Prima pagină » Local » Anunț important pentru ieșeni! Opt străzi din oraș vor intra în lucrări de modernizare

Anunț important pentru ieșeni! Opt străzi din oraș vor intra în lucrări de modernizare

07 apr. 2023, 02:00,
Alexandra MAISNER, în Local

Primăria Municipiului Iași a publicat recent procedura de licitație privind un nou lot de străzi pe care se vor desfășura lucrări de modernizare. Valoarea contractului depășește 9,1 milioane de lei, fără TVA

Procedura a fost publicată recent pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP). Valoarea totală a contractului este de 9.115.619,13 lei, fără TVA. Firmele care doresc să depună ofertele o pot face până la data de 28 aprilie 2023, ora 15:00. Contractul prevede modernizarea unui număr de opt străzi din municipiul Iași. Procedura este una simplificată ce se va desfășura online.

strada Iasi

Opt străzi din Iași vor fi modernizate

Opt străzi din Iași vor intra în lucrări de modernizare

slucrari strada

Termenul de depunere al ofertelor este până la data de 28 aprilie 2023

Municipalitatea ieșeană a anunțat recent publicarea pe SEAP a procedurii cu privire la un nou lot de opt străzi pe care se vor desfășura lucrări de modernizare. Licitația a fost publicată pe 5 aprilie, iar termenul de depunere a ofertelor este până la data de 28 aprilie. Străzile ce urmează să fie modernizate sunt Fundac Strugurilor, Gloriei, Alba Iulia, Călugăreni, Bucovinei, Poienilor, dar și Podoleanu și Teascului.

„Lucrările de modernizare propuse au ca scop sporirea capacității portante a drumului, îmbunătățirea condițiilor de colectare și evacuare a apelor pluviale și asigurarea stabilității și lățimii platformei. Astfel, se urmărește creșterea gradului de siguranță a circulației și a reducerii timpului de călătorie. Această investiție în infrastructura de transport va facilita mobilitatea populației și a bunurilor, reducerea costurilor de transport de mărfuri și călători, îmbunătățirea accesului pe piețele locale și regionale, creșterea eficienței activităților economice, economisirea de energie și timp, creând condiții pentru extinderea schimburilor comerciale și, implicit, a investițiilor productive”, se arată în caietul de sarcini.

Municipiul Iași desfășoară o amplă campanie de reabilitare și modernizare a localității, prin realizarea de proiecte de infrastructură. Important de precizat este faptul că în cadrul proiectării s-a ținut cont de funcția pe care o va avea strada în cadrul rețelei stradale a zonei, categoria sa, de planurile de urbanism și de amenajare a teritoriului, de utilizarea rațională a terenului, precum și de necesitatea desfășurării circulației în condiții de siguranță și confort. Valoarea contractului este de peste 9,115 milioane de lei.

lucrari strada

Străzile ce urmează să fie modernizate sunt strada Fundac Strugurilor, strada Gloriei, strada Alba Iulia, strada Călugăreni, strada Bucovinei, strada Poienilor dar și strada Podoleanu și Teascului

Care sunt lucrările ce vor fi efectuate

Primaria Iasi

Municipalitatea ieșeană a anunțat recent publicarea pe SEAP a procedurii cu privire la un nou lot de opt străzi pe care se vor desfășura lucrări de reabilitare

În cadrul contractului, în ceea ce privește structura rutieră se vor efectua mai multe lucrări. Printre acestea se numără și așternerea unui strat de fundație inferior, din balast, în grosime de 25 cm după compactare, un strat de fundație superior, din piatră spartă, în grosime de 20 de cm după compactare, dar și straturi de mixturi asfaltice.

„Carosabilul proiectat va fi încadrat de borduri denivelate, din beton, cu dimensiunile de 20 cm pe 25 cm, conform «Codului de practică pentru executarea lucrărilor din beton, beton armat și beton precomprimat». Pentru asigurarea circulației pietonale în condiții de siguranță și confort, trotuarele existente se vor reface cu pavele prefabricate vibropresate autoblocante și se vor încadra cu borduri”, se mai arată în caietul de sarcini publicat.

În ceea ce privește străzile laterale, acestea se vor amenaja cu aceeași structură rutieră ca strada principală, iar în ceea ce privește lățimea și lungimea lor, acest lucru poate varia în funcție de situația existentă. Important de precizat este faptul că cerințele prevăzute și publicate în caietul de sarcini al procedurii de licitație sunt cerințe minime obligatorii, iar neîndeplinirea acestora atrage respingerea ofertei, aceasta fiind considerată neconformă.

Recent, municipalitatea a scos la licitație contractul de peste 9,115 milioane de lei, ce prevede lucrări de modernizare pentru opt străzi din Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *