Prima pagină » Sport » Antrenorul Politehnicii Iași, Daniel Pancu, sare în ajutorul selecționerului Mirel Rădoi! „Îi transmit să nu procedeze ca restul selecționerilor”
Antrenorul Politehnicii Iași, Daniel Pancu, sare în ajutorul selecționerului Mirel Rădoi!

Antrenorul Politehnicii Iași, Daniel Pancu, sare în ajutorul selecționerului Mirel Rădoi! „Îi transmit să nu procedeze ca restul selecționerilor”

13 oct. 2020, 02:00,
în Sport

Daniel Pancu, antrenorul lui Poli Iași se teme ca Mirel Rădoi să nu cedeze în fața criticilor și să renunțe, să plece să antreneze prin Golf.

Într-o mare de atacuri la adresa lui Mirel Rădoi după meciurile cu Islanda, scor 1-2, și Norvegia, scor 0-4, un fost rival de-al său, Daniel Pancu, este de partea selecționerului. Antrenorul lui Poli Iași se teme însă ca Rădoi să nu cedeze în fața criticilor și să renunțe, să plece să antreneze prin Golf. Gică Hagi a fost cel mai vehement și a spus după meciul cu Norvegia: „cine nu e optimist, să plece! Putem avea succes”.

„Da, am arătat rău de tot ce echipă. Și știu că era de așteptat, pe undeva, să fie considerat antrenorul vinovat. Dar lăsați-mă în pace cu sistemul. Că dacă jucam cu trei fundași centrali și luam tot patru, auzeam că sistemul a fost de vină. Văd că acum toată lumea i-a sărit în cap lui Mirel și mi-e teamă să nu cedeze. Să ia exemplu de la Victor Pițurcă, sper să fi învățat asta de la el. A fost singurul care a făcut față criticilor și a realizat și performanță. Eu asta îi transmit! Să nu procedeze ca restul selecționerilor”, a declarat Pancu.

Daniel Pancu: „Echipa e mai importantă decât realizările personale”

„Totul pleacă de la duelurile unu contra unu. Acolo am pierdut teren mult de tot în ultimii ani. Întâlnim echipe naționale poate considerate sub noi, dar care au jucători de 40 de milioane sau de 100 de milioane de euro. Iar noi dăm cu artificii când se transferă un român pe 10 milioane de euro. Da, putem redeveni o echipă de luat în seamă, dar numai printr-o organizare fantastică, un spirit de grup senzațional și, cum spune românul, jucătorii să-și dea viața pe teren. Să nu mai fie supărați când nu joacă, să nu se mai oprească după ce pierd mingea și toți, dar absolut toți, să pună echipa României înaintea realizărilor personale”, a mai spus Daniel Pancu, antrenorul Politehnicii Iași.

Mirel Rădoi nu a suportat umilința cu Norvegia și a izbucnit

Tricolorii au fost învinși fără drept de apel în meciul disputat duminică seara, la Oslo. Mirel Rădoi, care s-a ferit până acum să le reproșeze ceva jucătorilor, a cedat la finalul meciului de la Oslo:

„Am arătat ca juniorii Norvegiei, un fel de echipa a doua”, a spus selecționerul nostru. „Am încercat să venim cu ce a funcționat la tineret, ceva modern deși riscant, eu cred că trebuie mers pe drumul acesta. I-am antrenat pe tineri și la U21 și la echipa mare, sunt diferențe din toate punctele de vedere, fizic, tehnic, tactic, dar în perioada următoare cineva trebuie să își asume această schimbare de generație, iar ei trebuie să înțeleagă cerințele și să nu mai apară astfel de rezultate.
Problema noastră nu este Haaland, ci felul cum ne prezentăm noi, asta e marea pierdere după ultimele două partide. Azi am arătat ca juniorii Norvegiei, un fel de echipa a doua”, a declarat Mirel Rădoi.

Cum arată clasamentul grupei României din Liga Națiunilor

Naționala de fotbal a României a fost surclasată de echipa Norvegiei cu scorul de 4-0 (2-0), duminică seara, pe Ullevaal Stadion din Oslo, în Grupa 1 a Ligii B din Liga Națiunilor. După ce a ratat calificarea la EURO 2020, România a fost învinsă fără drept de apel și de Norvegia, într-un meci în care scorul putea fi și mai mare. România va întâlni, miercuri, de la ora 21:45, la Ploiești, naționala Austriei, într-un meci din cadrul Grupei 1, Liga B a Ligii Națiunilor. Austria a învins Irlanda de Nord cu scorul de 1-0, duminică, la Belfast.

Clasament:

1. Austria 3 2 0 1 5-4 6
2. Norvegia 3 2 0 1 10-3 6
3. România 3 1 1 1 4-7 4
4. Irlanda de Nord 3 0 1 2 2-7

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *