Prima pagină » Actualitate » Anunț important făcut de Ionel Dancă: Noi măsuri de relaxare!
Anunț important făcut de Ionel Dancă: Noi măsuri de relaxare!

Anunț important făcut de Ionel Dancă: Noi măsuri de relaxare!

01 iul. 2020, 16:47,
Cristian Zavastin, în Actualitate

Anunț important făcut de Ionel Dancă. Șeful Cancelariei premierului Ludovic Orban, Ionel Damcă, a anunțat că Guvernul a adoptat noi măsuri în ceea ce priveşte regulile de distanţare fizică şi protecţie sanitară, în ședința de astăzi. Printre aceste măsuri se numără creșterea de la 6 la 10 a numărului de persoane care fac sport în grup în aer liber.

„A fost propusă şi adoptată o hotărâre de Guvern prin care a fost modificată HG privind starea de alertă. Astfel, au fost introduse noi măsuri în cea ce priveşte respectarea regulilor de distanţare fizică şi protecţie sanitară. Astfel, a fost mărit numărul de persoane care pot practica sportul în aer liber în grupuri de la 6 la 10 persoane”, a declarat Ionel Dancă, după şedinţa de astăzi a Executivului.

Anunț important făcut de Ionel Dancă: Activităţi de training-uri şi work shop-uri

Șeful Cancelariei premierului Ludovic Orban a mai precizat că va fi permisă desfăşurarea activităţilor de training-uri şi work shop-uri cu un număr de participanţi de maxim 20 de persoane.

„De asemenea, sunt reglementate activităţile pentru personalul din cadrul domeniilor de ordine publică şi apărare cu participare de maxim 200 de persoane şi pentru desfăşurarea evenimentelor organizate de Corpul diplomatic se impune păstrarea regulilor de distanţare fizică cu asigurarea unui spaţiu de 4 metri pentru fiecare participant”, a mai spus Dancă.

Se permite de asemenea organizarea în grupuri de maximum 10 persoane a antrenamentelor şi cantonamentelor pentru ligile inferioare de fotbal – inclusiv amatori.

De asemenea, activităţile de la sediile ambasadelor, care au loc în aer liber, trebuie organizate astfel încât să existe o suprafaţă de minimum 4 mp pentru fiecare participant.

O altă decizie vizează schimbarea noţiunea de „triaj epidemiologic” înainte de intrarea în supermarket, în noțiunea de „triaj”.

La ce măsuri s-a renunțat

De la 1 iulie, ar fi trebuit luate alte măsuri de relaxare, însă acest lcru nu s-a mai întâmplat. Autoritățile au decis să amâne aceste măsuri din cauza creșterii numărului de cazuri de infectare cu COVID-19 din ultima săptămână.

Anunțul amânării luării unor noi măsuri de relaxare a fost găcut de ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, ca urmare a decizie Grupului de suport tehnico-ştiinţific.

”Recomandările specialiştilor din grupul tehnic sunt de a amâna noile măsuri de relaxare. Urmărim numărul de cazuri şi pentru săptămâna viitoare. S-a decis la nivelul grupului tehnic să amânăm cea de-a patra tranşă de măsuri de relaxare. Rămâne ca fiecare dintre noi să ştim să gestionăm fiecare moment de relaxare. A fost şi rămâne un gest de maturitate“, a spus Nelu Tătaru.

Potrivit declaraţiilor autorităţilor, de la 1 iulie 2020, ar fi trebuit să se deschidă restaurantele. Mai mult, ar fi trebuit să se permită desfăşurarea evenimentelor private în interior şi aer liber cu mai mult de 20, respectiv 50 de persoane.

De la 1 iulie ar fi trebuit redeschise și piscinele acoperite, dar și a teatrele şi cinematografelor. Creşterea numărului de cazuri de infectare cu COVID-19 au făcut autoritățile să renunțe la etapa a patra de relaxare.

Mai mult, regulile de igienă şi distanţare socială, rămân în vigoare. Masca rămâne obligatorie în spaţiile publice închise inclusiv în spaţiile comerciale, în mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă.

Nu doar că nu a intervenit o nouă etapă de relaxare, dar li s-a pus în vedere organizatorilor de evenimente cp li se va suspenda autorizaţia dacă nu respectă regulile de siguranţă sanitară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *