Prima pagină » Local » Anul acesta un număr mai mare de elevi pot participa la Salonul Ofertelor Educaţionale

Anul acesta un număr mai mare de elevi pot participa la Salonul Ofertelor Educaţionale

09 apr. 2022, 00:01,
Ana Crețu în Local

Salonul Ofertelor Educaționale își deschide în format virtual, porțile, în perioada 11- 14 aprilie 2022, preluând în mod firesc limitările perioadei pe care o traversăm precum și oportunitățile tehnologice care accesibilizează evenimentul pentru un număr considerabil mai mare de elevi.

Eveniment de tradiție pentru învățământul preuniversitar ieșean, Salonul Ofertelor Educaționale provoacă creativ elevii în explorarea ofertei educaționale.

Organizatorii, Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi în colaborare cu Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) Iaşi îşi propun, prin manifestări specifice, să ofere un context favorabil unei decizii optime în alegerea traseului educațional. Astfel Salonul ofertelor educaţionale promovează şcoala ieşeană, reunind virtual instituţii de învăţământ din județul Iaşi şi promovând ofertele de învăţământ liceal și profesional pentru anul şcolar 2022-2023.

afis informativ legat de salonul virtual al ofertelor educationale 2022

Salonul Ofertelor Educaționale își deschide în format virtual, porțile, în perioada 11- 14 aprilie 2022

Salonul Ofertelor Educaționale vine în ajutorul viitorilor absolvenți ai clasei a VIII-a

angajati de la Centrul Judetean de Resurse si Asistenta Educationala Iasi

Organizatorii, Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi în colaborare cu (CJRAE) Iaşi îşi propun să ofere un context favorabil unei decizii optime în alegerea traseului educațional

În acest an Salonul Ofertelor Educaționale pune la dispoziția elevilor un eveniment de tradiție. Aceștia vor putea fi prezenți într-un număr mult mai mare deoarece Salonul Ofertelor Educaționale își deschise în format virtual, porțile, în perioada 11-14 aprilie 2022. Elevii claselor a VIII-a care absolvesc anul acesta sunt invitați să se conecteze pe platforma zoom sau live pe facebook CJRAE Iași. Acest eveniment este unul de tradiție pentru învățământul preuniversitar ieșean prin care elevii  au oportunitatea să exploreze mai multe oferte educaționale.

Maratonul virtual va cuprinde mai multe evenimente, pe 11 aprilie 2022, începând cu ora 13.00, elevii împreună cu părinții se vor pute conecta pe platforma zoom, pentru început va avea loc partea de deschidere a Salonului Ofertelor Educaționale. Partea a doua este reprezentată de avanpremieră pentru carieră, care presupune de fapt,  festivitatea de premiere a filmelor de promovare a unităților de învățământ liceal și profesional din județul Iași. Webinar-ul  pentru elevi, părinți, profesori în cadrul proiectului Interviu cu viitorul meu, va începe de la ora 16.30 și va dura timp de o oră. Elevii vor putea participa până pe 14 aprilie la porțile deschise a carierei – webinarii de prezentare a unităților liceale și profesionale. Aceste  activități se vor desfășura conform unui grafic afișat pe site-urile www.isjiasi.ro  și www.cjrae-iasi.ro.

panouri si afise pentru viitorii absolventi la un targ educational

Elevii vor putea participa până pe 14 aprilie la porțile deschise a carierei – webinarii de prezentare

Anca Hardulea: „Salonul ofertelor educaționale constituie o expresie a preocupării pentru viitorul tinerilor noștri”

o persoana care tine un curs pe platforma zoom

Elevii claselor a VIII-a care absolvesc anul acesta sunt invitați să se conecteze pe platforma zoom sau live pe facebook CJRAE Iași

Coordonator CJRAE Iași, Anca Hardulea, susține Salonul Ofertelor Educaționale pentru elevii ieșeni.

„Salonul ofertelor educaţionale constituie o expresie a preocupării pentru viitorul tinerilor noștri și pentru călătoria lor educațională, o experienţă educaţională nonformală, ce normalizează emoţiile şi interogaţiile elevilor gimnazişti oferind contexte de informare, oportunităţi de analiză a ofertei educaţionale,  secvenţe de planificare a propriilor cariere, astfel încât aspiraţiile tinerilor să devină realitate”, a menționat Anca Hardulea.

Rolul evenimentului este să pună într-o lumină favorabilă toate unitățile de învățământ din Iași.

„Elevii au exprimat în scris print-un chestionar realizat la nivelul școlii, opțiunea pentru anumite domenii profesionale. Astfel, am desfășurat diverse întâlniri cu invitați din domenii diferite de activitate, promovând profesii și meserii în cadrul proiectului „Interviu cu viitorul meu”, a precizat Anca Hardulea.

Vizitarea galeriei ofertelor educaţionale de către elevii claselor a VIII-a şi părinţii acestora se va putea realiza până la sfârșitul anului școlar, oferind fiecărui elev o fereastră de oportunitate.

Organizatorii, Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi în colaborare cu Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) Iaşi îşi propun, prin manifestări specifice, să ofere un context favorabil unei decizii optime în alegerea traseului educațional. Astfel Salonul ofertelor educaţionale promovează şcoala ieşeană, reunind virtual instituţii de învăţământ din județul Iaşi şi promovând ofertele de învăţământ liceal și profesional pentru anul şcolar 2022-2023.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`