Prima pagină » Culinar » Antricot de vită la cuptor. Un preparat sofisticat și aromat

Antricot de vită la cuptor. Un preparat sofisticat și aromat

20 sept. 2023, 13:20,
în Culinar

Dacă vrem să îi cucerim pe cei dragi cu un deliciu culinar, putem pregăti un antricot de vită la cuptor. Acest preparat necesită mai mult timp de gătire, ingrediente alese cu grijă, iar dacă avem în vedere câteva trucuri culinare, vom obține o mâncare savuroasă. Iată rețeta pentru un preparat sofisticat și aromat.

Antricot de vită la cuptor

Când vine vorba de rețetele cu carne de vită, gospodinele pricepute în bucătărie se întrec în tot felul de trucuri culinare. Carnea de vită este ideală în ciorbe, la grătar sau în tot felul de mâncăruri gustoase.

Una dintre cele mai apreciate delicii cu carne de vită este un antricot de vită la cuptor. Acesta necesită mai mult timp de preparare și îndemânare, iar dacă adăugăm un strop de imaginație, succesul va fi garantat.

Pe lângă un antricot de vită la cuptor putem face și o musaca grecească. Musacaua are o aromă aparte, o consistență deosebită și este ideală de servit la orice ocazie. La fel de bine putem pregăti și o porție de escalop de pui cu ciuperci. Acest deliciu este sănătos, sățios și foarte ușor de gătit. Pentru iubitorii de mâncăruri tradiționale, făcute ca pe vremea bunicii, putem face și niște chiftele suculente în sos de roșii. Acestea se fac rapid, iar dacă vrem să obținem niște chiftele fragede și pufoase, trebuie să ținem cont de câteva trucuri din rețeta marilor bucătari.

Rețeta cu care vei obține un adevărat deliciu

Pentru o porție de antricot de vită la cuptor vom avea nevoie de 1 kg de antricot de vită, 100 g de unt, 2 linguri de ulei, 1 căpățână de usturoi, 3 crenguțe de rozmarin, sare și piper după gust.

Mai întâi se spală carnea, se condimentează cu piper, apoi se rulează și se leagă cu sfoară. Într-o tigaie se topește untul apoi se mai adaugă uleiul și se pune în tigaie antricotul legat. Se rumenește antricotul pe toate părțile apoi se așază într-o tavă și se toarnă grăsimea din tigaie și se pune și usturoiul tăiat bucățele mici.

Se taie o crenguță de rozmarin și se pun bucățele peste antricot, iar restul în tavă. Se pune antricotul în cuptorul încins și se lasă timp de 30 de minute. Când este gata antricotul de vită, se scoate tava din cuptor și se lasă la răcit. Acest deliciu culinar se servește împreună cu un piure de cartofi sau cu niște murături crocante, gustoase și aromate.

Antricotul de vită făcut la cuptor are o savoare aparte și un aspect deosebit, fiind ideal la mesele festive. Acest preparat culinar necesită mai mult timp de preparare, ingrediente alese cu grijă, iar dacă adăugăm un strop de imaginație, success va fi garantat și ne vom încânta papilele gustative cu un adevărat deliciu. Antricotul de vită făcut la cuptor este alegerea perfectă la mesele de sărbătoare în familie, dar la fel de bine poate fi făcut și atunci când vrem să ne răsfățăm sau să îi cucerim pe cei dragi cu un preparat irezistibil. Pentru a oferi preparatului un aspect deosebit, putem să punem la final peste carne câteva frunze de busuioc sau o felie de lămâie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *