Prima pagină » Stiri si curiozitati » Antracit: Culoare care emană bogăție

Antracit: Culoare care emană bogăție

26 nov. 2021, 12:19, 1 ,
BZI.ro, în Stiri si curiozitati

Antracitul este o culoare folosită din ce în ce mai mult pentru vopsirea pereților interiori a unei bucătării, living și chiar dormitor. Această culoare aparține familiei gri, având numeroase utilizări atât în domeniul vestimentar, cât și al amenajărilor interioare.

Culoarea antracit este asemenea cărbunelui fosil. Această nuanță are o legătură puternică cu natura, transmițând eleganță. Se spune că această culoare este atât de apreciată deoarece în antichitate antracitul era o piatră foarte prețioasă.

dormitor de culoare antracit

Antracitul are o legătură puternică cu natura

Antracit: Culoare folosită de producătorii de vehicule și designeri de interior

Antracit este o culoare utilizată pe scară largă de către producătorii de vehicule pentru vopsirea caroseriei. Această nuanță este foarte actuală, în vogă și foarte apreciată de către cei care caută un model de mașină elegantă și formală.

Acum câțiva ani, culoarea antracit nu era folosită de către designerii de interior, însă datorită schimbărilor în modă, această culoare misterioasă a devenit foarte populară. Tot mai multe persoane optează pentru un dormitor în culori puternice și expresive.

colaj masina de culoare antracit

Antracit este o culoare utilizată pe scară largă de către producătorii de vehicule

Antracitul este o nuanță foarte închisă și profundă de gri, aproape de negru, provenind dintr-un tip valoros de cărbune tare. Designerii susțin că această culoare are o energie foarte puternică, fiind potrivită pentru suprafețele sticloase și strălucitoare.

Exist persoane care în continuare se feresc  de această culoare, considerând-o o nuanță dificilă, mohorâtă și tristă. Aceasta arată așa atunci când este folosită în exces, fără gust și abilitățile necesare de design. Într-adevăr, antracitul poate face din camera ta o temniță întunecată, însă potrivită corect aceasta va arăta extrem de modern, creând un interior confortabil și relaxant.

Tot mai mulți designeri de interior au observat că această culoare stimulează concentrarea, fiind o alternativă foarte bună la negru. Antracitul este mai deschis și mai puțin puternic, fiind mai ușor de introdus în interior. De asemenea, tot designerii recomandă pentru a obține o cameră în care antracitul va domina, trebuie să optezi pentru o încăpere foarte însorită de dimensiuni mai mari. Pentru camerele de dimensiuni mai mici este mai bine să te concentrezi pe accesoriile de culoare antracit.

bucatarie de culoare antracit cu elemente de culoare verde

Antracitul este o nuanță foarte închisă și profundă de gri

Culoarea antracit pentru stilul office

Costumele de nuanță antracit sunt o perfectă alternativă a celor negre. Atât pantalonii cât și fustele de culoare antracit te vor face să arăți elegant și foarte stilat. De cele mai multe ori, femeile tinere sunt mai reținute când vine vorba de a purta un costum de culoare antracit, considerând că astfel vor părea șterse și plictisitoare. Însă, doamnele care aleg să poarte ținute office de culoare antracit se simt cu siguranță foarte puternice și încrezătoare. Multe femei preferă să poarte această culoare toamna și iarna, însă există altele care preferă pentru sezonul rece ținute fuchsia sau lila.

Avantajul acestei culori este faptul că la fel ca toate culorile de bază se combină perfect cu aceleași nuanțe neutre: negru, alb, albastru închis și paleta de gri. Această culoare înnobilează ținuta, dându-i un aer de clasă. De asemenea, folosind un nuanțator de păr gri poți să-ți completezi foarte bine ținuta.

femeie in costum de culoare antracit

Culoarea antracit este foarte potrivită pentru tinutele office

Pentru o ținută office este foarte potrivită și combinația dintre un costum de culoare antracit și bluze sau accesorii de culoare roz pal, verde, violet și galben. Creatorii de modă spun că este de dorit să nu combini antracit cu alte nuanțe de gri, aceasta arătând mult mai bine cu accesorii și haine de altă culoare. Astfel, antracit este o culoare foarte potrivită pentru stilul office, fiind o alegere bună pentru femeile antreprenoare.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *