Prima pagină » Titlurile zilei » Anunț de angajare cu surprize! Un tânăr de 19 ani a plătit 450 de lei, taxă de training, dar nu i-a mai răspuns nimeni! – GALERIE FOTO

Anunț de angajare cu surprize! Un tânăr de 19 ani a plătit 450 de lei, taxă de training, dar nu i-a mai răspuns nimeni! – GALERIE FOTO

25 nov. 2022, 02:00, 5 ,
Adnana Gafton, în Titlurile zilei

Un tânăr în vârstă de 19 ani, din județul Iași, a plătit 450 de lei, taxă de training, unei persoane ce pretindea că îl va angaja. Anunțul de angajare a fost găsit de tânăr într-un grup de pe Facebook. Viramentul l-a efectuat printr-o aplicație de banking online. Contul și beneficiarul nu fac referire la aceeași persoană juridică

Iunian Florin Ciobanu este un tânăr din comuna ieșeană Deleni. Acesta dorea să își găsească un job pentru a putea să se întrețină, iar în 2023 să meargă să se înscrie la facultate, în municipiul Iași. Fără experiență prea multă, acesta a fost escrocat pe Facebook, prin metoda „trainingului plătit“. Persoana de contact din anunț a purtat conversații doar pe Messenger, iar în final, când s-a văzut cu banii, a blocatul contul, a șters totul și s-a făcut nevăzut.

persoana cu toca ce miroase un trandafir

Iunian Florin Alexandru a găsit anunțul de angajare într-un grup pe Facebook

A plătit 450 de lei, taxă de training, iar apoi nu i-a mai răspuns nimeni

 screenshot anunt angajare

Anunțul de angajarea oferea foarte multe beneficii

Anunțul de angajare oferea un post pentru amplasarea comenzilor online la câteva magazine foarte cunoscute. Tânărului i s-au solicitat 450 de lei, drept taxă de training, cu promisiunea că, după ce va termina cele 3 zile de training, banii îi vor fi virați înapoi în cont.

„Oferta era foarte atractivă, așa că i-am contactat. La profilul respectiv apărea poza unei fete. Aceasta mi-a spus să îi scriu un mesaj în privat. Toată conversația am purtat-o așa. Mi-a spus că pentru a obține job-ul trebuie să urmez un training, timp de 3 zile, iar acesta costă 450 de lei. Mi-a spus să achit câte 150 de lei pentru fiecare zi. Banii i-am transferat cu ajutorul unei aplicații de banking.

Au promis că după ce voi termina trainingul îmi vor vira banii înapoi. Acest lucru nu s-a mai întâmplat. După ce mi-au spus că am obținut postul nu mi-a mai răspuns pe Facebook. Contul era inactiv!“, precizează Iunian Florin Ciobanu.

După ce l-au pus să realizeze câteva teme ce i s-au părut dubioase, tânărul precizează că i s-a adus la cunoștință că va susține un interviu cu directorul companiei. Interviul s-a desfășurat online, fără cameră pentru a îl putea vedea pe cel ce îi va fi șef. După câteva zile, Iunian Florin Ciobanu a fost contactat de aceeași persoană și i s-a spus că a obținut postul, însă în ziua următoare nu i-a mai răspuns nimeni.

screenshot transfer bancar

Iunian Florin Alexandru a realizat transfer în valoare de 150 de lei timp de 3 zile

Anunțul de angajare era postat pe Facebook

screenshot transfer bancar

Iunian Florin Alexandru a plătit în total presupusului angajator 450 de lei

Tânărul a găsit anunțul de angajare într-un grup destinat ofertelor de muncă de pe rețeaua de socializare Facebook. Acesta mărturisește că anunțul părea foarte real, conceput de o firmă serioasă.

Beneficiile oferite de presupusul angajator erau avantajoase. Salariu atractiv, bonusuri, reduceri la comenzi și flexibilitate în organizarea propriului program. Fără a avea experiență, tânărul în vârstă de 19 ani a crezut că a avut noroc și că va avea primul lui job serios și bine plătit.

„Am început să îmi ridic un semn de întrebare. Nu am înțeles de ce am vorbit doar pe Messenger și nu înțelegeam de ce fata respectivă ce pretindea că lucrează în companie nu avea nimic altceva postat pe Facebook. Când am văzut că nu îmi mai răspunde mi-am dat seama că a fost o țeapă. Am crezut că lumea este serioasă, dar se pare că m-am înșelat!“, declară dezamăgit Iunian Florin Ciobanu.

Tânărul menționează că ar fi avut mare nevoie de un job stabil. În acest an a terminat liceul și ar fi vrut să muncească pentru a se putea întreține. În 2023, acesta dorește să se înscrie la facultate. Iunian Florin Ciobanu nu este singurul ce a luat țeapă pe Facebook. O ieșeancă a primit total altceva când a efectuat o comandă de haine de pe rețeaua de socializare. Metode de a face bani rapid sunt nenumărate, țeapă cu oale sau credite avantajoase sunt doar câteva idei ale unor persoane foarte ingenioase.

Tânărul precizează că nu crede că își va mai vedea cei 450 de lei din taxa de training, întrucât contul în care e efectuat transferul nu are legătură cu beneficiarul pe care l-a trecut.

Comentarii
  • Domnuuuu Iunian, fii barbat ! Ce-s 450 de leuti aruncati, nici macar 100 de coco. Mai mare deranjul decat paguba.
    Insa firma e serioasa iar de banii astia chiar ai primit un training de calitate. Ti s-a predat faptul ca exista 3 lucruri care abunda in natura: apa, aerul si fraierul.

  • Ia zii drept gîscanee , la ce fel de trening te visai cu blonda care ți-a luat banii ? Ei pînă la urmă a meritat toți banii lecția vieții pe care sper că ai învățato

  • Nu conteaza cine e titularul de cont, important e ca a primit banii si va spune politiei cui i-a dat. Doar tu sa depui reclamatie la politie. Nu mai sta pe ganduri. Trimite email cu reclamatia la IPJ Iasi. Pe urma e simplu

  • Fă plângere la Poliţie, Iuniane. Îi vor găsi uşor pe ţepari.

  • Adnana Gafton, cat e de greu sa scrii corect numele unui om?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *