Prima pagină » Economic Local » Antibiotice a organizat a doua ediție a proiectului „Colectăm responsabil medicamentele expirate!” la sediul companiei din Iași
Antibiotice a organizat a doua ediție a proiectului „Colectăm responsabil medicamentele expirate!” la sediul companiei din Iași

Antibiotice a organizat a doua ediție a proiectului „Colectăm responsabil medicamentele expirate!” la sediul companiei din Iași

29 oct. 2024, 10:30,
în Economic Local

În contextul Zilei Sustenabilității în România, în perioada 21-28 octombrie, Antibiotice a organizat a doua ediție a proiectului de responsabilitate socială dedicat angajaților companiei – Colectăm responsabil medicamentele expirate!”„Responsabili pentru generațiile viitoare!

Antibiotice a organizat a doua ediție a proiectului „Colectăm responsabil medicamentele expirate!” la sediul companiei din Iași

În calitate de membru al Ambasadei Sustenabilității în România, dar și pentru a răspunde și în acest an solicitărilor venite din partea stakeholderilor, în urma procesului de consultare a acestora, Antibiotice a organizat cea de-a doua ediție a proiectului „Colectăm responsabil medicamentele expirate!”, având drept scop conștientizarea, în rândul angajaților, a importanței colectării adecvate a medicamentelor expirate sau nefolosite.

Timp de o săptămână, angajaților Antibiotice li s-a creat oportunitatea de a aduce  medicamentele și suplimentele alimentare expirate sau nefolosite la punctul special amenajat pe platforma industrială de la Iași, cu excepția celor cu regim special, a citostaticelor și citotoxicelor. La final de campanie, s-au colectat 98 kg de medicamente, cu 3% mai mult față de prima ediție, ceea ce arată creșterea gradului de responsabilitate a angajaților față de mediul înconjurător. Medicamentele și suplimente alimentare colectate, vor fi preluate de o companie specializată pentru distrugerea lor în siguranță, fără a afecta mediul înconjurător.

Deșeurile de medicamente reprezintă o adevărată problemă pentru mediul înconjurător atunci când ajung să fie aruncate la gunoi sau deversate în rețeaua de canalizare, punând în pericol sănătatea oamenilor. Prin compoziția lor chimică, acestea pot polua apa și solul, iar substanțele nocive pot ajunge în lanțul alimentar și în apa potabilă prin procesele naturale.

Ziua Sustenabilității în România, marcată pe 27 octombrie, se află, de asemenea, tot la a doua ediție, fiind promulgată de Președintele României pe data de 30 mai 2023, prin Legea nr. 157/2023.

Antibiotice, membră în Coaliția România Sustenabilă

Anul trecut, compania Antibiotice a devenit membru în Coaliția România Sustenabilă, prima platformă pentru dezvoltare durabilă înfiinţată de Ambasada Sustenabilităţii în România (ASR), o iniţiativă privată, apolitică, recunoscută oficial ca partener și facilitator de dialog pe teme de sustenabilitate al Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă (DDD) din cadrul Guvernului României.

Prin aderarea la Coaliția România Sustenabilă, Antibiotice face încă un pas important pentru o dezvoltare sustenabilă, angajându-se să susțină și să contribuie la îndeplinirea obiectivelor de dezvoltare durabilă la nivel de țară.

Antibiotice investește responsabil pentru sănătatea generațiilor viitoare și dezvoltă proiecte și acțiuni care contribuie la trei obiective de dezvoltare durabilă: sănătate și bunăstare, energie curată și accesibilă și acțiuni pentru schimbările climatice.

Parcursul realizat de Antibiotice până în prezent în domeniul sustenabilității, precum și indicatorii reprezentativi ce reflectă performanțele financiare și non-financiare ai companiei sunt reuniți în Raportul Anual Integrat 2023.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`