Prima pagină » Sanatate » Antibiotic pentru măsea. Ce tratament poți urma pentru o infecție

Antibiotic pentru măsea. Ce tratament poți urma pentru o infecție

21 nov. 2024, 11:56,
în Sanatate

Un antibiotic pentru măsea poate preveni răspândirea infecțiilor dentare severe, cauzate de bacterii. În funcție de simptome, medicul dentist îți poate prescrie medicamente ca parte a tratamentului pentru a vindeca un abces. Fără tratament, afecțiunea se agravează, iar infecția se poate răspândi în întreaga cavitate bucală și către organele vitale din apropiere, cum ar fi creierul.

Antibioticele sunt medicamente pe care medicul dentist le poate prescrie pentru a ajuta la tratarea infecțiilor bacteriene care îți afectează dinții. Un abces dentar este o pungă de puroi care poate fi dureroasă, roșie sau umflată.

Ce antibiotic pentru măsea poți folosi

Gura ta găzduiește peste 700 de specii de bacterii. Orice carie, dinte crăpat sau boală gingivală creează o cale pe care microbii o pot folosi pentru a pătrunde și a se stabili.

Există mai multe clase de antibiotice, iar unele ucid mai multe tulpini de bacterii, în timp ce altele vizează un tip specific. Cea mai bună medicație pentru tine depinde de microbii care cauzează infecția dentară. Tratamentele comune prescrise includ antibiotice de tip penicilină, cum ar fi amoxicilina sau penicilina V. Ele ucid o gamă largă de bacterii. Alte medicamente conțin cefalexină, nitroimidazoli, macrolide, cu azitromicină și eritromicină. De asemenea, este posibil să aveți nevoie de un lincosamid, cum ar fi clindamicina, dacă aveți o infecție dentară rebelă care nu a răspuns altor antibiotice.

Unele antibiotice pentru infecțiile dentare pot provoca efecte secundare sau, în cazuri rare, reacții alergice. Acestea pot include amețeli, greață, diaree sau infecții cu ciuperci. Cele mai multe efecte secundare sunt o neplăcere de scurtă durată, dar simptomele severe pot fi un semn al unei afecțiuni grave. De exemplu, diareea severă, care se agravează sau nu se îmbunătățește după câteva zile, poate fi un simptom al unei infecții cu Clostridium difficile (C. diff.). Acest lucru se întâmplă atunci când antibioticele omoară microbii din colonul tău, dar lasă prea multe bacterii C. diff. Astfel, vei avea nevoie de un alt antibiotic pentru a elimina această infecție.

Reacțiile alergice la un antibiotic pentru măsea, cum ar fi cea la penicilină, nu sunt comune, dar pot apărea. Unele simptome de alergie, cum ar fi o erupție cutanată sau urticarie, nu sunt de obicei o urgență, însă ar trebui să-ți informezi totuși medicul. Reacțiile alergice severe, pe de altă parte, necesită tratament de urgență.
Simptomele includ vezicule, umflături pe față, buze, limbă sau gât, respirație șuierătoare sau dificultăți de respirație.

Care sunt cauzele unei infecții

Un abces dentar este o pungă de puroi cauzată de o infecție bacteriană. Afecțiunea poate apărea în diferite zone din apropierea dintelui din diferite motive, însă un abces periapical apare la vârful rădăcinii. Un abces parodontal se dezvoltă în gingii, lângă rădăcina unui dinte. Medicii stomatologi vor trata un abces dentar prin drenare și eliminarea infecției. Este posibil să poată salva dintele tău cu un tratament de canal radicular. În unele cazuri, dintele poate necesita extracția, deoarece o afecțiune netratată poate duce la complicații grave, chiar amenințătoare pentru viață.

Un abces periapical apare atunci când bacteriile invadează pulpa dentară, partea cea mai interioară a dintelui, care conține vase de sânge, nervi și țesut conjunctiv. Bacteriile pătrund fie printr-o carie dentară, fie printr-o fisură în dinte și se răspândesc până la rădăcină. Infecția poate provoca umflături și inflamații la vârful rădăcinii.

Dacă nu ai o rutină de îngrijire adecvată a dinților și gingiilor, cum ar fi periajul dinților de două ori pe zi și folosirea aței dentare, poți crește riscul de complicații dentare. Problemele pot include carii, boli ale gingiilor sau abcese dentare. Consumul frecvent de alimente și băuturi bogate în zahăr, cum ar fi dulciurile și sucurile, poate contribui la apariția cariilor dentare, care se pot transforma într-un abces dentar. Astfel, sucul de aloe vera este alegerea potrivită. Dacă abcesul se rupe, durerea se poate ameliora considerabil, făcându-te să crezi că problema a dispărut, dar tot trebuie să primești tratament stomatologic. Dacă nu se drenează, infecția se poate răspândi în maxilar și în alte zone ale capului și gâtului. Ia în considerare utilizarea unui antiseptic sau a unei ape de gură cu fluor pe lângă un antibiotic pentru măsea, pentru a adăuga un strat suplimentar de protecție împotriva cariilor și infecțiilor.

Bugetul.ro
Cutremur provocat de CEC Bank pe piața din România. Banca de stat numărul 1 din țară a decis să intre pe un teritoriu neexplorat, dar foarte dificil
redactia.ro
Doliu în politica românească. A murit un membru important USR. S-a și filmat înainte să se arunce de la etaj
Bugetul.ro
Adio, 0,50 lei din garanția SGR! Românii care colectează sticle și PET-uri vor avea parte de schimbări importante în viitorul nu foarte îndepărtat
a1.ro
Mesaje de „La mulți ani” Sfântul Gheorghe 2025. Felicitări cu urări pentru sărbătoriții de pe 23 aprilie
Playtech.ro
Ce s-a descoperit în organismul unuia dintre medicii rezidenţi din Iaşi? Detaliul care îl putea salva de la moarte
observatornews.ro
Un fost consilier, candidat la Primăria Tulcea s-a sinucis. Şi-a anunţat decizia într-un video, pe Facebook: "Vă rog să nu veniți la înmormântarea mea"
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Cum să cureți cartofii ușor folosind doar apă, sare și gheață
SportpeSurse
VIDEO | Creatura letală, de dimensiuni uriașe, a ieșit la lumină și a ajuns în mijlocul oamenilor
Playtech.ro
Primești 500 de lei de la stat dacă lași iarba să crească. Românii cu livezi nu știu de acest ajutor
Dailybusiness.ro
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
RomaniaTV
Eliza Natanticu, sfâșiată de durere, după moartea lui nea Gioni din Las Fierbinți. Era TATĂL ei, dar puțină lume știa. O părăsise când era mică
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Simona Bucura-Oprescu a semnat DOCUMENTUL prin care pensionarii scapă de datorii vechi. Ce prevede actul normativ
redactia.ro
Care au fost, de fapt, ultimele cuvinte ale Papei înainte de a muri. Gestul emoționant pe care l-a făcut cu puțin timp înainte să intre în comă
ego.ro
Anca Alexandrescu, de nerecunoscut! În aceste imagini, îți e greu să-ți dai seama că ea este FOTO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`