Prima pagină » Local » Antreprenoarea Laura Gherasim, la BZI LIVE, despre directivele de la Bruxelles: „Trebuie să facem dreptate pentru România și să ne opunem ferm”
Antreprenoarea Laura Gherasim, la BZI LIVE, despre directivele de la Bruxelles: „Trebuie să facem dreptate pentru România și să ne opunem ferm”

Antreprenoarea Laura Gherasim, la BZI LIVE, despre directivele de la Bruxelles: „Trebuie să facem dreptate pentru România și să ne opunem ferm”

25 ian. 2024, 15:58, 1 ,
în Local

Laura Gherasim, candidatul AUR la alegerile europarlamentare de anul acesta, a discutat la BZI LIVE despre cele mai importante subiecte ale momentului. Antreprenoarea a menționat că românii nu au o viață bună din cauza deciziile ce se iau și se implementează după directivele Uniunii Europene.

„Sunt valorile noastre. Este obligatoriu să ai ceva pe care te poţi baza. Nu poţi lua măsuri care pe deoparte ne afectează vieţile şi pe de altă parte te împrumuţi continuu. Noi nu avem o viaţă mai bună, nu avem acces la educaţie şi sănătate. Statul nu mai poate să folosească cuvântul obligativitate. Ai demonstrat prin reprezentanţii tăi că statul este singurul de care românii trebuie să se ferească astăzi. Romanii din Diaspora simt durere, nu este simplu, pentru că este un lipici care ne face să simţim româneşte. Atunci când ne vedem e o durere, durerea că nu te-ai putut împlini la tine în ţară. Una este să faci o alegere personală şi alta e să fi forţat. Mulţi români sunt forţaţi să plece. Avem 11 milioane de români plecaţi din ţară. România e în război? Că doar în război o populaţie atât de mare poate ajunge pe alte teritorii. UE la bază a plecat pe nişte principii corecte. Între timp au venit nişte oameni nealeși de nimeni cu nişte utopii, până în 2055 neutralitate climatică, ce înseamnă asta?   De ce? Cine eşti tu să vii şi să stabileşti asta? Oamenii ăştia sunt rupţi de realitate. Avem români care se încălzesc cu lemne în sobă. Nu vor mai putea să o facă. Să ajungi să ţi se impună RCA la plug? Eu trebuie să muncesc, să hrănesc familia mea şi să ajut şi alţi oameni. Tu, ca stat, ai obligaţia să-mi asiguri tot contextual potrivit ca să pot munci. UE împinge oamenii să se ducă în altă zonă, să depindem de alte state care nu au aceste interdicţii. Asta facem în fiecare zi, e o luptă permanentă de a înţelege unde suntem noi în contextul ăsta. De ce trebuie să executăm aceste ordine pe bandă rulantă?”, a menționat Laura Gherasim, la BZI LIVE.

Laura Gherasim, despre directivele UE

Candidatul AUR la europarlamentare a precizat că România trebuie să-și păstreze suveranitatea, tradițiile și identitatea pentru că altfel țara va fi plimbată de alte state după bunul plac.

„Oamenii au rămas la fel de buni, dar merg cu capul plecat. Moldovenii sunt muncitori, ei sunt o matcă pentru Europa. Mulţi dintre oamenii de bază au plecat din oraşe din Moldova. Când avem atât de multe resurse care pot fi redirecţionate corect, e nevoie de voinţă politică şi specialiști care să găsească o cale pentru toți. E inadmisibil cum am împins Moldova într-o margine. Trebuie să-ţi pese, dacă nu-ţi pasă de oameni nu ai cum. Banii statului sunt banii noştrii. E nevoie de-o schimbare. Sunt abuzuri, ascunderea adevărului faţă de noi ce s-a întâmplat la Davos, pentru mine este inadmisibil. Primul lucru pe care trebuie să-l facem e să facem dreptate pentru România. Este nevoie să înţelegem că România este parte din Europa. Am plecat la o construcţie economică împreună cu dorinţa ca toate statele să găsească metode prin a se dezvolta, a aduce pace şi prosperitate. Astăzi, o minoritate de la Bruxelles decide şi impune cine suntem, în ce să credem, ce să mâncăm. Toate schimbările astea, se vrea reducerea cu 50 la sută a proteinei de origine animală. Nouă ne place porcul, ce facem? Noi trebuie să ţinem cont de unicitatea noastră, avem cultura noastră, tradiţia noastră, frumuseţea noastră. Dacă ţi-ai pierdut rădăcinile nu ai identitate, ești o remorcă la o locomotivă care te plimbă prin Europa aşa cum vor unele state. Noi trebuie să mergem acolo şi să întărim dreapta suverană şi să ne opunem ferm tuturor acestor politici care sunt total nerealiste şi ne afectează zi de zi. Oamenii vor pace, să lucreze. Avem producători, ei trebuie să fie susţinuţi în UE. Va trebui să luptăm pentru fiecare firmă românească din care se hrănesc familiile. Noi trebuie să mergem acolo cu fruntea sus, am câştigat acest drept. Am plătit pentru acest drept, nu trebuie să cerşim”, a conchis candidatul AUR la alegerile europarlamentare.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *