Prima pagină » International » Anticorpii sunt răspunzători de leziunile cerebrale, nu virusul Covid-19, cum s-a crezut iniţial
Anticorpii sunt răspunzători de leziunile cerebrale, nu virusul Covid-19, cum s-a crezut iniţial

Anticorpii sunt răspunzători de leziunile cerebrale, nu virusul Covid-19, cum s-a crezut iniţial

06 iul. 2022, 14:30,
BZI.ro, în International

Experimentele efectuate pe morţii de Covid-19, au demonstrat că virusul nu este răspunzător de leziunile cerebrale. Astfel ca, răspunsul imunitar la coronavirus, care afectează vasele de sânge de la nivelului creierului, ar putea fi responsabil pentru simptomele coronavirusului de lungă durată, potrivit unui studiu bazat pe un număr redus de cazuri şi publicat marţi, 5 iulie, de cercetători americani.

Studiul cercetătorilor a fost publicat după ce creierul a nouă persoane care au murit la scurt timp după contractarea de COVID-19 a fost studiat pentru acest articol din jurnalul academic „Brain”.

Anticorpii sunt răspunzători de leziunile cerebrale, în urma infectării cu Covid-19

Echipa de cercetători americani de la Naţional Institutes of Health (NIH) nu a detectat urme de Covid-19 în creier ci, dimpotrivă, anticorpi, aflaţi la originea leziunilor pereţilor vaselor de sânge, care provoacă mai ales inflamaţii. Descoperirea acestora ar putea explica unele dintre efectele COVID-ului de lungă durată, precum migrenele, oboseala cronică, pierderea gustului şi a mirosului, problemele de somn sau chiar senzaţia de „ceaţă pe creier”, o stare de oboseală intelectuală. De altfel, ea ar putea deschide noi căi pentru viitoare tratamente.

„Pacienţii dezvoltă adesea complicaţii neurologice legate de COVID-19, însă procesul fiziopatologic asociat nu este bine înţeles. Am arătat deja în timpul autopsiilor leziunile care afectează vasele de sânge de la nivelul creierului pacienţilor, dar nu am înţeles ce a cauzat acest lucru. Cred că, cu acest articol, avem noi elemente referitoare la acest proces”, a declarat Avindra Nath, autorul principal al studiului, într-un comunicat.

Creierul celor nouă pacienţi decedaţi, cu vârste cuprinse între 24 şi 73 de ani, a fost comparat cu cel al altor zece pacienţi dintr-un grup de control. Cercetătorii americani au studiat inflamaţia neuronală şi răspunsul imun. Oamenii de ştiinţă au descoperit astfel că anticorpii produşi ca răspuns la COVID au vizat – din greşeală – celulele care alcătuiesc bariera hemato-encefalică, o structură care înconjoară vasele de sânge din creier şi încearcă să blocheze substanţele străine.

‘Long COVID’ provoacă leziuni cerebrale

Așadar, degradarea rezultată poate duce, la rândul său, la scurgeri de proteine, sângerări şi cheaguri de sânge, ceea ce creşte riscul de accident vascular cerebral. De asemenea, o scurgere poate declanşa un răspuns imunitar pentru a repara celulele deteriorate, ceea ce provoacă o inflamaţie.

Funcţionarea biologică a acestor părţi afectate ale creierului este astfel perturbată.

„Este foarte posibil ca acelaşi răspuns imunitar să afecteze pacienţii cu ‘Long COVID’, ceea ce provoacă leziuni cerebrale. Aceste rezultate au, prin urmare, implicaţii terapeutice foarte importante. „, a declarat cercetătorul Avindra Nath.

De exemplu, se mai arăta în studiu ca un tratament împotriva acestor forme de Covid-19 de lungă durată ar putea să limiteze producţia de anticorpi care provoacă leziuni cerebrale.

În acest sens, reamintim că Guvernul Austriei a anunțat în data de 23 iunie, renunțarea completă la politica sa de vaccinare obligatorie împotriva COVID-19, după ce această măsură a fost deja suspendată în martie, la numai o lună după ce aceasta intrase în vigoare.

„De acum trebuie să trăim cu COVID-19, deci vom implementa o serie de măsuri, ceea ce înseamnă sfârşitul vaccinării obligatorii”, a declarat ministrul austriac al Sănătăţii, Johannes Rauch, într-o conferinţă de presă organizată la Viena.

În acest context, precizăm noua descoperire a cercetătorilor americani ce au făcut experimente pe morţii de Covid-19 și au demonstrat că virusul nu este răspunzător de leziunile cerebrale, ci anticorpii.

Comentarii
  • Atunci de ce OMS-ul a aprobat aceste vaccinuri fara a avea toate studiile efectuate? Pentru a unple urgent buzunarele acolitilor ca acestia sa se plimbe pe luna si printre stele si sa finanteze pe ascuns Guverne si razboaie??? Raspundeti domnule Rafila, sa inteleaga poporul asta de care va bateti joc! Va cam dat peste cap cu milioanele de vaccinuri ce stau in depozite si pe care UE vrea sa le mai impinga. Sa va fie rusine

  • 7 iulie 2022

    In articol nu se refera la anticorpii din vaccin, ci la modul general, pot fi si cei produsi natural, ca esti anti asta e alta mancare de peste

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *