Prima pagină » Sanatate » Anticoncepționalele îngrașă – Problema cu care se confruntă majoritatea femeilor și cum ar trebui să procedeze

Anticoncepționalele îngrașă – Problema cu care se confruntă majoritatea femeilor și cum ar trebui să procedeze

14 mart. 2022, 12:16,
BZI.ro, în Sanatate

Multe femei se întreabă dacă anticoncepționalele îngrașă. Acesta este un motiv real de îngrijorare pentru unele persoane de gen feminin. Părerile sunt împărțite, acest lucru stârnind multe controverse. Multe femei au susținul că s-au îngrășat după ce au început să urmeze această metodă contraceptivă, pe când altele susțin că au pierdut în greutate. Este important să cunoaștem mai multe informații despre anticoncepționale, înainte de a le utiliza. De asemenea, din cauza efectelor lor secundare, cel mai bine este să cerem sfatul unui specialist înainte de a lua decizii pripite.

Ce sunt anticoncepționalele și cum funcționează

Anticoncepționalele reprezintă o metodă contraceptivă foarte frecvent utilizată. Acestea au o rată de eficiență de 99,9%, așadar, dacă sunt folosite cum ne este recomandat, ele nu vor da greș.

Datorită popularității lor, s-au născut și anumite controverse și mituri pe seama acestora. Desigur, ca orice alte pastile orale, acestea pot avea și efecte secundare, însă acest lucru depinde de la persoană la persoană.

Antinconcepționalele reprezintă un tratament hormonal, iar acest lucru poate deregla echilibrul organismului în diferite feluri. Aceste pilule contraceptive opresc ovulația, iar sistemul reproducător al femei nu va mai produce ovulul lunar, pentru a fi fecundat.

Anticoncepționalele îngrașă – Este sau nu adevărat

Acest lucru a ridicat mereu controverse, iar lumea s-a împărțit în tabere diferite. Unele femei raportează că s-au îngrășat, iar altele susțin că au slăbit. Este normal ca un tratament hormonal să creeze un dezechilibru la nivelul organismului, iar la fiecare persoană se poate manifesta diferit.

Printre efecteve adverse ale acestor pilule contraceptive, nu se numără și îngrășatul. Totuși, medicii specialiști ne informează că la unele femei este posibil ca retenția de apă din organism să fie mai mare decât de obicei, în decursul primelor trei luni de la utilizarea pilulelor. Acest lucru nu se va ai întâmpla după ce corpul se acomodează tratamentului cu anticoncepționale.

Totuși, trebuie să fim atenți la greutatea pe care o câștigăm în plus. Este normal ca în această perioadă de acomodare să ne îngrășăm cu maxim 3 kg. Dacă câștigăm mai mult în greutate, este indicat să consultăm medicul.

Pentru persoanele care nu își doresc să ia prea mult în greutate, specialiștii au câteva sfaturi.

Ce putem face dacă anticoncepționalele ne îngrașă

Chiar dacă nu este dovedit că pilulele contraceptive îngrașă, unele persoane simt că încep să câștige în greutate de când au început acest tratament. Acest lucru poate fi combătut sau ameliorat cu un stil de viață sănătos și o alimentație corectă.

Așadar, pentru a rămâne la aceeași greutate, trebuie să evităm fast-food-ul. Acestea conțin foarte multă sale și grăsimi, iar acest lucru va face ca apa să fie reținută în corp, chiar și mai mult.

În același timp, trebuie să diminuăm cât de mult posibil, consumul de alcool sau băuturi carbogazoase precum sucurile. Le putem înlocui cu limonada (fără zahăr), ceai din diferite plante sau chiar cu cafea.

Pentru a avea o dietă cât mai echilibrată și pentru a evita consumul cantităților mari de mâncare, cel mai bine este să ne obișnuim să luăm micul dejun.

Așadar, anticoncepționalele nu îngrașă, ci doar favorizează retenția de apă din corp. Chiar și așa, putem să ne asigurăm că nu vom pune multe kilograme în plus pe decursul tratamentului cu pilule contraceptive, printr-un stil de viață sănătos și organizat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *