Prima pagină » Sanatate » Antiinflamatoare pentru cistită. Remedii pentru a ușura durerea provocată de afecțiune

Antiinflamatoare pentru cistită. Remedii pentru a ușura durerea provocată de afecțiune

28 dec. 2022, 12:00,
în Sanatate

Pentru a scăpa de disconfortul din zona intimă este indicat să administrați antiinflamatoare pentru cistită. Cistita este o inflamație a vezicii urinare. Afectează cel mai adesea femeile. Cistita apare ca urmare a pătrunderii florei patogene în uretră și a înmulțirii bacteriilor în vezica urinară. În funcție de evoluție, aceasta poate fi acută sau cronică.

Cistita acută apare brusc, la scurt timp după expunerea la factori adverși. Forma cronică este caracterizată de o evoluție prelungită, cu simptome alternante care se agravează și dispar. Apare ca o complicație a altor boli ale tractului genito-urinar. Tratamentul cistitei se efectuează, de obicei, în ambulatoriu. Se recurge la spitalizare numai în cazuri grave, atunci când au loc intoxicații severe, sarcină, inflamație extinsă la rinichi și alte complicații.

grafica femeie care se tine de zona intima si in alta mana are un cartonas cu o fata trista

Sucul de afine ajută și el împotriva durerii

Antiinflamatoare pentru cistită. Cum să ameliorezi simptomele acasă

În tratarea cistitei, experții recomandă respectarea câtorva reguli importante. Astfel, este indicată să urmați un repaus la pat sau semi-repaus. Nu uitați să luați medicamentele strict conform prescripției medicului dumneavoastră și respectarea măsurilor de prevenire a recidivelor.

Atunci când apar primele semne de inflamație, înainte de a merge la medic, pacienta poate lua unele măsuri pentru a-și atenua starea și pentru a ușura durerea severă. Astfel, puteți bea o soluție caldă de bicarbonat de sodiu. Doza pentru a pregăti soluția este de 2 lingurițe la un pahar de apă. Această soluție alcalinizează urina, ameliorează senzația de arsură și calmează durerile de vezică urinară.

femeie culcata pe pat care se tine de zona intima din cauza cistitei

Pentru a scăpa de această boală în forme acute și cronice, se folosesc antibiotice

Sucul de afine ajută și el împotriva durerii. În general, în cazul cistitei, trebuie să beți cel puțin 2 litri de lichide pe zi. O diureză adecvată ajută la eliminarea mai rapidă a bacteriilor din vezica urinară, împiedicând înmulțirea acestora. Trebuie evitate cafeaua și alcoolul, precum și băuturile care cresc aciditatea urinei. Printre acestea se numără suc de struguri, suc de portocale sau cel de ananas.

Păstrați corpul la cald, protejați-vă împotriva curenților de aer și nu mergeți desculți pe podeaua rece. Nu faceți niciun exercițiu fizic. Nu mergeți niciodată să înotați în piscine. Toate aceste metode sunt potrivite pentru ameliorarea afecțiunii și calmarea durerii severe înainte de a vizita un medic. Dar este imposibil de a vindeca afecțiunea prin aceste metode. Numai un medic poate prescrie o terapie care va ajuta să facă față bolii pentru totdeauna.

Medicamente pentru tratarea bolii. Terapia recomandată de medici specialiști

Pentru a scăpa de această boală în forme acute și cronice, se folosesc antibiotice, medicamente antiinflamatorii, imunomodulatoare și analgezice. Pastilele antibacteriene, alese de un specialist în funcție de rezultatele testelor, oferă un efect terapeutic rapid și de lungă durată.

Printre cele mai frecvente medicamente în comprimate utilizate pentru tratarea cistitei este furadonin. Acesta este un medicament nitrofuran pentru tratamentul infecțiilor tractului genito-urinar. Este activ împotriva majorității microorganismelor, inclusiv gram-pozitive și gram-negative.

femeie care se tine de zona intima din cauza cistitei

Printre cele mai frecvente medicamente în comprimate utilizate pentru tratarea cistitei este furadonin

Adesea, acesta dezvoltă rezistență la el. Medicamentul este utilizat în tratamentul și profilaxia infecțiilor, inclusiv după teste invazive ale uretrei și vezicii urinare. Dozajul pentru adulți este de 100-150 mg de 3-4 ori pe zi, după mese, cu multe lichide.

Printre antiinflamatoare pentru cistita recomandate de medici pentru tratarea afecțiunii se numără și nitroxolin. Acesta este un medicament care conține derivați de 8-oxichinolină. Pastilele fac față majorității germenilor gram-pozitivi și gram-negativi și unor ciuperci. Acestea sunt eficiente împotriva Candidei și cestitei. Este prescris pentru uretrite și pielonefrită. Adulți trebuie să administreze 100 mg de patru ori pe zi, la mese.

femeie care se tine de zona intima din cauza cistitei

Cistita este o inflamație a vezicii urinare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *