Prima pagină » Sanatate » Antiinflamator pentru ovare. Stopează dezvoltarea afecțiunii administrând un tratament adecvat

Antiinflamator pentru ovare. Stopează dezvoltarea afecțiunii administrând un tratament adecvat

26 dec. 2022, 12:09,
în Sanatate

Dacă femeile se confruntă cu dureri abdominale trebuie neapărat să administreze antiinflamator pentru durere de ovar. Durerea este semnalul care te avertizează că ceva nu este în regulă cu corpul tău. De cele mai multe ori, deranjul apare din cauza afecțiunii cu denumirea de anexită.

Anexita este o inflamație a anexelor uterului. Fără un tratament adecvat, boala ia o formă cronică, cu perioade frecvente de exacerbare, adică dureri în partea inferioară a abdomenului. Infecția poate fi cauzată de bacterii, viruși și microorganisme. Infecțiile cu drojdii și vaginoză bacteriană sunt primul pas spre anexită, endometrita. Procesul inflamator poate apărea ca urmare a hipotermiei, a imunității reduse după stres sau boală. Factori precum schimbarea partenerului sexual, avortul, sexul fără metode contraceptive de barieră și în timpul menstruației predispun, de asemenea, la dezvoltarea acesteia.

femeie care se tine de partea de jos a burtii din cauza durerii

Fără un tratament adecvat, boala ia o formă cronică

Antiinflamator pentru ovare. Consecințele grave provocate de boală

Fără un tratament adecvat, inflamația anexelor cu simptome care pot fi folosite pentru a determina prezența anexitei cronice la femei. De asemenea, fără administrarea unor medicamente la timp, boala contribuie la apariția aderențelor, la încălcarea permeabilității trompelor uterine. Acest lucru, la rândul său, poate duce la sarcină ectopică și infertilitate. De asemenea, bolile inflamatorii ale apendicelor pot contribui la formarea chisturilor.

Tratamentul anexitei este esențial și urgent. Tratamentul nu trebuie amânat. Astfel, trebuie să consultați un ginecolog. În forma cronică de inflamație a anexelor cu simptome care confirmă anexita la femei necesită terapie antibacteriană, desensibilizare, medicamente antiinflamatoare și fizioterapie. Medicamentele resorbante și stimulentele imunitare au un efect bun.

femeie care se tine de partea de jos a burtii din cauza durerii

Fără un tratament adecvat, inflamația anexelor cu simptome care pot fi folosite pentru a determina prezența anexitei cronice la femei

Inflamația ovariană acută poate fi tratată doar în spital. La începutul tratamentului, se folosesc antibiotice, analgezice, sulfonamide și preparate tonice generale. În cazul în care stadiul este subacut, la tratament se adaugă fizioterapia. Printre medicamentele prescrise de medici pentru ameliorarea durerii se numără mastodyno, buserelin-lung liofilizat, utrogestan și soluția de progesteron pentru injecție intramusculară.

Proceduri terapeutice. Dieta și metode de prevenirii a bolii

Procedurile terapeutice populare includ împachetările ozoceritice și cu nămol, băile vaginale și balneoterapia. Contraceptivele orale sunt prescrise pentru prevenirea și tratamentul inflamației apendicelor, ale căror simptome confirmă boala. Pe lângă un efect antiinflamator pronunțat, acestea îmbunătățesc starea pielii prin atenuarea fluctuațiilor hormonale.

femeie care se tine de partea de jos a burtii din cauza durerii

În timpul perioadelor în care simptomele inflamației ovarelor indică direct exacerbarea afecțiunii, ar trebui să urmați o dietă

În timpul perioadelor în care simptomele inflamației ovarelor indică direct exacerbarea afecțiunii, ar trebui să urmați o dietă care va ajuta la îmbunătățirea proceselor metabolice și la creșterea rezistenței la agenții infecțioși. Construiți-vă un regim bogat în minerale, care este abundent în fructe și legume. Vitaminele utile A, B1, B6, E sunt extrem de indicate. Aportul lor va reface peștele, ardeii verzi, uleiurile vegetale, legumele. Dar utilizarea dulciurilor, a ciocolatei și a alimentelor sărate ar trebui să fie limitată în această perioadă.

Prevenirea inflamației ovarelor cu simptome ale bolii ar trebui să vizeze eliminarea factorilor negativi, cum ar fi hipotermia și imunitatea redusă. O vizită la un ginecolog ar trebui să fie obligatorie cel puțin o dată sau de două ori pe an, iar dacă aveți cele mai mici simptome, ar trebui să o faceți imediat. Alte organe pelviene trebuie tratate prompt.

Pe lângă administrarea unui antiinflamator pentru ovare ar trebui acordată o atenție deosebită protecției împotriva infecțiilor și a virușilor cu transmitere sexuală. Ar trebui să aveți un partener sexual de încredere și să evitați promiscuitatea. Pentru a vă proteja împotriva efectelor nedorite, contracepția de barieră sub formă de supozitoare, pilule, creme și capsule trebuie combinată cu prezervative.

femeie care se tine de partea de jos a burtii din cauza durerii

Inflamația ovariană acută poate fi tratată doar în spital

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *