Prima pagină » Sanatate » Antibiotic pentru abces dentar. Tratamentul afecțiunii

Antibiotic pentru abces dentar. Tratamentul afecțiunii

11 mart. 2022, 13:53,
în Sanatate

Tratarea infecțiilor în ziua de azi a devenit mult mai ușoară datorită tratamentului cu antibiotic. Pentru abces dentar, vindecarea presupune administrarea acestuia pe o perioadă de timp.

Abcesul dentar se prezintă ca un mic buzunărel ce este cauzat de către o infecție bacteriană. Această afecțiune poate avea loc în mai multe zone ale dintelui, nefiind o arie specifică în care apar. Însă, de obicei, apar în zona rădăcinii dintelui și se numesc abcese periapicale. Consumul unor ceaiuri ar putea produce o scădere drastică a ratei de apariție. Tratamentul se finalizează adesea cu antibiotic.

Abcesul dentar. Simptome ale maladiei

Semnele și simptomele pe care o persoană cu abces le prezintă, sunt reprezentate de o durere și o hipersensibilitate gingivală. Această durere în funcție de stadiul de avansare al abcesului poate fi mai puternică. Mulți pacienți susțin că această durere radiază și se poate simți la nivelul maxilarului, gâtului și chiar a urechii.

Hipersensibilitatea se evidențiază foarte mult atunci când se consumă alimente cu temperaturi foarte joase sau foarte ridicate. De asemenea, se poate simți un disconfort și în cazul mestecării alimentelor, presiunea fiind resimțită mult mai puternic.

Datorită faptului că vorbim despre o infecție de natură bacteriană, printre simptome vom avea și apariția febrei. Deci, antibioticul va fi o parte esențială în ceea ce privește tratarea eficientă. Corpul încearcă să lupte de unul singur împotriva acestui microorganism inamic, iar această creștere a temperaturii este unul dintre mecanismele pe care le prezintă.

Fața poate deveni ușor umflată în zona respectivă, mai ales zona obrazului sau aria în care abcesul se află. Unde se poate menționa și inflamarea ganglionilor de la nivelul gâtului, cei de sub mandibulă, dar și cei cervicali, de la nivelul gâtului. Afecțiunile ar putea reveni dacă tratamentul cu antibiotic va fi administrat necorespunzător. În stadiile avansate se poate întâmpla ca pacientul să întâmpine probleme și dificultăți atunci când respiră.

Vizita la medic

Abcesul dentar este o infecție bacteriană, iar dacă nu are loc o tratare propice a aceste afecțiuni urmările pot fi grave și chiar pot pune în pericol viața pacientului. Nu se recomandă administrarea de antibiotice decât cu acordul medicului. Se recomandă efectuarea unei vizite la medic în cel mai scurt timp dacă credeți că prezentați simptomele acestei stări patologice.

Dacă deja prezentați febră, iar fața dumneavoastră prezintă inflamații, puteți merge direct la unitatea de primiri de urgențe, UPU. Aceste simptome pot indica o răspândire a infecției către alte zone din maxilar sau a țesuturilor înconjurătoare, fiind astfel un pericol major de a se răspândi în alte arii ale corpului. Cu cât se ia atitudine mai repede, cu atât mai bine.

Antibiotic pentru abces dentar

În cazul acestei maladii, tratamentul presupune eliminarea în cel mai scurt timp al infecției. Pentru a putea îndepărta infecția în cel mai scurt timp posibil, medicul specialist va fi nevoit să vă taie gingia sau zona în care se află inflamația respectivă. Scopul acestei incizii este de a elimina puroiul și a încerca de a curăța cât mai mult posibil zona respectivă.

Dacă afecțiunea s-a produs la nivelul rădăcinii dintelui, este posibil ca viața lui să fie în pericol. În acest scop, specialiștii pot încerca să formeze un mic canal pentru a stimula scurgerea puroiului. Procedeul se arată ca fiind unul de succes, iar astfel are loc salvarea dinților.

În cazul în care se consideră că dintele este prea afectat pentru a mai putea fi salvat. Pentru a elimina orice risc de a vă pune viața în pericol, poate apărea decizia de a vă extrage dintele. Fumatul poate fi o activitate ce duce la o sensibilitate și o predispunere mai mare de a suferi daune mai mari din urma afecțiunii.

După ce această procedură de curățare fizică a avut loc, medicul vă va oferi o prescripție cu antibioticele pe care trebuie să le achiziționați pentru a putea scăpa de restul infecției ce nu a putut fi înlăturată. Perioada de administrare poate varia, iar în funcție de sănătatea organismului dumneavoastră veți primi îndrumările specifice.

Oricare ar fi tipul de afecțiune sau gradul de avansare pe care acesta îl va prezenta, tratamentul final va fi reprezentat de antibiotic pentru abces dentar. Acesta trebuie luat conform indicațiilor medicului și nu se recomandă administrarea lui neeficientă, căci poate apărea o reacție autoimună din partea bacteriei.

Bugetul.ro
E jale la Raiffeisen Bank, BT, ING, BRD sau CEC Bank. ANAF a făcut anunțul despre ce se întâmplă cu clienții din România care au depozite bancare
redactia.ro
Un rapper român și-a pierdut viața după ce a fost lovit de tren în Anglia: „Nu ne vine să credem”
Bugetul.ro
Amenințare pentru ANPC și Cristian Popescu Piedone de la Bruxelles. Comisia Europeană pare să-i fi pus gând rău instituției care se ocupă de protecția consumatorilor
a1.ro
Ce declarații a făcut tatăl lui Vlad Pascu, la procesul fiului său! Ce gest a făcut, când s-a întâlnit cu părinții victimelor
Playtech.ro
Anunţul momentului despre VREMEA de Paşte! ANM a dat vestea pentru români
observatornews.ro
Cod portocaliu de vânt puternic şi ninsori viscolite în 22 de judeţe, din această după-amiază. Vreme severă până vineri noapte
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Exploziv: China, implicată în războiul din Ucraina. Ce va face SUA
realitatea.net
Ce trebuie să faci cu bulbii lalelelor după ce se scutură florile? Trucuri pentru reluarea înfloririi
SportpeSurse
Gigi Becali a prevăzut marea ruptură politică din România înaintea alegerilor
Playtech.ro
Cu ce să stropești pomii fructiferi afectați de îngheț. Recolta se poate salva
Dailybusiness.ro
Revoltă la ANL: Angajații acuză sabotaj guvernamental și cer stoparea reorganizării care lasă zeci de oameni pe drumuri!
RomaniaTV
Tichete sociale Paşte 2025. Pensionarii cu venituri mici primesc bani de miel şi cozonac de la Primărie, pe lângă voucherul de 400 de lei de la Guvern
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Cum arată fostul preot Visarion Alexa la aproape 3 ani de când a dispărut din spaţiul public
redactia.ro
Ce salariu avea Mihaela Tatu la Antena 1 și cât încasează Mirela Vaida
ego.ro
Au divorțat la scurt timp după nuntă! Vedetele care și-au spus ”adio” aproape instant

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
10 aprilie 2025
10 aprilie 2025