Prima pagină » Actualitate » Anunț de la Teheran după tirurile de rachete lansate de Iran asupra Israelului
Anunț de la Teheran după tirurile de rachete lansate de Iran asupra Israelului

Anunț de la Teheran după tirurile de rachete lansate de Iran asupra Israelului

01 oct. 2024, 20:40, 2 ,
Redacția BZI în Actualitate

Gărzile Revoluționare Iraniene au revendicat la scurt timp atacul din Israel. Gărzile au avertizat într-o declarație că, dacă „regimul sionist răspunde la operațiunile Iranului, se va confrunta cu atacuri zdrobitoare”, relatează agenția iraniană TASNIM.

„Marea Ummah islamică a națiunii nobile și iubitoare de martiri a Iranului cu câteva momente înainte și după o perioadă de reținere în fața încălcării suveranității Republicii Islamice Iran, prin asasinarea mujahidului martirizat Dr. Ismail Haniyeh de către regimul sionist și dreptul țării la autoapărare în mod legitim în conformitate cu Carta Națiunilor Unite și intensificarea relelor regimului cu sprijinul Statelor Unite în masacrul popoarelor din Liban și Gaza și martiriul marelui Mujahid Kabir, liderul Axei Rezistenței și mândrul Secretar General Hezbollah Sayyed Hassan Nasrallah și martiriul comandantului Rashid și al consilierului suprem al Corpului Gărzilor Revoluționare Islamice (IRGC) în Liban, generalul-maior Seyyed Abbas Nilforoushan Forța aerospațială IRGC a lansat zeci de rachete balistice care vizează ținte militare și de securitate importante în inima teritoriilor ocupate, ale căror detalii vor fi aduse mai târziu.

Se notează că această operațiune a fost efectuată cu aprobarea Consiliului Suprem de Securitate Națională și cu notificarea Statului Major General al Forțelor Armate și cu sprijinul Armatei Republicii Islamice Iran și al Ministerului Apărării, și este avertizat că, dacă regimul sionist răspunde militar la această operațiune, care este în conformitate cu drepturile legale ale țării și cu dreptul internațional, se va confrunta cu noi atacuri zdrobitoare și distructive. Eu sunt un ajutor de la Dumnezeu, Cel Atotputernic, Cel Înțelept”, se arată în declarația Gărzilor Revoluționare.

„Atacul cu rachete dinspre Iran e în desfășurare”

DF transmite că „atacul cu rachete dinspre Iran e în desfășurare, israelienii să rămână în adăposturi”.

„Sunteți rugați să rămâneți într-o zonă protejată până la noi ordine”, a transmis armata într-o informare, care precizează că exploziile auzite în întreaga țară sunt interceptări sau chiar impactul acestor rachete.

Numeroase locuri de impact au fost raportate în Tel Aviv, lângă Marea Moartă, în sud și în regiunea Sharon. Autorităție anunță că nu există la acest moment informații despre posibile victime.

Eli Bin, șeful Magen David Adom (serviciile de urgență israeliene), spune că sunt sute de rachete sunt trase asupra Israelului. „Nu avem informații despre posibili răniți”, a declarat el pentru Channel 12.

Unele cad în oraș

Pe imaginile surprinse cerul capitalei Tel Aviv apare plin de rachete, majoritatea trase de sistemele de apărare antiaeriană.

Însă tot pe imagini se vede că unele rachete, depresupus cele lansate de Iran, trrec de „scutul” israelian și lovesc zone din oraș.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`