Dacă nu știi care sunt cele mai bune antiinflamatoare pentru spondiloza cervicală, ai ajuns în locul potrivit. Iată ce alte variante de tratament există pentru această afecțiune.
Spondiloza cervicală este o afecțiune des întâlnită, caracterizată prin degradarea discurilor intervertebrale din zona cefei. Boala debutează la 20-50 de ani și se poate manifesta prin durere în jurul omoplatului sau prin amorțeala brațelor. Durerea este accentuată atunci când persoana afectată stă în picioare sau jos, strănută sau tușește, își mișcă capul în față, în spate sau în părțile laterale.
În cazul în care nu este tratată la timp, spondiloza cervicală generează amețeli, migrene, pierderea echilibrului, rigiditatea gâtului, dureri de umeri și ceafă, furnicături ale gâtului, umerilor, brațelor, mâinilor și degetelor, imposibilitatea de a face anumite mișcări ale gâtului sau brațelor, schimbarea comportamentului, rigiditate în zona gâtului sau a umerilor (se resimte, mai ales, dimineața, după trezire) și dificultăți la înghițire (se manifestă rar, atunci când măduva spinării a fost comprimată).
Antiinflamatoare pentru spondiloza cervicală: Tratament recomandat de medici
Tratamentul pentru spondiloza cervicală este stabilit în funcție de severitatea afecțiunii, de gradul de mobilitate și de prezența sau absența simptomelor. De regulă, la începutul bolii sunt recomandate medicamente, kinetoterapie și fizioterapie. În cazurile mai severe, medicii pot indica intervenția chirurgicală.
În ceea ce privește tratamentul medicamentos, acesta include următoarele: antiinflamatoare nesteroidiene (ibuprofen, naproxen), corticosteroizi (ameliorează durerea severă), medicamente care contribuie la relaxarea musculaturii și la reducerea spasmelor musculare, medicamente care diminuează durerile nervilor deteriorați, medicamente anticonvulsive sau antidepresive.
Pentru recuperarea mobilității gâtului, kinetoterapia poate fi de mare ajutor. Sub îndrumarea unui kinetoterapeut, pacienții pot efectua exerciții special concepute pentru spondiloza cervicală. Rolul acestora este de a îmbunătăți circulația, de a ameliora durerea și de a redobândi mobilitatea în zona gâtului. Mai mult, cu ajutorul kinetoterapiei, rezistența musculară crește, coordonarea se îmbunătățește, iar postura și aliniamentul se corectează.
Eficientă în spondiloza cervicală este și hidroterapia. După cum îi spune și numele, se realizează în apă, sub îndrumarea unui fizioterapeut. Exercițiile se stabilesc în funcție de fiecare pacient.
Din ce cauză apare spondiloza cervicală?
Principala cauză a spondilozei cervicale o constituie înaintarea în vârstă. În fiecare zi, corpul uman este supus stresului, iar acest fapt duce la dezechilibre la nivelul coloanei vertebrale.
De asemenea, spondiloza cervicală poate fi provocată de boala degenerativă a discului, mișcarea spinală anormală și de genetică.
Boala degenerativă a discului presupune degenerarea discurilor intervertebrale și, implicit, subțirea acestora. Ulterior, pot apărea și probleme ale cartilajelor din zonele vertebrale, ceea ce determină apariția iritațiilor și a inflamațiilor rădăcinii nervilor spinali.
În plus, mișcarea spinală anormală duce la formarea unor osteofite, acele formațiuni osoase, care ating structurile nervoase și declanșează durerea.
În ultimul rând, un rol major în ceea ce privește apariția spondilozei cervicale îl are și genetica. În cazul în care aveți rude aproapiate care suferă de această afecțiune, prezentați un risc mare să vă confruntați cu ea în viitor.