Prima pagină » National » Anunț important pentru șoferii din România! Cei care au asigurări auto la City Insurance sunt vizați

Anunț important pentru șoferii din România! Cei care au asigurări auto la City Insurance sunt vizați

29 apr. 2022, 10:15,
în National

Conducătorii auto care au asigurare emisă de City Insurance trebuie să știe că mai au la dispoziție doar două săptămâni, timp în care trebuie să facă rost de o altă asigurare. Pe 11 mai, toate polițele emise de această companie, intrată în faliment, vor expira.

Şoferii care circulă în momentul de faţă cu o poliţă RCA emisă de City Insurance, pe care nu o reînnoiesc până pe data de 11 mai, riscă amenzi din partea Poliției, în cazul unor controale.

Anunț important pentru șoferii din România

Acești conducători auto vor răspunde pentru eventualele daune provocate celorlalţi participanţi la trafic.

Cei care au poliţă RCA emisă de City Insurance şi vor să fie depăgubiţi, trebuie să depună o cerere la Fondul de Garantare a Asiguraţilor.

La acest fond au fost depuse până acum 17.400 de cereri şi au fost făcute plăţi până la jumătatea acestei luni de 150 de milioane de lei.

City Insurance a dat faliment

Pe 17 septembrie 2021, Autoritatea de Supraveghere Financiară a retras autorizaţia de funcţionare a City Insurance şi a solicitat deschiderea procedurii de faliment pentru această companie care, la acel moment era liderul pe piaţa RCA, cu peste 3 milioane de poliţe de asigurare încheiate.

“Persoanele fizice pot depune cererile de reziliere a poliţelor RCA la Fondul de Garantare a Asiguraţilor în termen de 30 de zile de la sentinţa Tribunalului şi se pot adresa altui asigurător pentru încheierea unei alte asigurări. Termenul de 90 de zile până la expirarea automată a poliţei curge din data de 9 februarie, aşa cum a spus instanţa, a declarat pentru „Adevărul” Paul Dieter Cîrlănaru, CEO CITR.

Ulterior, la data de 9 februarie Tribunalul Bucureşti a emis procedura falimentului City Insurance. Începând de atunci a existat un termen de 90 de zile de valabilitate a acestor poliţe RCA.

Șoferii care  au polițe de asigurare la City Insurance, încă în vigoare, pot să le denunţe şi să aleagă o altă firmă de asigurări.

Concentrarea excesivă înregistrată pe piața RCA

Cel puțin șase din cele opt societăți, autorizate să vândă asigurări de răspundere civilă obligatorie auto, au acumulat cote de piață considerabile în prima lună a acestui an, conform analizelor efectuate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (A.S.F.).

Compania cu cele mai mari vânzări rămâne Euroins România Asigurare Reasigurare, a cărei cotă de piață a crescut doar marginal, de la 35,4% pe ansamblul anului 2021, la 37,6% în luna ianuarie 2022. În același timp, cotele de piață ale altor firme au crescut, marcând un proces de diversificare până la un nivel care nu a mai fost atins în ultimii ani, concentrarea accentuată fiind, de altfel, una dintre marile probleme ale pieței RCA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *