Prima pagină » Sanatate » Antibiotice cu spectru larg. Când trebuie utilizată această metodă de tratament?

Antibiotice cu spectru larg. Când trebuie utilizată această metodă de tratament?

01 dec. 2022, 16:03,
BZI.ro, în Sanatate

Autotratamentul cu antibiotice cu spectru larg a devenit destul de frecvent. Este posibil ca cele mai eficiente antibiotice să nu vă ajute și să aibă un impact negativ asupra sănătății dumneavoastră. Este general acceptat faptul că antibioticele sunt eficiente în tratamentul multor boli, dar acestea au și o listă lungă de efecte secundare și distrug microflora benefică. Prin urmare, toată lumea trebuie să știe cum să ia antibiotice și care medicamente din acest grup sunt considerate cele mai sigure.

Unii oameni cred că antibioticele sunt un remediu universal și că ar trebui luate pentru orice afecțiune, de la o răceală sau o durere de cap. Alții, pe de altă parte, sunt convinși că antibioticele sunt o otravă teribilă care trebuie evitată chiar și atunci când este absolut necesar, cum ar fi în cazul pneumoniei. De fapt, antibioticele sunt ca un cuțit foarte ascuțit. Dacă este utilizat corect și conform instrucțiunilor, poate salva o viață. Dacă este folosit fără experiență și fără un scop precis, va face aproape sigur mai mult rău decât bine.

persoana care tine mai multe antibiotice in mana

Tetraciclinele sunt antibiotice cu spectru larg

Antibiotice cu spectru larg. Rezultatele obținute în urma terapiei cu acest medicament

Tetraciclinele sunt antibiotice cu spectru larg. Acestea sunt utilizate pentru a trata infecțiile asociate cu bacteriile aerobe Gram-pozitive și Gram-negative. În același timp, acestea au activitate împotriva multor bacterii patogene atipice.

Această categorie este frecvent menționată de medici și pacienți, deoarece acest grup de medicamente este foarte bine cotat și are rezultate bune de tratament, combinând mai multe tipuri de sprijin medicamentos dintr-o dată.

persoana care tine mai multe antibiotice in mana si are in fata sa un pahar si o sticla cu alcool

Această categorie este frecvent menționată de medici și pacienți

Multe boli sunt tratate cu succes cu aceste antibiotice, deoarece, în comparație cu medicamentele cu spectru îngust, acestea au efect asupra mai multor tipuri de bacterii, mai mult de 20 de tulpini în același timp. Medicamentele au, de asemenea, o formă de eliberare mai variată, pe lângă comprimatele obișnuite și soluțiile pentru injecții și perfuzii, producătorii produc și medicamente sub formă de supozitoare, unguente, siropuri și picături. Acest lucru face ca utilizarea oricărui antibiotic să fie convenabilă chiar și pentru copiii mici, atunci când nu este posibilă administrarea de pastile.

Nu este posibil să numim cel mai puternic medicament care va ajuta cu toate tipurile de tuse, de exemplu. Pentru a găsi cel mai bun plan de tratament, trebuie să știți ce bacterie este agentul cauzal. Chiar și antibioticele cu spectru larg, cele mai recente medicamente care afectează simultan o listă lungă de microflore dăunătoare, ar trebui utilizate numai dacă sunt prescrise de medic.

Cum apare rezistența la antibiotice? Cât de important este consultul unui medic specialist?

Bacteriile sunt organisme care nu trăiesc mult timp, dar, pentru a-și reface populația, se înmulțesc rapid și, în consecință, suferă mutații rapide, adaptându-se la noile condiții de viață. Microorganismele care au supraviețuit antibioticelor devin rezistente la acestea. Descendenții lor devin, de asemenea, invulnerabili la un anumit medicament.

femeie care tine mai multe antibiotice in mana

Multe boli sunt tratate cu succes cu aceste antibiotice

Rezistența la antibiotice este o problemă comună la omul modern și provoacă complicații grave. O persoană care a încercat multe antibiotice, adică s-a automedicat, este expusă riscului de rezistență la antibiotice. Foarte des, aceștia mor înainte ca un specialist să poată selecta un medicament care să acționeze împotriva unui anumit agent patogen. Prin urmare, este important să urmați recomandările medicului și să luați antibioticele strict în conformitate cu schema individuală.

Ar trebui să luați antibiotice cu spectru larg doar atunci când sunt necesare, deoarece acestea pot provoca efecte secundare și pot contribui la rezistența la antibiotice. Aceasta apare atunci când bacteriile se schimbă și devin capabile să reziste la efectele antibioticului. Acest lucru înseamnă că bacteriile nu mor și continuă să se dezvolte.

mai multe pastile pe o masa care cad dintr-un pahar

Nu este posibil să numim cel mai puternic medicament care va ajuta cu toate tipurile de tuse

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *