Prima pagină » Local » Anunț important pentru ieșeni! Piețele agroalimentare din Iași urmează să se închidă. Care sunt motivele – FOTO

Anunț important pentru ieșeni! Piețele agroalimentare din Iași urmează să se închidă. Care sunt motivele – FOTO

08 iun. 2023, 02:00, 4 ,
Alexandra MAISNER în Local

Piețele agroalimentare din Iași urmează să se închidă în perioada dezinfectării și dezinfecției. Reprezentanții SC EcoPiața SA au stabilit programul

SC EcoPiața SA, firma care deține contractul de delegare a gestiunii prin concesiune a serviciului de utilizare publică de întreținere, administrație și exploatare a piețelor agroalimentare, târgurilor, oboarelor, bazarurilor, talciocurilor și complexelor hoteliere din municipiul Iași, va supraveghea procesul de dezinfecție a piețelor în acest an. În timpul desfășurării activității de igienizare, cumpărătorilor le va fi interzis accesul în aceste spații publice.

Piețele agroalimentare din Iași urmează să se închidă

În perioada următoare, piețele agroalimentare din Iași urmează să se închidă. EcoPiața SA a stabilit programul acțiunilor de dezinsecție, deratizare și dezinfecție.

Astfel, primele pe listă sunt Piața Sudului și Piața Nicolina – una dintre cele mai aglomerate și problematice piețe. Acțiunile se vor desfășura în zilele de duminică, 11 iunie, după ora 14:00 și luni, 12 iunie. Bazarul și Târgul de Mașini vor fi închise în zilele de 18 iunie și 19 iunie.

„Piețele vor fi închise în timpul acțiunilor! Primele intervenții sunt programate în Piața Sudului și Piața Nicolina, anume duminică, 11 iunie, după ora 14:00 și luni, 12 iunie. În Bazar și Târgul de Mașini sunt programate intervenții duminică, 18 iunie, după ora 14:00 și luni, 19 iulie. Duminică, 25 iunie, după ora 14:00 și luni, 26 iunie, vor fi făcute acțiuni de deratizare, dezinfecție și dezinsecție în Piața Hala Centrală și Piața Independenței. În Piața Alexandru cel Bun, Piața Păcurari și Piața Dacia se va acționa duminică, 2 iulie, după ora 14:00 și luni, 3 iulie. Acțiunile vor fi făcute de firme de prestări de servicii specializate în domeniu, atestate legal și vor fi supravegheate de personalul SC EcoPiața SA”, au transmis reprezentanții Primăriei Municipiului Iași.

Vânzătorii sunt nemulțumiți de modul în care este gestionată curățenia din piețele din Iași

Recent, vânzătorii din Piața Nicolina s-au declarat nemulțumiți de faptul că sunt nevoiți să achite taxa pentru salubrizare în fiecare zi, dar se pare că aceasta ar fi plătită degeaba.

„În fiecare zi achit câte 4 lei pentru curățenie. Care curățenie? Mereu este mizerie, nu se face curat cu zilele. Nu este normal așa. Acum încă este cât de cât mai bine, dar, dacă vine ploaia, nici nu ai pe unde călca. Noroiul este peste tot. Este inuman așa ceva. Plătim un serviciu care nu ni se oferă”, a transmis atunci unul dintre comercianții din Piața Nicolina.

Pe de altă parte, Radu Botez, directorul interimar, a negat aceste aspecte, susținând faptul că sunt unii comercianți care nu păstrează curățenia, ba mai mult decât atât, contribuie într-un mod negativ, aruncându-și gunoiul oriunde.

În ceea ce privește comportamentul uneori deplasat al comercianților, persoanele care își fac cumpărăturile în mod frecvent în Piața Nicolina au susținut faptul că unii dintre vânzători au o atitudine agresivă. Mai exact, sunt persoane care au fost chiar înjurate și insultate de unii comercianți pentru că au dorit să își aleagă produsele de pe tarabă sau din cauza faptului că, deși prețul era afișat, dar nu era pus la vedere, au îndrăznit să întrebe comerciantul despre costul produselor

În următoarea perioadă, piețele agroalimentare din Iași urmează să se închidă pentru a fi igienizate și deratizate. Preponderent, acțiunile vor fi efectuate în zilele de duminică și luni.

Comentarii
  • Desfiintati pietele

    Mai bine inchideti pietele de tot. Avem Kaufland, Lidl, etc de unde putem cumpara in siguranta si cu bani fiscalizati.

  • În toate piețele din lume au un program de funcționare, după se închid și începe curățenia ,dezinfectarea la noi non-stop, mult și prost. Organele de ordine alungă o bătrână ce vinde ceapă pe marginea drumului, dar mizeria din piețe nu o văd, prin neglijenta voastră ne îmbolnăvim.

  • Anonimii astia,or fi alti excroci de prin piata comenteaza pro dar tot femeia este cu banii dati si cu carnea de mortaiune in castron …Huuuooo nesimtitilor fac eu pe fatza voastra de golani

  • Anonimii astia,or fi alti excroci de prin piata comenteaza pro dar tot femeia este cu banii dati si cu carnea de mortaiune in castron …Huuuooo nesimtitilor fac eu pe fatza voastra de golani
    Au si fucgit ieri dupa incident si nici astazi nu deschid…cica brusc,sunt in concediu
    Mai ticaloasa fiinta ca romanul nici nu este

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *