Prima pagină » Razboi în Ucraina » Antony Blinken: ” Nu luăm măsuri împotriva poporului rus” – VIDEO
Antony Blinken:

Antony Blinken: ” Nu luăm măsuri împotriva poporului rus” – VIDEO

04 mart. 2022, 23:00,
BZI.ro, în Razboi în Ucraina

Antony Blinken, secretarul de stat al Statelor Unite ale Americii, a afirmat astăzi că Rusia nu a mai fost niciodată atât de izolată ca acum.

Antony Blinken a declarat că sancțiunile dure aplicate Rusiei sunt luate pentru a opri mașina de război a lui Vladimir Putin și nu împotriva poporului rus.

„Facem aceste lucruri nu pentru că ne-am opune ruşilor. Regretăm că milioane de ruşi vor suferi din cauza deciziilor periculoase luate de un mic cerc de acoliţi şi lideri corupţi care îşi pun interesele lor mai presus de ale ruşilor şi fac tot ce pot să ascundă adevărul”, a spus Blinken.

Putin va trebui să suporte consecințele acțiunilor sale

În cadrul aceluiași comunicat, Blinken a transmis că, deși nu se dorește un conflict cu Rusia, SUA va apăra fiecare centimetru din teritoriul NATO.

„Vom continua să facem astfel încât președintele Putin să suporte costuri și mai mari în acest război pe care el l-a ales, un război de devastare(…). Noi nu vom căuta să obținem un conflict cu Rusia, dar vom apăra fiecare centimetru din teritoriul NATO”.

Occidentul este deschis pentru dialog

Secretarul de stat spune că Rusia nu a mai fost niciodată așa de izolată ca acum, iar Occidentul așa de unit. Deși vorbește despre sancțiunile dure aplicate Rusiei care îi slăbesc puternic economia, Blinken a ținut să spună că aceste măsuri sunt luate pentru a opri mașina de război a lui Vladimir Putin și nu împotriva poporului rus.

„Vom păstra ușa deschisă pentru dialog și diplomație și vom asigura că dacă Kremlinul nu schimbă drumul pe care a luat-o va deveni și mai izolat economic”, a mai spus Blinken.

Secretarul de stat american urmează să călătorească spre Europa de est pentru a discuta despre invazia din Ucraina cu alţi aliaţi, fiind aşteptat sâmbătă în Polonia, înainte de a porni mai departe spre Republica Moldova, apoi Lituania, Letonia şi Estonia. Turneul este prevăzut să se încheie pe 8 martie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *