Prima pagină » Eveniment-Social » Antrenorul echipei de handbal CSM Iași 2020 vine cu acuzații dure la adresa arbitrilor după meciul cu Galați. Marius Dănuleț: „Ce s-a întâmplat acolo se numește golăneală” – FOTO

Antrenorul echipei de handbal CSM Iași 2020 vine cu acuzații dure la adresa arbitrilor după meciul cu Galați. Marius Dănuleț: „Ce s-a întâmplat acolo se numește golăneală” – FOTO

24 nov. 2023, 02:00,
Petronel Ștefan în Eveniment-Social

După partida pierdută contra celor de la Galați, antrenorul echipei de handbal CSM Iași 2020 a răbufnit. Acesta a prezentat faptul că, în opinia sa, deciziile arbitrilor au fost părtinitoare pentru adversari, iar jucătoarele sale au fost la un pas de accidentări grave

După 5 etape discutate în Divizia A la handbal feminin, echipa Iașului a acumulat 12 puncte. CSM Iași 2020 face parte din seria B, iar în ultima partidă a pierdut în deplasare, la Galați, cu scorul de 25 la 23. Totuși, deși dezamăgirea a fost mare, antrenorul echipei din Iași a găsit o altă explicație pentru eșecul elevelor sale și a venit cu probe.

Antrenorul echipei CSM Iași 2020 a răbufnit după meci

În cadrul unei conferințe de presă, Marius Dănuleț a specificat faptul că elevele sale au avut parte de un tratament total lipsit de fairplay. Acesta a prezentat imagini în care se vede că arbitrii partidei au înclinat balanța în favoarea echipei din Galați.

„Ca un rezumat, trebuie să specific că 90 la sută din imagini sunt din prima repriză, după care lucrurile au devenit clare pentru toată lumea. Conform imaginilor, echipa gazdă trebuia să joace suplimentar 8 minute din 30 în inferioritate numerică, CSM Iași trebuia să aibă 3 aruncări de la 7 metri, clare. Nu dau vina pe nimic, este vina noastră și responsabilitate mea, ca jucător.

În economia unui joc atât de strâns, deciziile acestea au contat foarte mult. Eu îmi doresc ca această competiție să se desfășoare până la capăt în condiții corecte, începând de la spirit de fairplay, fără ca vreo echipă să beneficieze de ceva pe criterii de obediență sau extra-sportive. Vreau ca echipa unde eu antrenez să beneficieze de șanse egale, așa cum îmi doresc cum și adversarii noștri să beneficieze de aceleași șanse. Sportivele acestei echipe au dat totul pe teren la acest meci”, a precizat Marius Dănuleț, antrenorul echipei CSM Iași 2020.

Culmea a fost faptul că imaginile au fost preluate de la un suporter gălățean care a filmat meciul, deoarece partida nu a fost televizată.

„Eu o să folosesc un termen care poate părea dur, mi-l asum, dar ce s-a întâmplat la Galați se numește golăneală”, a mai adăugat antrenorul.

Marius Dănuleț nu se teme de suspendare

Antrenorul a fost adus la echipă înaintea începerii campionatului, iar obiectivul principal este să o promoveze în Liga Florilor. Bugetul echipei este considerabil pentru o formație de liga a doua, fiind vorba de 450 de mii de euro.

„Este datoria mea, ca antrenor, să apăr culorile clubului și interesul acestei echipe. Pe de o parte, fiind de vreo 16 ani în această zonă, pot să înțeleg niște lucruri. Se vorbește prin sport de 5 la sută sau 10 la sută pentru gazde, sunt absolut de acord cu acest lucru, doar că acum a fost vorba de altceva”, a spus Marius Dănuleț.

La partida cu Galați a fost prezent și un observator pentru arbitri, iar acesta a decis să acorde calificativul „bine” pentru brigada de la centru.

„Nu am depus niciun memoriu după meci, însă înainte de începerea partidei am solicitat prezența unui observator, care la jocurile de liga a doua nu este obligatoriu. Prin această acțiune am tras dinainte un semnal de alarmă. Din păcate, după joc nu s-a mai depus memoriu, din punct de vedere al regulamentului, rezultatul din teren nu va fi întors”, a mai precizat Marius Dănuleț.

Tehnicianul consideră că este îndreptățit să facă aceste acuzații și nu se teme de o posibilă suspendare.

„Dacă doresc să mă suspende, pot să o facă. Este un regulament, dacă eu am încălcat ceva, să plătesc, așa cum ar trebui să plătească și alții cei care încalcă alte regulamente. Sunt convins că în România încă am dreptul să mă mai apăr. Dacă prezint niște fapte, de ce pot să fiu acuzat? Este părerea mea, este ce simt și ce îmi transmit jucătoarele din teren”, a încheiat antrenorul echipei.

După meciul cu CSS Galați, antrenorul echipei de handbal CSM Iași a răbufnit și a venit cu acuzații dure la adresa brigăzii de arbitrii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
27 septembrie 2024
27 septembrie 2024