Prima pagină » Sanatate » Antiinflamatoare pentru ganglioni inflamați. Remedii naturiste pentru ameliorarea durerilor

Antiinflamatoare pentru ganglioni inflamați. Remedii naturiste pentru ameliorarea durerilor

21 iun. 2022, 12:57,
în Sanatate

Dacă sunteți în căutate de antiinflamatoare pentru ganglioni inflamați, puteți apela la câteva remedii naturale. Acestea vă vor ajuta în lupta împotriva infecțiilor și vor ameliora durerea și disconfortul. Printre cele mai eficiente tratamente naturiste se numără mierea de albine, usturoiul, mesteacănul, echinaceea sau un amestec din mai multe plante.

În cazul în care observați faptul că ganglionii sunt inflamați fără un motiv anume va trebui să consultați de urgență medicul. Simptomele pot ascunde o afecțiune mai gravă ce trebuie tratată cu medicamente.

Cele mai eficiente antiinflamatoare pentru ganglioni inflamați

Glandele limfatice sau ganglionii joacă un rol foarte important în organism. Aceștia luptă împotriva bacteriilor, a virușilor sau a altor boli. Din cauza unor infecții, ganglionii se pot inflama și umfla. Tratamentul se administrează în funcție de cauza care a declanșat-o. Antiinflamatoarele naturale pentru ganglionii inflamați la care puteți apela sunt usturoiul, mierea de albine și echinaceea. Un antibiotic natural, ce ajută la reducerea inflamației este usturoiul. Acesta diminuează simptomele și luptă împotriva infecțiilor. Se recomandă consumul a 2-3 căței de usturoi  pe zi, în mâncare. De asemenea, se mai poate masa zona afectată cu ulei de usturoi de 2-3 ori pe zi. Mierea de albine poate fi amestecată cu zeama de la o lămâie și consumată de două ori pe zi, timp de o săptămână. 

Ulterior, veți observa că umflătura va dispărea. Un alt mod de a folosi alimentul este să îl aplicați pe zona afectată și sa îl lăsați timp de 10-15 minute, apoi se va clăti cu apă călduță. Acest proces se repetă de 2-3 ori pe zi. O plantă ce are proprietăți atât antimicrobiane cât și antiinflamatorii este echinaceea. Aceasta ajută organismul în lupta împotriva infecțiilor, curăță sângele și ganglionii. Se poate aplica local un unguent de 2-3 ori pe zi sau se poate consuma 1-2 căni de ceai pe zi. Un alt remediu natural ce ajută la dezumflarea ganglionilor este decoctul de frunze uscate și scoarță de cătină. Se va prepara dintr-o lingură de plante și un pahar de apă fiartă ce vor fi lăsate timp de o jumătate de oră. Se poate administra de trei ori pe zi.

Primele simptome ce te trimit la medicul specialist

Ganglionii se pot regăsi în mai multe zone ale corpului. De cele mai multe ori se inflamează cei de pe gât, din spatele urechilor, de la axile sau din zona inghinală. În cazul în care observați că s-au umflat va trebui să vă prezentați de urgență la medic. Aceștia vă pot transmite faptul că organismul luptă împotriva unei infecții. De asemenea, glandele limfatice mai pot fi inflamate și din cauza unor medicamente sau vaccinuri. Cele mai frecvente afecțiuni pentru care se pot umfla sunt boala zgârieturii de pisică, pojarul, HIV, tuberculoză, toxoplasmoză, mononucleoză și infecții ale urechii, dinților, pielii sau cu transmitere sexuală. 

Totodată, există și câteva tipuri de cancer ce pot duce la inflamarea acestora, precum leucemia, metastazele și limfomul. De obicei, aceștia se retrag destul de repede, însă dacă continuă să crească, sunt foarte tari și nu se mișcă când sunt împinși cu degetul sau apar fără nici un motiv evident, trebuie să consultați de urgență medicul. Mai mult de atât, dacă începeți să pierdeți în greutate, aveți bufeuri sau febră este necesar un consult medical.

Pentru ganglionii inflamați puteți apela la antiinflamatoarele naturale. Acestea vă vor ajuta să ameliorați simptomele într-un timp cât mai scurt de timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`