Prima pagină » Sanatate » Antibiotice pentru răceală fără rețetă. Cele mai eficiente tratamente pentru gripă

Antibiotice pentru răceală fără rețetă. Cele mai eficiente tratamente pentru gripă

19 aug. 2022, 11:00,
în Sanatate

Antibioticele pentru răceală fără rețetă nu sunt indicate să fie administrate fără recomandarea medicului. Acestea pot fi periculoase și pot face mai mult rău organismului. Mai mult de atât, medicamentele sunt indicate doar în cazul unor infecții bacteriene. 

Dacă vă confruntați cu o banală răceală sau cu gripă, puteți opta pentru pastile antivirale sau pentru tratamente naturiste. Cele mai vechi leacuri din bătrâni pot ameliora simptomele și vă pot ajuta să vă simțiți mult mai bine.

Antibiotice pentru răceală fără rețetă, când trebuie administrate?

Antibioticele sunt recomandate doar în cazuri rari, când vine vorba de răceală. Acestea se administrează doar când este vorba despre o infecție bacteriană. Chiar și în cazul unei gripe, se recomandă medicamentele antivirale. În cazul unei răceli, antibioticele nu vor fi de folos deoarece afecțiunea este produsă de către un virus. Organismul se va vindeca singur, de la sine, după ce elimină virusul pe care a cauzat-o. Totuși, există pastile ce pot ameliora simptomele răcelii pentru a trece mai ușor peste disconforturile create. Totodată, administrarea antibioticilor nu doar că este ineficientă, dar poate face mai rău corpului. Dacă sunt luate când nu este necesar, acestea pot contribui la crearea bacteriilor rezistente la antibiotic. 

De asemenea, pastilele pot crea dezechilibrări la nivelul microbiotei intestinale și poate avea efecte adverse precum: greață, dureri abdominale, vărsături sau diaree. Totuși, există posibilitatea ca răceala să se suprapună cu o bacterie și atunci pacientul necesită administrarea unui antibiotic. Infecțiile bacteriene cele mai frecvente ce se pot suprapune sunt bronșita, conjunctivita bacteriană, otita bacteriană pneumonia sau infecția bacteriană în gât. În cazul acestora veți observa simptome mai severe: febră mare, spută galbenă, dureri de ochi sau tuse productivă. Înainte de a lua orice fel de antibiotic va trebui să consulți medicul specialist deoarece poate fi destul de periculos să vă administrați singuri. Din fericire, tot mai multe farmacii refuză să elibereze astfel de pastile fără prescripție. 

Cele mai eficiente tratamente pentru răceală și gripă

Un tratament eficient pe care îl puteți face acasă pentru a vindeca „roșu în gât” sunt feliile de cartofi. Acesta este un leac băbesc eficient de multă vreme ce vă scapă de dureri. Totuși, secretul stă în cantitatea de spirt în care au fost scăldate legumele. Datorită faptului că lichidul scade febra, ameliorează durerile și usturimile, este potrivit pentru frecții când vă simțiți rău și aveți temperatură. Amidonul din cartof are efecte benefice asupra zonelor inflamate și este des folosit la tratarea infecțiilor gastrointestinale. Un alt leac pe care îl puteți utiliza acasă este baia de oțet. Secretul este să înmuiați șosetele în oțet sau să faceți frecții cu el. Acesta este cea mai utilizată metodă din bătrâni pentru scăderea temperaturii. 

Usturoiul are proprietăți antimicrobiene, motiv pentru care este recomandat să îl introduceți în dietă. Leguma reduce simptomele răcelii și previne îmbolnăvirea. De asemenea, vitamina C are multiple beneficii pentru sănătate. Aceasta reduce flegma și ameliorează infecțiile tractului respirator superior. Suplimentul poate fi administrat în mod natural prin consumul citricelor: lămâi, portocale, grapefruit sau a legumelor verzi. 

Antibioticele pentru răceală fără rețetă nu sunt indicate deoarece nu au nici un efect. Pastilele pot produce mai mult rău și pot crea bacterii rezistente la antibioterapie. Dacă cei mici se confruntă noaptea cu tuse, trebuie să știți că pentru calmarea acesteia puteți apela la laptele cald sau la mierea de albine. 

Bugetul.ro
Cel mai analfabet județ din România. Un vlogger din țara noastră a întocmit un clasament al județelor unde gradul de analfabetism este foarte ridicat
redactia.ro
Cine este tânărul de la SPP care-l păzește pe Nicușor Dan. Poza lui a devenit virală. "Ce fain arată băiatul de la SPP! Dar ce băiat! Mândru și chipeș, ca bradul de înalt!”
Bugetul.ro
Panică la Raiffeisen Bank, BT, ING, CEC Bank sau BCR după decizia celei mai noi bănci românești. Suma tentantă oferită pentru orice tranzacție
a1.ro
Gafa făcută de George Simion în timp ce transmitea live pe TikTok. A filmat mai mult decât voia
Playtech.ro
Ce nu ai voie să pui pe parbriz. Detaliul pentru care şoferii iau amenzi usturătoare
observatornews.ro
Despăgubirea record primită de un român în baza unei asigurări de călătorie
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Ce pățești dacă ai mașina înmatriculată în alt județ
realitatea.net
Colesterolul redus într-o săptămână. Cinci pași recomandați de nutriționiști
SportpeSurse
Anca Alexandrescu e terminată după ce s-a descoperit adevărul din spatele cortinei. Reacții virulente în mass-media din România
Playtech.ro
Vreme cum nu a mai fost în iunie de ani de zile, în România. Fenomenele periculoase anunţate
Dailybusiness.ro
Biscuiții Petit Beurre retrași din magazinele Supeco din cauza riscului de intoxicație
RomaniaTV
Dispare garanţia de 50 de bani! Schimbare majoră la punctele de reciclare
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
CÂŞTIGĂTOR ROMÂNII AU TALENT 2025. Ce surpriză! ce a spus Andi Moisescu
redactia.ro
George Simion a plecat din țară în ziua în care Nicușor Dan a fost validat președintele României. Simion a fost surprins într-un loc neobișnuit la discuții
ego.ro
Cine este și cum arată singura soră a lui Klaus Iohannis. Acum s-a aflat! FOTO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
24 mai 2025
24 mai 2025