Prima pagină » Sanatate » Antibiotice pentru durerile de spate. Ce antiinflamatoare nesteroidiene să iei pentru a ameliora simptomul

Antibiotice pentru durerile de spate. Ce antiinflamatoare nesteroidiene să iei pentru a ameliora simptomul

19 mai 2022, 14:54,
BZI.ro, în Sanatate

Antibiotice pentru durerile de spate existente în prezent pentru tratamentul durerilor de spate asigură un control scăzut până la moderat al durerii, ceea ce necesită căutarea unor noi abordări terapeutice. Durerea de spate este cel mai frecvent motiv pentru care pacienții solicită asistență medicală. Sindroamele dureroase sunt cel mai adesea asociate cu afectarea coloanei vertebrale lombosacrale și reprezintă o problemă medicală și socială majoră.

Cauzele durerilor de spate sunt extrem de variate. Sindromul dureros poate fi asociat atât cu leziunea primară a coloanei vertebrale, cât și cu implicarea structurilor osteocondrale și nervoase ale coloanei vertebrale în procesul patologic.  Diagnosticul clinic al sindroamelor vertebrale include o evaluare a naturii durerii, a localizării și a legăturii lor cu activitatea fizică. De asemenea, este necesară identificarea punctelor de declanșare și a simptomelor de tensiune în trunchiurile nervoase. Unii experți consideră că în prezența unui tablou clinic clasic nu sunt necesare examinări suplimentare. Dar trebuie amintit că unele boli somatice pot da un tablou clinic similar, inclusiv cum ar fi pielonefrita, urolitiaza, leziunile metastatice ale coloanei vertebrale, care necesită o terapie precoce și adecvată.

femeie care se tine de spate stand pe scaun

Dintre metodele de examinare instrumentală, rezonanța magnetică și tomografia computerizată sunt de mare importanță

Antibiotice pentru durerile de spate. Cum are loc diagnosticul afecțiunii

Dintre metodele de examinare instrumentală, rezonanța magnetică și tomografia computerizată sunt de mare importanță. Razele X au o anumită valoare. În unele cazuri, dacă se suspectează o patologie somatică, se efectuează un test de sânge biochimic și general, o analiză clinică a urinei, consultații ale specialiștilor de specialitate. Acești specialișt includ reumatolog, nefrolog, proctolog și chiar ginecolog.

Tratamentul medicamentos prescris pentru durerile de spate poate fi împărțit în specific și nespecific. Tratamentul specific include medicamentele indicate pentru o anumită patologie.

Antibioticele din seria cefalosporinelor, alte grupe cu spectru larg sunt utilizate pentru un proces infecțios confirmat. Acestea includ sifilitică, bruceloză sau spondilită gonoreică, precum și osteomielita vertebrelor. Utilizarea lor este indicată pentru boli infecțioase și inflamatorii ale organelor interne care apar odată cu dureri de spate.

femeie care se ridica de pe scaun tinandu-se de spate

Sindromul dureros poate fi asociat atât cu leziunea primară a coloanei vertebrale, cât și cu implicarea structurilor osteocondrale

Ce alte medicamente să administrezi pentru a depăși perioada acută a bolii

Condroprotectorii pe bază de glucozamină și sulfat de condroitină sunt indicați pentru fenomenele degenerative la nivelul coloanei vertebrale. Utilizarea lor pe termen lung contribuie la normalizarea metabolismului și la refacerea cartilajului, previne progresia proceselor de compresie. Aceste medicamente sunt utilizate pentru deformarea osteoartritei, osteocondrozei, în perioada de recuperare după leziuni.

Medicamentele antituberculoase sunt prescrise pentru tuberculoza în corpurile vertebrale. Medicamentele antitumorale sunt utilizate pentru neoplasmele maligne și leziunile metastatice ale măduvei spinării sau ale coloanei vertebrale, tumori ale organelor interne, care apar adesea însoțite de dureri de spate.

femeie care se tine de spate din cauza durerilor

Cauzele durerilor de spate sunt extrem de variate

De un interes mult mai mare sunt medicamentele de terapie nespecifică, a căror numire este posibilă pentru sindromul durerii de orice etiologie. Medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene, relaxantele musculare și preparatele cu vitamine din grupa B reprezintă o terapie simptomatică și ameliorează starea pacientului, indiferent de cauza sindromului de durere.

În perioada acută a bolii, nu trebuie să administrezi antibiotice pentru durerile de spate. Este important să se ia măsuri care să limiteze mobilitatea pacientului. Repausul la pat este obligatoriu, iar suprafața pe care se întinde pacientul trebuie să fie dură și uniformă. Tratamentul cu poziție în 90-93% din cazuri previne traumatismele ulterioare și reduce durerile de spate. Ortezele sunt recomandate pentru imobilizarea părții corespunzătoare a coloanei vertebrale. În afara perioadei de exacerbare sunt recomandate kinetoterapie, balneoterapie, exerciții fizice, reflexoterapie și tratamentul balnear.

femeie care efectuiaza exercitii fizice pentru spate cu o alta persoana

În afara perioadei de exacerbare sunt recomandate kinetoterapie, balneoterapie, exercitii fizice, reflexoterapie și tratamentul balnear

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
31 iulie 2024
31 iulie 2024