Prima pagină » Sanatate » Antibiotic pentru rinichi. Tratament medicamentos pentru disfuncțiile renale

Antibiotic pentru rinichi. Tratament medicamentos pentru disfuncțiile renale

24 oct. 2022, 11:00,
BZI.ro, în Sanatate

Lista de antibiotice pentru rinichi este la fel de extinsă ca și numărul total de boli ale sistemului urinar. O afecțiune renală poate fi o boală de sine stătătoare sau ca o consecință a altor patologii. Cauza afectării poate fi colica sau chisturile renale, urolitiaza, bacteriile patogene și mulți alți factori care nu pot fi detectați independent fără ajutorul unui specialist.

În bolile și patologiile rinichilor, auto-selecția medicamentelor este contraindicată. Toxinele sunt eliminate din organism prin urinare, se realizează filtrarea substanțelor inutile, se menține echilibrul electrolitic. Rinichii sunt, de asemenea, implicați în reglarea volumului și a presiunii sângelui. Alegerea greșită a medicamentelor poate duce la o înrăutățire semnificativă a stării dumneavoastră de bine și la complicații neprevăzute.

grafica persoana care se tine de spate din cauza durerii provocate de rinichi

Este important să rețineți că medicația simptomatică nu poate vindeca cauza disfuncției renale

Antibiotic pentru rinichi. Cele trei categorii de medicamente

Toate medicamentele prescrise pentru a normaliza sistemul urinar sunt clasificate în trei categorii principale. Prima categorie este cea simptomatică și include medicamente care ameliorează primele simptome ale procesului patologic, adică crampe, durere, febră și umflături.

Din a doua categorie face parte medicamentele etiotropice. Acestea sunt medicamente care inhibă flora bacteriană sau medicamente pentru normalizarea tulburărilor metabolice, și ameliorarea cauzelor bolii renale. Și ultima categorie este cea patogenetică. În aceasta intră mai multe tipuri de medicamente care încetinesc inflamația autoimună și apariția pietrelor la rinichi.

grafica persoana care se tine de spate din cauza durerii provocate de rinichi

În multe cazuri, tratamentul implică utilizarea mai multor categorii de medicamente în același timp

În multe cazuri, tratamentul implică utilizarea mai multor categorii de medicamente în același timp. Întreaga gamă de medicamente este aleasă de medic, în funcție de diagnostic. Dacă simptomele sunt insuportabile, este suficient să le tratați o dată și să cereți imediat medicului dumneavoastră să investigheze în mod profesionist cauza bolii. După care acesta trebuie să prescrie medicamente adecvate nosologiei și condițiilor de tratament.

Pastile care tratează eficient afecțiunile renale. Ce să administrezi atunci când simptomele devin insuportabile

Este important să rețineți că medicația simptomatică nu poate vindeca cauza disfuncției renale, antispasticele elimină doar una dintre manifestările bolii, durerea și crampele. Majoritatea medicamentelor miotropice pe bază de clorhidrat de drotaverină, precum antibioticele Spazmonet, Spazoverin, Droverin, Spakovin, Bio-Spa, Spasmol, Drotaverin forte, tratează eficient simptomele durerii și spasmele renale.

Penicilinele și carboxipenicilinele sunt cele mai utilizate antibiotice pentru tratamentul rinichilor. Acestea fiind și cele mai puțin toxice, nu provoacă alergii și se ocupă de un grup larg de agenți patogeni, eliminând până la 80% din bacteriile patogene. Printre acestea se numără Flemoxin Solutab, Amoxiclav, Ticarcillin, Augmentin, Ospamox, Grunamox, Hiconcil și alte antibiotice penicilinice.

grafica persoana care se tine de spate din cauza durerii provocate de rinichi

Rinichii sunt, de asemenea, implicați în reglarea volumului și a presiunii sângelui

Pe lângă acestea, pentru tratamentul patologiilor infecțioase sunt prescrise antibiotice cefalosporine, cum ar fi Cephalexin, Keflex, Ospexin și fluorochinolone, cum ar fi Ciprofloxacin, Cipromed, Ofloxacin. Agenții antibacterieni din grupul nitrofuranilor, Furagin, Furazidin, Furadonin, sunt eficienți și, în același timp, nu dezvoltă rezistență a bacteriilor patogene la substanța activă a medicamentelor.

Din grupul uroseptic, agenții antibacterieni, cum ar fi Biseptol, Nitroxolin, Eritromicina, Norfloxacin, Ampicilina și alte tipuri de medicamente similare sunt prescrise pentru a trata inflamația de tip bacterian și fungic. De cele mai multe ori, antibioticele sunt disponibile sub formă de pastile, capsule și soluții gata de utilizare pentru injecții intramusculare și perfuzii.

Dintre toate antibioticele pentru rinichi și tratarea disfuncției renale, diureticele sunt utilizate în cel mai des. Astfel, acestea sunt prescrise pentru pielonefrită, hidronefroză, pieloectasie și alte afecțiuni. Diureticele sunt un tratament popular pentru umflături, pietre la rinichi, boli inflamatorii și în scopuri preventive. În multe cazuri, pastilele sunt folosite de sportivi și de persoanele care urmează o dietă.

un recipient din care cad mai multe pastile

În bolile și patologiile rinichilor, auto-selecția medicamentelor este contraindicată

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *