Prima pagină » Economic Local » Antreprenoarea Paula David, din Iași, despre experiența în Grecia: „Mereu îmi doream să merg în această țară, să lucrez”

Antreprenoarea Paula David, din Iași, despre experiența în Grecia: „Mereu îmi doream să merg în această țară, să lucrez”

24 sept. 2024, 02:00,
Raluca COSTIN în Economic Local

Antreprenoarea Paula David, din Iași, discută într-un nou episod de #PodcastBZI despre experiența profesională din Grecia. La 24 de ani, și-a deschis propriul salon de înfrumusețare însă după șase ani de antreprenoriat, a simțit nevoia să plece în străinătate, unde ar fi putut să se bucure de frumusețea Greciei, dar să și muncească. Dorul de casă a fost însă mai mare, astfel că s-a întors de curând acasă. Interviul poate fi urmărit AICI:

Tânăra antreprenoare din Iași povestește că a decis să înceapă o carieră în domeniul beauty. Pentru că i-a plăcut meseria de coafeză, o practică de mai bine de 14 ani.

„Am făcut cursuri de coafeză iar după ce le-am terminat, mi-am găsit un loc de muncă într-un salon din Iași. Bineînțeles că mi-a fost destul de dificil la început. Eram sub supraveghere, dar tot ai emoții. La cursuri, am făcut și tunsori, coafat, vopsit. La curs, faci teorie. La practică, înveți să te descurci cu fiecare tip de păr. Nu mai spun că durează să îți faci cliente fidele, dar și cum te înțelegi cu colegii. Eu am decis să plec din salon și să-mi deschid propriul salon pentru că nu mai aveam un colectiv unde să mă simt bine. Era diferență mare de vârstă între mine și colege, nu ne mai înțelegeam”, povestește Paula David.

Antreprenoarea Paula David, din Iași, despre experiența în Grecia: „Mereu îmi doream să merg în această țară, să lucrez”

Astfel, când avea 24 de ani, și-a dat demisia, a închiriat un spațiu din Podu Roș și s-a apucat de căutat colegi de salon.

„A fost mai greu la început, dar am reușit să găsesc colegi și colege. Eram, la un moment dat, nouă persoane care lucram în acel salon. A fost o perioadă frumoasă. Acolo, am stat timp de șapte ani. Apoi, pentru că voiam mai mult, simțeam că mă plafonez, am plecat în Grecia. Mereu îmi doream să merg în această țară, să lucrez. Am stat acolo un an și jumătate, în Santorini, perioadă în care am interacționat cu localnicii, dar și cu turiștii străini sau cei români. A fost și acolo o perioadă frumoasă, dar simțeam nevoia să mă întorc acasă, de aceea am revenit la Iași. Eu nu cred în regrete. Niciodată nu mi-a părut rău că am făcut ceva. Poate nu a fost cea mai bună alegere, dar am regretat. Consider că regretul te ține în trecut și nu poți să mergi mai departe cu ceea ce vrei să faci”, mai povestește antreprenoarea care are un salon, împreună cu nepoata sa.

Maria Cozma este unul dintre cei mai apreciați make-up artiști din Iași.

Sute de interviuri postate pe YouTube, la secțiunea #PodcastBZI

Cântărețul Ionuț Niamțu discută într-un nou episod de #PodcastBZI despre cariera muzicală, cum poți avea succes, dar și ce sacrificii fac artiștii. Pe ce melodii se distrează ieșenii, dar și românii plecați în străinătate, aflați de la artistul Ionuț Niamțu, în noul episod de #PodcastBZI. Interviul poate fi urmărit AICI:

De asemenea, Ema Tănase, educatoare și fondator Magic&Ludic, discută într-un nou episod de #PodcastBZI despre experiența din învățământ, proiectul de suflet care, anul acesta, ajunge la a treia ediție, dar și surprizele de la festivalul Magic&Ludic. Ema este educatoare de peste 15 ani și spune că este o meserie pe care o va practica până va ieși la pensie. Diana Voiniciuc, consultant financiar din Iași, oferă exemple concrete despre balanța venituri-cheltuieli și cum poate fi echilibrată, considerând că primul pas pentru gestionarea acestei situații este să avem o evidență a cheltuielilor. Antreprenoarea Paula David, din Iași, discută într-un nou episod de #PodcastBZI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`