Prima pagină » Actualitate » Antreprenorii din zona Moldovei sunt invitați, pe 6 septembrie, la Suceava, să se înscrie în programul ScaleOut 4×10, organizat de RBL și ING Bank. Mentori de succes îi vor învăța să își scaleze afacerea
Antreprenorii din zona Moldovei sunt invitați, pe 6 septembrie, la Suceava, să se înscrie în programul ScaleOut 4×10, organizat de RBL și ING Bank. Mentori de succes îi vor învăța să își scaleze afacerea

Antreprenorii din zona Moldovei sunt invitați, pe 6 septembrie, la Suceava, să se înscrie în programul ScaleOut 4×10, organizat de RBL și ING Bank. Mentori de succes îi vor învăța să își scaleze afacerea

05 sept. 2023, 16:40, 1 ,
în Actualitate

Antreprenorii din zona de Nord-Est a țării (județele Suceava, Iași, Neamț, Bacău, Vaslui și Botoșani) sunt invitați la Suceava, pe 6 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4×10 – program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.

În cadrul evenimentului de miercuri, 6 septembrie 2023, se vor deschide în mod oficial înscrierile pentru companiile care pot aplica pentru un loc în programul ScaleOut. Ca beneficiari ai programului de scalare, antreprenorii vor avea acces la mentori și experți locali și internaționali.

Speakerii evenimentului ScaleOut 4×10 Suceava sunt Iulian Cîrciumaru – V7 Capital, membru board RBL, Cătălin Ursu – Director Regional ING, Doina Cepalis – fondatoare Te-Rox Prod și Iulian Safir – co-fondator Safir.

Ce teme vor aborda speakerii evenimentului ScaleOut Suceava:

  • Povești de succes în antreprenoriat
  • Model de scalare locală – top 3 bariere întâmpinate în creșterea națională
  • Resurse pentru scalare: acces la experți, mentori și specialiști financiari pentru a-și duce afacerea la următorul nivel
  • Model de creștere locală și regională – cum își pot adapta antreprenorii modelul de business într-un proces de scalare
  • Idei concrete pentru a face producție în Regiunea Nord-Est și a crește o afacere antreprenorială la nivel național și regional

Înscrierile la evenimentul ScaleOut 4X10 Suceava din 6 septembrie se pot face online. Locurile sunt limitate.

Context: 40 de companii românești din patru regiuni ale țării vor fi selectate în programul ScaleOut 4×10 – program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România. Programul este destinat antreprenorilor cu o cifră de afaceri de peste 1 milion de euro, cu ambiții de creștere la nivel național și regional. Companiile vor fi alese din regiunile Centru, Nord-Vest, Nord-Est și Sud-Est.

RBL și ING vor fi alături de antreprenori pe întreg procesul de creștere, de la realizarea planului de extindere, până la implementarea acestuia.

Sub umbrela ScaleOut 4×10, mentorii programului vor pune la dispoziție antreprenorilor din țară patru modele de scalare identificate în practică și testate cu succes prin programele de educație implementate în ultimii ani: Bootstrapping, Slow Scaling, Fast Scaling și Blitzscaling. Bootstrapping este o strategie de creștere care prioritizează creșterea organică prin utilizarea resurselor interne ale companiei. Slow Scaling reprezintă o strategie similară, diferența principală fiind că firmele care aleg să se extindă în acest ritm pot accesa finanțare externă pentru a-și consolida creșterea locală și regională. Fast scaling (scalarea rapidă) reprezintă un mod de creștere implementat de companiile care atrag o finanțare din partea unui fond de investiții. Blitzscaling, un mod de scalare implementat și de firmele românești, este un proces prin care o firmă crește accelerat într-o perioadă scurtă de timp.

Cele 10 firme selectate în fiecare regiune a țării în care RBL și ING Bank vor desfășura programul ScaleOut 4×10 vor alege un model de creștere. Pe baza nevoilor de scalare identificate în procesul de selecție, acestea vor fi pregătite pentru scalare la nivel național, prin extinderea operațiunilor, și la nivel regional, prin primele activități de internaționalizare.

Profilul firmelor selectate din program este reprezentat de companii cu o cifră de afaceri de cel puțin un milion de euro, iar industriile sunt variate de la producție, transporturi, servicii, la agricultură, comerț, construcții și tehnologie.

Comentarii
  • Daca este organizat pentru români, de ce plm se numește in engleza? Se va desfășura în limba engleză? Ori doar pentru că, in mintea (?) organizatorilor, da mai bine? Ce kkt…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
11 ianuarie 2025
11 ianuarie 2025