Prima pagină » Economic Local » Antreprenorii din Iași au obținut vouchere pentru achiziția mașinilor electrice, în valoare de 260.000 de lei
Antreprenorii din Iași au obținut vouchere pentru achiziția mașinilor electrice, în valoare de 260.000 de lei

Antreprenorii din Iași au obținut vouchere pentru achiziția mașinilor electrice, în valoare de 260.000 de lei

18 oct. 2024, 02:00,
Raluca COSTIN în Economic Local

Antreprenorii din Iași au obținut de la Administrația Fondului pentru Mediu vouchere pentru achiziția mașinilor electrice. Tichetele sunt acordate în cadrul Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante și eficiente din punct de vedere energetic – sesiunea 2020 – 2024

O listă cu beneficiarii tichetelor valorice, folosite pentru achiziția mașinilor electrice noi din Iași, a fost publicată pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu (AFM). Firmele din Iași eligibile au domenii de activitate precum industrie, medicină, construcții sau comerț. Listele sunt publicate pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu (AFM), la rubrica „cereri persoane fizice”, din programul Rabla Plus. Valoarea tichetelor este de 260.000 de lei.

Antreprenorii din Iași au obținut vouchere pentru achiziția mașinilor electrice

Printre firmele din Iași care au accesat banii de la AFM sunt Onest Axa Management SRL, care are 3 vouchere în valoare de 76.500 de lei, Alluring Aesthetics SRL, cu 25.500 de lei, iar Strumf Ped SRL, cu un voucher în valoare de 13.000 de lei. Alte companii de pe lista beneficiarilor sunt SC Antrepriza Hidroizolații SRL Iași, Optim Finance Energy Solution SRL, Mod Biz SRL, Mam Electric SRL și C&C Bright Solution SRL, SC Iss Edu SRL care primesc, fiecare, 25.500 de lei. Compania CMA Selected SRL va achiziționa o mașină nouă electrică, folosind voucher-ul în valoare de 13.000 de lei, ca și Asociația Club Sportiv Adventure 4*4, tot cu un voucher în valoare de 13.000 de lei.

O firmă din domeniul construcțiilor, din Iași, cum este Construct Manoliu Ion, este pe lista beneficiarilor care primesc un voucher în valoare de 25.500 de lei. Firma  Procondentis SRL va achiziționa o mașină nouă cu un voucher în valoare de 13.000 de lei. Voucherele sunt acordate ieșenilor care au depus dosarele în edițiile Rabla Plus din anii precedenți, respectiv 2022 și 2024. Peste 500 de ieșeni au primit voucherele în programul Rabla Local.

Modificări la programele Rabla Clasic și Rabla Plus, în 2024

Ultimele programe Rabla Clasic și Rabla Plus, derulate în acest an, vin cu o serie de modificări. Astfel, există posibilitatea de a preda două vehicule vechi în loc de unu, așa cum era până acum, precum și acordarea unui bonus suplimentar de vechime, în valoare de 1.500 de lei, pentru mașinile mai vechi de 15 ani și cu norma de poluare Euro 3 sau inferioară. Astfel, pentru achiziționarea unei mașini prin Rabla Clasic, cei care participă la program vor putea lua o primă de casare de 6.000 de lei, la care se adaugă un bonus de vechime de 1.500 de lei pentru cele mai vechi de 15 ani. Cu o singură mașină casată se acordă 7.500 de lei pentru achiziționarea unui vehicul nou, cu motor convențional.

În cazul casării a două mașini, suma acordată de stat poate ajunge la 12.000 de lei care, potrivit Administrației Fondului pentru Mediu, include 9.000 de lei primă de casare și două ecobonusuri, de câte 1.500 de lei, pentru vechime. Pentru a putea fi casat un vehicul, trebuie să aibă o vechime de cel puțin 6 ani de la data fabricației sau a primei înmatriculări în România. Antreprenorii din Iași au obținut de la Administrația Fondului pentru Mediu vouchere pentru achiziția mașinilor electrice, în valoare de 260.000 de lei.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024