Prima pagină » Actualitate » Antony Blinken a ajuns la Tel Aviv. Secretarul de stat al SUA îi propune lui Benjamin Netanyahu o pauză umanitară în Gaza
Antony Blinken a ajuns la Tel Aviv. Secretarul de stat al SUA îi propune lui Benjamin Netanyahu o pauză umanitară în Gaza

Antony Blinken a ajuns la Tel Aviv. Secretarul de stat al SUA îi propune lui Benjamin Netanyahu o pauză umanitară în Gaza

03 nov. 2023, 09:44, 1 ,
în Actualitate

O nouă vizită a secretarului de stat al SUA în Israel. Antony Blinken a ajuns la Tel Aviv pentru a-l convinge pe prim-ministrul Benjamin Netanyahu să accepte o pauză umanitară în Fâșia Gaza.

Astfel, vineri, 3 noiembrie 2023, Antony Blinken va purta discuții cu premierul Netanyahu și alți oficiali israelieni de rang înalt.

Antony Blinken a ajuns la Tel Aviv, din nou

Antony Blinken a ajuns la Tel Aviv alături de ambasadorul american în Israel, Jack Lew. Aceasta vizită este cea de-a treia de când a fost lansat atacul terorist împotriva Israelului, în data de 7 octombrie.

Vă aducem aminte faptul că în remarcile sale pentru presă înainte de plecarea de la Washington, de joi, secretarul de stat al Statelor Unite ale Americii a menționat că intenționează să poarte discuții cu Executivul israelian despre „campania în desfășurare împotriva organizației teroriste Hamas” și de „pașii care trebuie făcuți pentru a proteja civilii”.

În acest context, premierul Benjamin Netanyahu a declarat, joi, 2 noiembrie 2023, că bătălia pentru Gaza a atins „apogeul”. Șeful Statului Major al armatei israeliene a afirmat că militarii IDF acționează în interiorul oraşului Gaza şi îl înconjoară din mai multe părți. Trupele israeliene sunt angajate în Gaza în lupte corp la corp cu militanții Hamas. Până joi seara, Israelul a pierdut 18 militari în luptele cu Hamas. Avioane F-35 israeliene au interceptat și distrus o rachetă de croazieră lansată asupra Israelului. Forțele aeriene israeliene au refuzat vehement să menționeze locul de unde a fost lansată rachetă, menționând doar că această a fost trasă „dinspre sud-est”.

De asemenea, președintele SUA, Joe Biden, a precizat că ar fi de acord cu o „pauză” umanitară în Fâșia Gaza.

Ce spune Iranul despre Israel

Ayatollahul Ali Khamenei, liderul suprem al dictaturii teocratice din Iran, a făcut declarații cu privire la războiul din Israel. Acesta a menționat vineri, 3 noiembrie 2023, faptul că Israelul „devine neajutorat și confuz” în lupta sa contra Hamas din Gaza.

Într-o postare pe Twitter, Khamenei a menționat că Executivul israelian „își minte poporul” atunci când își exprimă îngrijorarea față de persoanele ținute sechestrate de Hamas în Gaza, în vreme ce bombardează zone în care aceștia ar putea să se afle.

„Fără sprijin american, Israelul va fi redus la tăcere pe parcursul câtorva zile”, a mai spus Khamenei.

Replicile lui Khamenei apar după ce președintele Iranului, extremistul Ebrahim Raisi, a considerat că Israelul a „depășit liniile roșii” în Gaza și că „toată lumea ar putea fi forțată să acționeze”, o sugestie că Iranul ar fi dispus să se implice militar în război.

Comentarii
  • Ce idioti. Ce pauza umanitara? Sunt toti niste gunoaie de oameni care ii adapostesc pe teroristii Hamas. Da la un copil din Gaza o pusca in mana si vezi ce se intampla. Aia asa au fost crescuti, cu ura si numa pe omorat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *