Prima pagină » Economic Local » Antreprenoarea Ana Maria Ignat, din Iași: „Furnizorul trebuie să ne garanteze că legumele sunt ok și nu sunt stropite”

Antreprenoarea Ana Maria Ignat, din Iași: „Furnizorul trebuie să ne garanteze că legumele sunt ok și nu sunt stropite”

17 aug. 2024, 02:00,
Raluca COSTIN în Economic Local
Antreprenoarea Ana Maria Ignat, din Iași: „Furnizorul trebuie să ne garanteze că legumele sunt ok și nu sunt stropite”

Antreprenoarea Ana Maria Ignat, din Iași, discută într-un nou episod de #PodcastBZI despre afacerea deschisă împreună cu soțul ei, Tudor, când au rămas șomeri. Cu 6.000 de lei, bani împrumutați, au deschis un aprozar, apoi pe al doilea, iar acum vor să deschidă o fabrică unde să producă murături, compoturi și zacuscă. Despre provocările antreprenoriatului, cum poți să faci profit cu un magazin cu legume și fructe aflați din noul episod de #PodcastBZI. Interviul poate fi urmărit AICI:

Ana Maria și Tudor Ignat au rămas fără locuri de muncă atunci când a venit pandemia, iar acest lucru i-a impulsionat să găsească o sursă de venit. Cu o investiție de câteva mii de lei au deschis „Aprozarul din Valea Adâncă”, iar de curând au deschis încă o locație. Pentru a fi siguri că marfa lor este de calitate, au schimbat mulți furnizori.

„La un moment dat, am constatat că se macină castraveții murați. Am căutat tot felul de informații, să vedem de ce se întâmplă treaba asta. Ne-am dat seama că, de fapt, castraveții care sunt stropiți cu azot se mănâncă, efectiv. Se macină. Atunci, clar, trebuie să avem un furnizor care să ne asigure ori că e producția lui, ori că de unde le ia sunt sigure, pentru că luăm cantitate mare. Trebuie să ne garanteze că legumele sunt ok și nu sunt stropite”, povestește Ana Maria Ignat, antreprenoare.

Antreprenoarea Ana Maria Ignat, din Iași: „Este multă muncă, dar și satisfacție”

În anul 2020, din cauza pandemiei, Ana Maria și Tudor Ignat au devenit șomeri. Pentru că au vrut să găsească o sursă de venit cât mai repede, a apărut și oportunitatea de a deveni antreprenori. Astfel, au deschis primul aprozar în zona Doi Băieți, din Tătărași. La scurt timp, s-au mutat în Valea Adâncă, comuna Miroslava. Aceștia spun că au clienți atât din zona metropolitană, cât și din municipiul Iași.

Acum au două aprozare în Valea Adâncă. Chiar dacă muncesc de dimineața, devreme, de la 03:00 – 04:00, și termină târziu, antreprenoarea spune că are o satisfacție.

„Este multă muncă, dar și satisfacție. A fost dificil să găsim oameni care să lucreze cu noi. Cred că problema asta e la toți cei care au afaceri mai mici, sau mai mari. Noi vrem să ne extindem cu producția de murături și zarzavaturi, pentru că am încercat într-un an și am avut succes”, mai spune Ana Maria Ignat.

Sute de interviuri, postate pe YouTube, la secțiunea „PodcastBZI”

Raimond Chelban, pilot de off-road, președinte Adventure 4*4 Iași, discută într-un nou episod de #PodcastBZI despre pasiunea descoperită în urmă cu 17 ani. Medic veterinar de meserie, Raimond a participat, din curiozitate, la un raliu de off-road, iar de atunci practică acest sport. Mai mult, a creat o comunitate de off-road și în ultimii ani s-a ocupat de organizarea anuală a evenimentelor dedicate acestui sport. Interviul poate fi urmărit AICI:

Pe lângă interviul cu antreprenoarea Ana Maria Ignat, din Iași, pe YouTube, la secțiunea „PodcastBZI”, au fost postate sute de interviuri cu antreprenori, specialiști din diverse domenii sau producători.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`