Prima pagină » Economic Local » Antreprenorii din Iași vor demara afaceri de succes cu 9,3 milioane de euro, fonduri europene
Antreprenorii din Iași vor demara afaceri de succes cu 9,3 milioane de euro, fonduri europene

Antreprenorii din Iași vor demara afaceri de succes cu 9,3 milioane de euro, fonduri europene

05 mai 2020, 04:00,
Raluca Costin în Economic Local

Centrul Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (CRFIR), regiunea de Nord-Est, a autorizat la plată, în luna aprilie, fonduri europene în valoare de 9,3 milioane de euro pentru beneficiarii regiunii. Cu acești bani, antreprenorii din Iași vor înființa afaceri de succes în mediul rural. Beneficiarii Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020 (PNDR 2020) din Iași au încasat deja o parte din sumele contractate. Până la sfârșitul anului 2020 vor fi plătite toate fondurile nerambursabile accesate de fermierii din Iași.

Fonduri europene pentru afaceri de succes

În primul trimestru din acest an au fost contractate alte 21,3 milioane de euro. Sumele plătite de către Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, către fiecare regiune, respectiv CRFIR Nord-Est, reprezintă fonduri europene nerambursabile, acordate prin PNDR 2020 (exclusiv contribuția Uniunii Europene), fără contribuția de la bugetul național. „Plățile către beneficiarii din Iași continuă și în această perioadă. În luna aprilie am lucrat la capacitate maximă, în ciuda COVID-19, autorizând la plată 9,3 milioane de euro”, a declarat Anghel Ficu, director executiv în cadrul CRFIR Nord-Est.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *