Prima pagină » Economic Local » Antreprenoarea Laura Galic, din Iași: „Am deschis atelierul meu și m-au prădat”

Antreprenoarea Laura Galic, din Iași: „Am deschis atelierul meu și m-au prădat”

06 aug. 2024, 02:00, 3 ,
Raluca COSTIN în Economic Local

Antreprenoarea Laura Galic, din Iași, discută într-un nou episod de #PodcastBZI despre afacerea deschisă în urmă cu 14 ani, provocările din domeniu, dar și cu ce se diferențiază față de celelalte ateliere de croitorie. Ținutele vestimentare ajung în toată lumea, iar sacoul este vedeta atelierului. Laura povestește despre momentele grele, antreprenoriat, dar și ce îi lipsește industriei textile

Antreprenoarea Laura Galic povestește că la început nu se vindeau sacourile, acum fiind produsele vedetă ale atelierului.

„Noi ne-am făcut cunoscuți cu magazinul de pe Cuza Vodă. Apoi l-am închis pentru că lumea nu prea mai venea la atelier, comanda online și așa funcționăm destul de bine. Ne-am adaptat vremurilor, pandemiei, cu un ulcer, cu alte efecte adverse (n.r. – râde). Eu am licență în peisagistică, dar am folosit-o pentru propria noastră casă. Azi, se pot comanda articole pe care le-am pozat acum 10 ani, avem comenzi și din țară, și din străinătate. Costumele sunt la ordinea zilei. Când ne-am lansat, cu sacouri, nu prea erau cereri. Sacoul este feblețea mea. Am primit și comentarii la o cununie civilă, că ce s-a ajuns în ziua de astăzi, la tradiții, la rochie. În ultimii ani, am început să producem și noi rochii pentru că se cer și am învățat să îmi placă să le fac. Au fost început să fie acceptate costumele. Îmi place să văd că se schimbă vremurile, mai ales pentru femei, că își manifestă propria personalitate pentru ținutele pe care le îmbracă și suntem mai emancipate. Îmi place să văd că se schimbă mentalități”, povestește Laura Galic.

Antreprenoarea Laura Galic, din Iași: „Am deschis atelierul meu și m-au prădat”

Tânăra povestește că atunci când a deschis atelierul, a fost prădat.

„Am trecut prin multe trăiri cu atelierul. De la primii angajați până la concedierea unui om. Am deschis atelierul meu și m-au prădat. Am sunat la poliție, au venit cu câinii care au mirosit locul, au amprentat pe toată lumea. Au ajuns la concluzia că au venit din Păcureț, cu o dubă, pentru că erau foarte organizați. Țin minte că eram singură în atelier, nu am închis ușa, era după ora șase seara. A intrat cineva, m-a întrebat dacă am ață, o întrebare dubioasă, arăta ca un răufăcător, s-a uitat la tot ce aveam în atelier, apoi a plecat. Cred că a prospectat terenul”, mai spune Laura Galic.

O altă tânără din Iași care a deschis un atelier de croitorie și are succes este Luciana Uglea.

Sute de interviuri, postate pe YouTube, la secțiunea „PodcastBZI”

Elena Potur, fondatorul Asociației „La Timp”, discută într-un nou episod de #PodcastBZI despre proiectul cu finanțare europeană, demarat în anul 2020 dintr-o nevoie personală. A înființat o asociație dedicată copiilor cu nevoi speciale după ce mai mulți ani a căutat terapia potrivită pentru băiețelul său cu sindrom Wolf-Hirschhorn. În centrul din Iași se ocupă de zeci de copii care cu ajutorul specialiștilor se pot integra în societate. Mihaela Bodea, un alt designer din Iași, creează rochii de mireasă desprinse din filme. Astfel, pe lângă cel cu antreprenoarea Laura Galic, din Iași, pe YouTube, la secțiunea „PodcastBZI” au fost postate sute de interviuri cu specialiști din diverse domenii, antreprenori sau producători.

Comentarii
  • Tatuaje isi fac cei cu IQ modest; pt acestia primordiala este functia de reproducere, restul minoritar.

  • Vampirita Ga(r)lic

    Micutza croitoreasa se crede fiica lui Dracula. Cred ca are o gasca de motociclisti carora sa le vanda tzoalele, caun om normal, mai ales o femeie, ar da bir cu fugitii cand ar vedea-o atat de tatuata.
    Sa aiun atelier de cusatorie si s vorbesti de ‘industria textila” la nivel national, ni se pare cam mult chiar si pentru o vampiritza.

  • cine nu a cunoscut-o pe aceasta doamna cu tatuaje, aşa cum ati etichetat-o, să ştiţi că este de o fineţe şi un bun simţ cum rar ati intâlnit, iar în ceea ce priveşte croitoria, este foarte talentată, ce iese din mana ei oricine ar fi mandru să le poarte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *