Prima pagină » Local » Antrenamentul echipei FC Politehnica Iași, anulat. Un jucător a acuzat stare generală de rău. Acesta a fost testat și nu are coronavirus – Update
Antrenamentul echipei FC Politehnica Iași, anulat. Un jucător a acuzat stare generală de rău. Acesta a fost testat și nu are coronavirus - Update

Antrenamentul echipei FC Politehnica Iași, anulat. Un jucător a acuzat stare generală de rău. Acesta a fost testat și nu are coronavirus – Update

18 iul. 2020, 21:00,
Antonia Ceausu în Local

Update: Rodney Lopes Cabral, jucătorul echipei FC Politehnica Iași, care în cursul zilei de ieri a acuzat stări de rău, a fost testat astăzi, 18 iulie 2020, pentru coronavirus. Testul RT PCR a ieșit negativ.

Echipa FC Politehnica Iași și-a anulat astăzi antrenamentul după ce unul dintre jucători a acuzat o stare generală de rău. Acesta va fi testat mâine pentru SARS-CoV-2. Vă reamintim că șase jucători de la Dinamo au fost testați pozitiv cu noul coronavirus. Ținându-se cont de faptul că echipa ieșeană a jucat în urmă cu câteva zile un meci împotriva formației „Câinilor roșii”, riscurile de infectare sunt crescute.

„ANTRENAMENT ANULATÎn această după-amiază, unul dintre jucătorii echipei noastre a acuzat o stare generală de rău. În consecință, pentru a preîntâmpina orice fel de probleme, antrenorul principal Mircea Rednic a decis anularea ședinței de pregătire din această seară.

În urma rezultatelor investigațiilor medicale, vor fi luate măsuri în consecință”, se arată în mesajul transmis de FC Politehnica Iași.

Șase jucători de la Dinamo au fost confirmați cu COVID-19: Magazinerul clubului, infectat

Reamintim că magazionerul clubului de fotbal din Liga 1 a fost testat pozitiv cu Covid-19 şi acum urmează să se facă o anchetă epidemiologică. În funcţie de rezultatul anchetei se va decide dacă Dinamo – Chindia se va juca sau va fi amânat. Ieri dimineaţă, 10 iunie 2020, au fost testaţi toţi angajaţii clubului. Pentru fotbalişti a fost al patrulea test pentru coronavirus, însă până acum toate au ieşti negative.

Rezultatele testelor au ajuns pe 11 iunie 2020, şi cei de la Dinamo au avut parte de o veste şocantă. Magazionerul echipei a ieşit pozitiv. Din fericire, toate celelate teste pentru COVID-19 au ieşit negative.

Căpitanul echipei FC Botoșani, depistat cu coronavirus! Jonathan Rodriguez a ajuns în ţară pe 18 iunie 2020 şi a stat în carantină, conform legislaţiei.

Echipa, care sâmbătă, 4 iulie 2020, va juca la București cu FCSB, de la ora 20:00, nu este afectată de acest caz. Rodriguez abia de la 1 iulie intra în programul lui Marius Croitoru.

Acesta este al doilea caz de coronavirus de la gruparea moldoveană, după ce și doctorul echipei Petrică Rădăuceanu a fost depistat pozitiv. Și la Dinamo a fost un caz izolat.

Cu doar două zile înainte de a intra în planurile lui Marius Croitoru, unul din fotbaliştii argentinieni repatriaţi de FC Botoşani după începutul pandemiei de coronavirus, a fost depistat pozitiv cu afecţiunea cauzată de acesta.

Căpitanul echipei FC Botoșani, depistat cu COVID-19

Și căpitanul formației FC Botoșani, Jonathan Rodriguez, a fost depistat cu COVID-19. Acesta a intrat în izolare pe data de 18 iunie , însă la testarea înainte de a ieşi din carantină a fost depistat pozitiv.

„Testarea a fost făcută, conform normelor metodologice în vigoare, în astfel de situații.  A fost declanșată o anchetă epidemiologică”, a precizat medicul Monica Adăscăliței, directorul DSP Botoșani.

Reamintim că, înainte de începerea campionatului, Petre Rădăuceanu, medicul echipei FC Botoșani, a fost depistat pozitiv cu COVID-19. În aceste condiții, oficialii LPF au decis ca meciul de la Universitatea Craiova să fie amânat.

Secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Justin Ștefan, a spus că în aceste condiții, în care medicul de la FC Botoșani a intrat în atenția DSP, a înștiințat ambele cluburi, din Craiova și din Botoșani, că trebuie să intre în carantină timp de 14 zile.

„Noi nu am avut ce face, acesta este protocolul. Și noi ne dorim să se joace fotbal, să revină Liga 1, dar pe primul loc este sănătatea jucătorilor”, a spus Justin Ștefan atunci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *