Prima pagină » Sanatate » Antibiotic pentru roșu în gât la copii. Cum să tratezi la domiciliu o infecție bacteriană?

Antibiotic pentru roșu în gât la copii. Cum să tratezi la domiciliu o infecție bacteriană?

26 ian. 2024, 12:36,
în Sanatate

Majoritatea mămicilor se feresc de antibiotic atunci când apare roșu în gât la copii. Infecțiile gâtului la copii reprezintă o problemă frecventă, generând un disconfort semnificativ. Atunci când medicul pediatru identifică o infecție streptococică, cea care are la bază bacterii, poate decide prescrierea unui antibiotic specific pentru tratament. Înțelegerea mai profundă a acestui aspect este esențială.

Cauzele infecțiilor gâtului la copii pot include diverse tipuri de virusuri sau bacterii, iar streptococul beta-hemolitic de grup A este un exemplu comun de bacterie care poate provoca astfel de infecții. Antibioticele, cum ar fi amoxicilina sau penicilina, sunt utilizate pentru a trata infecțiile bacteriene, având ca scop eliminarea bacteriilor responsabile de infecția gâtului.

Antibiotic pentru roșu în gât la copii. Durata tratamentului pentru ameliorarea disconfortului

Diagnosticul corect este foarte important, iar testele de streptococ sunt utilizate pentru a confirma prezența bacteriei și pentru a orienta tratamentul adecvat. Durata tratamentului cu antibiotic este stabilită de medic și este esențial să se respecte întocmai prescripția medicală, chiar și atunci când simptomele încep să se amelioreze.

Efectele secundare și contraindicațiile trebuie luate în considerare, iar medicul trebuie informat despre orice reacție adversă sau alergie la antibiotice anterioare. Părinții ar trebui să evite administrarea de antibiotice copiilor fără consultarea medicului, deoarece automedicația poate contribui la dezvoltarea rezistenței bacteriene și poate afecta negativ sănătatea copiilor.

În plus, măsuri preventive, precum spălatul regulat al mâinilor și evitarea contactului cu persoanele bolnave, pot contribui la prevenirea răspândirii infecțiilor gâtului la copii. Este esențial să se abordeze cu responsabilitate tratamentul infecțiilor gâtului, iar consultarea medicului și respectarea prescripției sunt cheia unei recuperări complete.

Ce antibiotice sunt recomandate de medici în caz de manifestare a durerii în gât?

În cazul manifestării durerii în gât, medicul poate recomanda utilizarea unui antibiotic în anumite situații, în special dacă este suspectată o infecție bacteriană, cum ar fi infecția streptococică. Cu toate acestea, este important să se țină cont că majoritatea durerilor în gât sunt cauzate de infecții virale, iar antibioticele nu sunt eficiente împotriva virusurilor.

Exemple eficiente pentru roșu în gât la copii includ amoxicilina și fenoximetilpenicilina. Acestea sunt frecvent utilizate pentru tratamentul infecției streptococice. De asemenea, opțiuni eficiente sunt cefuroxima sau cefalexina, pot fi prescrise în cazul în care pacientul este alergic la penicilină sau în alte circumstanțe.

Macrolidele sunt la fel foarte eficiente. Printre acestea se numătă azitromicina și claritromicina. Acestea pot fi utilizate în caz de intoleranță la penicilină. Clindamicină, este un alt antibiotic care poate fi luat în considerare, în special în cazurile mai rare sau complicate.

Un obicei eficient pentru ameliorarea disconfortului este clătirea gâtului cu soluții saline, o practică simplă dar benefică. Gargarismul cu apă sărată ajută la reducerea inflamației și a durerii. Consumul de lichide calde, precum ceai, supă sau apă cu miere și lămâie, poate oferi o alinare binevenită și menține gâtul hidratat.

Pe lângă administrarea unui antibiotic pentru roșu în gât la copii, medicii recomandă utilizarea unui umidificator în cameră pentru a preveni uscarea căilor respiratorii și inhalarea aburilor, fie de la o ceașcă cu apă fierbinte, fie prin vaporizator. Pastilele pentru supt sau spray-urile pentru gât pot furniza o alinare temporară, iar medicamentele antiinflamatoare precum ibuprofenul sau paracetamolul pot ajuta la reducerea inflamației și a durerii.

Bugetul.ro
Recalculare de urgență pentru 5 milioane de pensionari! Se întâmplă pe 15 iulie la CNPP, este ordin clar de la ministrul Muncii
redactia.ro
Mihaela Rădulescu a luat trupul neînsuflețit al lui Felix Baumgartner din Italia. Unde ar putea fi înmormântat austriacul. Schimbare de ultim moment
Bugetul.ro
Omul lui Klaus Iohannis a devenit noul președinte CCR. Cine este judecătoarea Simina Tănăsescu, succesoarea controversatului Marian Enache
a1.ro
Ispita Cristina Scarlevschi de la Insula Iubirii, dans la bară în parcare, chiar în toiul zilei. Trecătorii au făcut ochii mari
Playtech.ro
E oficial! Brigitte Macron a intentat procesul, nu a mai rezistat. Situaţia era din ce în ce mai tensionată
observatornews.ro
Un copil de 10 ani din Dolj şi-a ucis unchiul cu o lovitură de cuţit. Băiatul încerca să-şi apere mama
Playsport.ro
Un mecanic auto arată care e cea mai fiabilă marcă de mașini: 500.000 km fără...
Evz.ro
Urmează zile cu temperaturi extreme. Anunț îngrijorător de la ANM
realitatea.net
Creșterile salariale de la începutul anului, anulate de austeritatea lui Bolojan. Câți bani pierd 1,8 milioane de angajați: calcule BNS - VIDEO
SportpeSurse
A șocat lumea cu gestul său. Lui Putin nu îi mai este frică de nimic! FOTO
Playtech.ro
Mykonos şi Santorini rămân în urmă. Noua destinaţie de lux a Greciei, o surpriză pentru românii care merg anual aici
Dailybusiness.ro
Trioul șoc care a speriat SUA. Infractorii români au creat o fabrică uriașă de skimmere pentru carduri bancare
RomaniaTV
Anunţ-şoc făcut de Mihaela Rădulescu după autopsia lui Felix Baumgartner: Eram SIGURĂ!
stiriromania.ro
S-a emis RO-Alert: Cod galben și portocaliu de ploi torențiale în jumătate de ţară
RomaniaTV
Trupul lui Felix Baumgartner a fost ridicat și va fi repatriat în Austria. PRIMELE DECLARAȚII ale Mihaelei Rădulescu. Ți se rupe sufletul: Poate fi în sfârșit dus acasă
redactia.ro
De ce a murit, de fapt, Felix Baumgartner. Concluzia medicilor după autopsie
ego.ro
Știați că Alin Gălățescu are o fiică? Iată ce relație are cu ea și cu mama ei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
24 iulie 2025
24 iulie 2025