Anunț important pentru șoferii din România! Iată cum trebuie să procedeze cei ce sunt prinși cu o alcoolemie sub 0,10. Noi schimbări! Ce trebuie să știe cei ce dețin permis de conducere la noi în țară.
Într-o mișcare destinată să îmbunătățească siguranța rutieră, guvernul României a introdus modificări semnificative în regulile de trafic.
Ce trebuie să știe șoferii care sunt prinși cu o alcoolemie sub 0,10
Una dintre cele mai notabile schimbări permite șoferilor depistați cu o alcoolemie sub 0,10 să solicite o retestare în maximum 15 minute de la prima măsurătoare.
În paralel, vitezomanii vor primi amenzi la domiciliu dacă sunt surprinși de camerele omologate de monitorizare a traficului. Poliția are la dispoziție patru luni pentru a institui un dispecerat centralizat unde imaginile înregistrate cu șoferii care încalcă regulile vor fi transmise și procesate pentru aplicarea sancțiunilor.
„Nu ne-am facut un scop din a da amenzi, dar daca vor fi situatii in care soferii nu vor respecta aceasta viteză şi vor circula cu viteze multe superioare celor legale, atunci cu siguranta vor primi aceste sanctiuni la domiciliu”, a declarat Georgian Drăgan, purtător de cuvânt IGPR, potrivit observatornews.ro.
Camere echipate cu tehnologie avansată
În plus, noile măsuri permit utilizarea camerelor de supraveghere montate în intersecții pentru a detecta și amenda șoferii care depășesc limita de viteză.
„Noua ordonanţă ne forţează pentru siguranţa traficului. În calitate de primar, să ştiţi că mă pun în mişcare şi după prima rectificare, cu siguranţă, voi implementa aceaste camere de supraveghere … de nouă tehnologie”, spune Iulian Costache, primar Ulieşti.
Aceste camere sunt echipate cu tehnologie avansată capabilă să monitorizeze viteza vehiculelor și să identifice neregulile în respectarea regulilor de circulație, inclusiv trecerile neregulamentare la semafor și la trecerile la nivel cu calea ferată.
„Acea camera trebuie sa aiba capabilitati speciale de detectare a numarului de inmatriculare, de incalcare a anumitor reguli de circulatie”, spune Alexandru Popa, specialist Direcţia Rutieră.
Implementarea acestor schimbări va avea loc în următoarele luni, reflectând angajamentul continuu al autorităților pentru reducerea accidentelor rutiere și îmbunătățirea comportamentului în trafic.