Președinta OAMGMAMR Iași dorește să lupte pentru recunoștința pe care ar trebui să o primească asistenții medicali și moașele din Iași. Aceasta a pregătit proiecte inedite pentru anul 2020, anul asistenților și al moașelor
Asistenții și moașele din Iași abia așteaptă începerea anului 2020. S-a anunțat faptul că anul 2020 va fi anul Internațional al Asistentului medical și al moașei. Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali, filiala Iași (OAMGMAMR), pune la cale ultimele detalii legate de proiectele ce se vor derula anul viitor. Aceștia au promis că vor face Iașul mândru de asistenții școliți și angajați în județ.
„Asistenții pot mai mult decât ceea ce fac”
Reprezentanții Adunării Mondiale a Sănătății au anunțat încă din 24 mai 2019, într-o adunare ce a avut loc la Geneva, că anul 2020 este desemnat anul Internațional al Asistentului medical și al moașei. Această desemnare este o mare provocare pentru 20 de milioane de asistenți medicali din întreaga lume. În anul 2020, așa cum spuneau la întrunire reprezentanții Adunării Mondiale a Sănătății, profesia de asistent și moașă va ieși din conul de umbră în care a fost ascunsă.
„Anul 2020 ne va oferi o viziune exactă și clară a profesiei de asistent medical și moașă în era modernă. Am pregătit proiecte inedite, proiecte menite să scoată în evidență și munca asistenților medicali. Practic, acești oameni petrec cu bolnavul 80 la sută din timpul în care acesta este spitalizat. Se merită, așadar, o asemenea distincție și, mai cu seamă, implicarea lor în diverse proiecte. Asistenții pot mai mult decât ceea ce fac” spune Liliana Pintilie, președinte OAMGMAMR Iași.