Prima pagină » Sanatate » Antiinflamator pentru nervul sciatic. Cinci medicamente pentru calmarea durerii și a inflamației

Antiinflamator pentru nervul sciatic. Cinci medicamente pentru calmarea durerii și a inflamației

18 apr. 2023, 08:46,
BZI.ro, în Sanatate

Dacă ești în căutarea unui medicament antiinflamator pentru nervul sciatic, ai ajuns în locul potrivit! Descoperă cinci tratamente care fac minuni în ceea ce privește calmarea durerii și diminuarea inflamației.

Pentru durerea provocată de nervul sciatic există medicamente diferite. Printre acestea se află medicamente analgezice și antiinflamatorii, dar și opioide și corticosteroizi. Bineînțeles, acestea ar trebui să fie întotdeauna prescrise de un medic de specialitate.

Mai mult decât atât, există și alte măsuri sau metode care se completează reciproc, cum ar fi exercițiile fizice, kinetoterapia și compresele locale. Toate acestea pot fi utilizate pentru a ajuta la îmbunătățirea sciaticii.

Antiinflamator pentru nervul sciatic. Cele mai bune cinci medicamente recomandate de medici

Printre primele medicamente prescrise pentru durerea nervului sciatic se află analgezicele și antiinflamatoarele. În cazul în care durerea persistă, se recomandă alte terapii mai puternice. Iată care sunt acestea.

Analgezice

Analgezicele precum acetaminofenul sunt printre cele mai frecvent folosite medicamente pentru sciatică. Studiile arată că o treime dintre pacienți prezintă îmbunătățiri după două săptămâni și 75% după trei luni.

De reținut este că utilizarea excesivă a acestui medicament poate provoca reacții adverse. De speriat este hepatita indusă de medicamente.

mai multe medicmante pentru nervul sciatic

Analgezicele precum acetaminofenul sunt printre cele mai frecvent folosite medicamente pentru sciatică.

Relaxante musculare

Există mai multe tipuri de relaxanți musculari. Acestea includ antispasticele și blocantele neuromusculare. Unele dintre cele mai frecvent utilizate tratamente pentru sciatică includ: Carisoprodol, Metocarbamol, Tizanidină, Ciclobenzaprină și Orfenadrină.

Mecanismul lor de acțiune este folositor în momentul în care există contracție musculară asociată cu sciatica. Aceste medicamente nu sunt utile la tuturor pacienților și nu sunt prescrise de sine stătătoare, ci în combinație cu analgezice.

mai multe medicmante pentru nervul sciatic

Unele dintre cele mai frecvent utilizate tratamente pentru sciatică includ: Carisoprodol, Metocarbamol, Tizanidină, Ciclobenzaprină și Orfenadrină.

Medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS)

Medicamentele pentru sciatică, cum ar fi ibuprofenul și naproxenul, au proprietăți antiinflamatorii. De asemenea, nemaipomenit de util este și diclofenacul.

Antiinflamatoarele nesteroidiene (AINS) sunt, așadar, substanțe cu activitate antipiretică, antiinflamatoare și analgezică, grație capacității lor de a inhiba enzimele incluse în sinteza prostaglandinelor.

Studiile arată că efectele asociate cu utilizarea AINS includ posibile complicații gastrointestinale, cum ar fi indigestia și gastrita.

mai multe medicmante pentru nervul sciatic

Medicamentele pentru sciatică, cum ar fi ibuprofenul și naproxenul, au proprietăți antiinflamatorii.

Opioide

Opioidele formează un grup larg de analgezice. Acestea sunt distribuite în sânge și interacționează cu receptorii pentru a produce semnale care reduc percepția durerii.

Există derivați de mac și opioide sintetice. Potrivit medicilor, aceste substanțe pot fi injectate sau administrate oral. Există chiar și plasturi. Medicamentele pentru sciatică includ opioide precum: codeina, tramadolul și fentanilul.

Riscurile asociate administrării acestuia sunt somnolența, dezorientarea, ritmul cardiac scăzut și respirația lentă. Mai mult, creează dependență.

mai multe medicmante pentru nervul sciatic

Opioidele formează un grup larg de analgezice.

Corticosteroizi

Dacă sciatica este severă și invalidantă, iar oamenii nu pot merge sau sta în picioare, pot fi luate în considerare injecțiile cu corticosteroizi. Însă, fiind medicamente sensibile, acestea ar trebui să fie gestionate numai de profesioniști medicali.

Dozele mari sau tratamentul prelungit pot provoca reacții adverse precum: dureri de stomac, retenție de fluide, creșterea tensiunii arteriale, amnezie ori schimbare de comportament.

injectii în genunchi

Dacă sciatica este severă și invalidantă, iar oamenii nu pot merge sau sta în picioare, pot fi luate în considerare injecțiile cu corticosteroizi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
31 iulie 2024
31 iulie 2024