Prima pagină » Eveniment-Social » Anunț important, făcut de Inspectoratul Școlar Județean Iași! Iată ce concurs nu se mai organizează anul acesta
Anunț important, făcut de Inspectoratul Școlar Județean Iași! Iată ce concurs nu se mai organizează anul acesta

Anunț important, făcut de Inspectoratul Școlar Județean Iași! Iată ce concurs nu se mai organizează anul acesta

02 aug. 2024, 02:00, 2 ,
Ștefana Șovea în Eveniment-Social

Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Iași a anunțat faptul că, pentru anul școlar 2024-2025, concursul de angajare pentru suplinitorii necalificați nu se mai organizează în județul Iași, ci doar pentru cei calificați.

Inspectoratul Școlar Județean Iași a anunțat faptul că anul acesta nu se va mai organiza concursul de angajare pentru suplinitorii necalificați

Anunț important, făcut de ISJ Iași! Concursul de angajare pentru suplinitorii necalificați nu se mai organizează în județul Iași, pentru anul 2024-2025, ci doar pentru cei calificați.

„Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi nu organizează concurs pentru ocuparea posturilor pentru suplinitorii necalificaţi”, se arată în documentul publicat de ISJ Iași.

La concursul judeţean de ocupare a posturilor didactice se pot înscrie doar candidaţii ce au participat la concursul naţional şi au obţinut o notă sub 5 sau cei care s-au înscris şi s-au retras ori nu s-au prezentat.

Candidaţii vor depune doar formularul tip de înscriere, cu datele despre rezultatele obținute la concursul național – sesiunea 2024, în care precizează disciplina probei scrise la care doresc să participe la concursul județean.

Calendarul concursului pentru suplinitorii calificați

Depunerea şi înregistrarea cererilor de înscriere are loc în perioada 27-28 august 2024, între orele 9.00-15.00. Desfăşurarea probei scrise a concursului şi comunicarea rezultatelor, pe 30 august 2024. Proba scrisă se desfășoară la Colegiul Economic Administrativ Iaşi, str. Sărărie, nr. 35.

Înregistrarea contestațiilor, analizarea, rezolvarea acestora și comunicarea rezultatelor finale are loc în perioada 30 august – 2 septembrie 2024. În perioada 3-4 septembrie 2024, se organizează ședința de repartizare pe posturi didactice.

În metodologia-cadru de mobilitate se arată că, dacă nu sunt ocupate toate posturile cu profesori titulari, cu profesori calificați, atunci inspectoratul școlar organizează concursuri pentru ocuparea posturilor didactice în vederea angajării cu contract individual de muncă pe perioadă determinată a personalului didactic de predare calificat. Inspectoratele școlare pot organiza testări prin interviu și lucrare scrisă, în profilul postului solicitat, în vederea angajării cu contract individual de muncă pe perioadă determinată a personalului fără studii corespunzătoare postului.

„Concursul/testarea organizat(ă) de ISJ/ISMB la nivel județean/nivelul municipiului București pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor rămase vacante/rezervate sunt coordonate de o comisie, numită prin decizia inspectorului școlar general al ISJ/ISMB, în componența prevăzută la art. 68 alin. (1).(3) Repartizarea candidaților care promovează concursul/testarea organizat(ă) de ISJ/ISMB la nivel județean/nivelul municipiului București se realizează doar pe posturi didactice/catedre vacante/rezervate de la nivelul județului/municipiului București care a organizat concursul/testarea”, potrivit metodologiei-cadru.

Comentarii
  • Prin școlile în care am fost, profesorii suplinitori/necalificați sunt mai iubiți de elevi, pentru că nu au pretenții mari. De asemenea acești oameni sunt ceea ce trebuie într-o școală.

  • Andrusca, necalificații,sunt mai iubiți de directori,…,stiu ei din ce motive !
    Cat despre elevi majoritatea nu știu ce este mai bine pentru viitorul lor,urmăresc doar ,,starea de bine”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *