Prima pagină » WoW! » Sanatate si frumusete » Anti-diabet cu infuzie de brusture. Sfaturi de la un medic cunoscut
Anti-diabet cu infuzie de brusture. Sfaturi de la un medic cunoscut

Anti-diabet cu infuzie de brusture. Sfaturi de la un medic cunoscut

28 apr. 2021, 17:52,
BZI.ro, în WoW!

Omul de ştiinţă Constantin Pârvu considera că, dacă suferi de diabet, poţi bea zilnic infuzie de brusture. El este autorul lucrării „Universul Plantelor”, o lucrare complexă despre plantele din România, care a primit şi premiul Academiei Române, precum şi multe distincţii internaţionale.

De ce tocmai infuzie de brusture pentru diabet? Întrucât vorbim despre o plantă cu multe beneficii pentru sănătate. Haideţi să le descoperim pe cele mai importante, care ameliorează unele simptome ale diabetului.

Plante care ameliorează simptomele diabetului

Descoperă mai jos câteva plante despre care nu ştiai că pot să amelioreze vizibil simptomele de diabet.

Infuzie de brusture (Arctium lappa) anti-diabet

Infuzia se face din 250 ml apă clocotită şi o lingură de rădăcină mărunţită. După 15 minute de infuzare, se strecoară şi se beau 2-3 căni zilnic. Unii oameni de știință consideră că, dacă ai diabet, poți bea zilnic infuzie de brusture. Astfel se ameliorează unele simptome ale acestei boli parșive. Totuși, înainte de a trece la remedii, chiar și naturiste, verifică-ți indicele glicemic. Ceaiurile și infuziile, chiar dacă sunt făcute din plante, pot face rău uneori.

Top 10 beneficii ale rădăcinii de brusture:

  • diuretic natural;
  • detoxifierea sângelui;
  • ameliorarea artritei;
  • buna funcţionare a sistemului limfatic;
  • anti-diabet. Întrucât reduce nivelul zahărului din sânge, se poate spune că anti-diabet este și o cană de infuzie de brusture;
  • ameliorarea unor probleme ale pielii (inclusiv îmbătrânirea prematură);
  • tratarea splinei mărite;
  • prevenţia şi combaterea infecţiilor;
  • buna funcţionare a rinichilor;
  • tratarea unor afecţiuni hepatice.

Infuzie de afin (Vaccinium myrtillus)

Infuzia se prepară din 200 ml de apă clocotită cu o linguriţă de frunze uscate de afine, mărunţite, sau de pulbere de frunze. După maxim 20-30 de minute se strecoară şi se beau 2-3 căni pe zi. După 40 de zile se face o pauză de 14 zile, apoi cura se repetă.

Infuzie de dud-alb (Morus albă)

Pentru infuzie avem nevoie de 250 ml apă clocotită şi 1-2 linguri de frunze uscate şi mărunţite. Se acoperă cana şi se lasă la infuzat în jur de 15-20 minute. Apoi se strecoară şi se beau 2-3 căni zilnic. Ideal este să se bea câte o cană după fiecare masă principală. Altă variantă este să bei câte o lingură din infuzie din oră în oră.
În afară de infuzie de dud alb, îţi poţi prepara şi un decoct. Ai nevoie de 250 ml apa rece şi 2 linguri de frunze uscate şi mărunţite. Se lasa ingredientele în jur de 30 de minute, după care se fierb 1-2 minute. Se strecoară apoi şi se lasă la răcit. E bine că infuzia de dud alb să se bea călduţă, după fiecare masă principală. Aşadar, 2-3 căni în fiecare zi.

Infuzie de dud-negru (Morus nigra)

Se procedează exact la fel ca la infuzia de dud alb.

Infuzie din frunze de căpşuni (Fragaria moschata)

Infuzia se face din 250 ml apă clocotită şi 2 linguriţe de plantă uscată şi mărunţită. După ce se infuzează timp de 20 de minute, se strecoară. Este indicat să bem 2 căni în fiecare zi.

Ce este brusturele şi la ce e bun

Brusturele este o plantă ierboasă bianuală, care se dezvoltă atât la câmpie, cât şi la munte. Rezistă la condiţii extreme şi o recunoşti datorită frunzelor foarte mari de la bază. Unele pot avea un diametru de 6-70 cm. Se foloseşte în scop medicinal. Din rădăcină se prepară extracte şi pulberi, iar din frunze, care au gust amar, se fac infuzii.
Rădăcina de brusture are efecte: depurative, diuretice, antitumorale, antioxidante, hepatoprotectoare şi sudorifice.

Nu uita și de ceaiul de pelin. Acesta este eficient și împotriva diabetului, și a problemelor digestive, și împotriva hemoroizilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *