Prima pagină » Economic Local » Antreprenorii din Iași, din sectorul HoReCa, despre obligația de a oferi apă potabilă gratuit. „Este o măsură care ne împovărează” – FOTO

Antreprenorii din Iași, din sectorul HoReCa, despre obligația de a oferi apă potabilă gratuit. „Este o măsură care ne împovărează” – FOTO

23 mart. 2024, 02:00, 12 ,
Raluca COSTIN în Economic Local

Antreprenorii din Iași, din sectorul HoReCa, se simt hărțuiți de autoritățile care lunar vin cu modificări legislative. Aceștia susțin că noua măsură, privind obligația de a oferi gratuit apă clienților, nu este bună pentru patroni

O nouă modificare legislativă nemulțumește antreprenorii din domeniul HoReCa. După ce legea prin care restaurantele, barurile și cantinele din România vor fi obligate să le ofere gratuit apă potabilă clienților a fost votată de deputaţi, antreprenorii din Iași susțin că nouă măsură nu este bine primită.

„Statul ne hărțuiește. Asta face cu noi! De ani de zile, măsuri noi sunt numai în acest domeniu. Nu știu ce cred că facem noi, că suntem extrem de bogați. Dar noi abia reușim să ținem pe picioare afacerea. Nu suntem de acord cu această măsură pentru că scoatem mai mulți bani din buzunar să acoperim costurile”, susține Ionuț, antreprenor din domeniul HoReCa.

Antreprenorii din Iași, din sectorul HoReCa, sunt nemulțumiți de noua măsură legislativă

Vasile Pușcașu, proprietarul Hotelului Traian, spune că această măsură nu este binevenită.

„Este o măsură care ne împovărează. Să pui la dispoziție la toți clienții care vin și nu consumă, cu titlu gratuit, mi se pare păgubos în condițiile în care cei din HoReCa au traversat perioade grele, nu ne-am revenit. Afacerile sunt puse sub semnul întrebării din cauza taxelor, din cauza lipsei de angajați, e o lipsă de personal în ultimii ani. Asistăm doar la măsuri restrictive, care ne blochează afacerile de la o zi la alta”, spune antreprenorul din Iași.

Mai mult, aceștia se tem că mulți clienți nu vor face consumație, dacă vor primi apă gratuit.

„Vine, stă la masă jumătate de oră cu un pahar de apă în față, ocupă locul, apoi pleacă. Eu pierd, din start, consumația unui client care ar fi putut să comande ceva”, spune un alt antreprenor din Iași, din domeniul HoReCa.

Antreprenorii sunt nemulțumiți de noile modificări fiscale.

Antreprenor: „E obositor faptul că lunar apar legi noi, special pentru HoReCa”

Alți antreprenori din Iași spun că ofereau gratuit apă celor care cereau.

„Noi ofeream oricum oricui cerea un pahar cu apă, înainte de a fi această lege. E obositor faptul că lunar apar legi noi special pentru HoReCa și automat apar frustrări pentru antreprenori. Tot timpul trebuie să implementezi ceva”, a declarat Andrei Nedelcu, manager restaurant Hanoi.

Antreprenorii din HoReCa spun că s-au săturat să fie primii luați în vizor de autorități când vine vorba de colectarea unor taxe și impozite. Aceștia susțin că după pandemia de COVID-19, când au pierdut mulți bani, au venit perioade și mai grele, când au fost taxați și mai mult, iar anul 2024 se anunță și mai dificil. Antreprenorii din Iași, din sectorul HoReCa, se simt hărțuiți de autoritățile care lunar vin cu modificări legislative în acest domeniu.

Comentarii
  • Pentru excroci masuri extreme,daca erați oameni și nu ați vinde apa la preț de aur probabil nimeni nu lua nici o măsură dar din moment ce voi luați sticla de 0,5 cu 1 leu și o vindeți cu 10-15 lei este o măsură binevenita împotriva unor disperați după bani.

  • Corect, prețul unei sticle de apă este aberant…

  • Pai daca afacerea nu le mai convine din cauza apei potabile, sa o inchida. Si asa au niste preturi de crezi ca esti la un restaurant din Elvetia.

  • Frica de a nu se transforma apa în vin…

  • hâc! le este frică că omul o să observe, hâc!, că nu este mare diferență între apa chioară, hâc!, și vinul lor

  • E de bun simt sa dai clientului un pahar cu apa. In țările civilizate când te așezi la masa la o terasa sau restaurant. Prima data te întreabă dacă vrei un pahar cu apa cu gheata sau fara, apoi îți preia comanda. La noi spun că e o povară ? Sunt in stare să-ți taxeze și aerul ce îl respiri in zona. Numai la îmbogățire se gândesc, nimic calitate .

  • Te duci la o terasa și în 500 ml apa stoarce o lămâie de 1 leu, mai pune o frunza de mentă și ți-o vinde cu 20 lei , cât profit ? Normal că nu le convine sa servească 1 pahar cu apa gratuit. Niște excroci.

  • Iaca cine se plânge, Pușcașu un zgârcit de moare.. băi țărane apa potabilă poate fi un pahar de apă de la chiuvetă,. nu sărăcești ..

  • Daaa, zii Pușcașu si trage apa, 0 om, 0 caracter!

  • Bună ziua ,un pahar de apă vă rog!
    Nuuu se poate. , mă împovărezi ,dau faliment!

    Un golan tâmpițel poate veni cu astfel de scuze,smiorcăieli , văicăreli!

    Să dea faliment repede, e un amator!

  • 1 metru cub de apa (1.000 litri, adica 5.000 de pahare de 200 ml) costa 16 lei. Asta ii impovareaza???

  • Ignat Marian

    Miarlanii si nesimtitii don HoReCa mare parte dintre ei au niste tarife foarte aberante, atat la cazare cat si la servicii sau produsele pe care le vand. Sa coboare marlanetii cu picioarele pe pamant!!!! Daca clientul iti cere un pahar cu apa potabila de la robinet, ce mare povara este sa-i dai?????? Bai jegosilor dar sunt persoane care dau mancare si apa la animalele de pe strada, ia voua va este greu sa le da-ti un pahar cu apa de la robinet???
    Un mare JEGOS este si Alexandru Grigorii menajerul de la Pensiunea Arnia de la Gara!!!!! Jegos ca el mai rar intalnesti!!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`