Prima pagină » Coronavirus » Anthony Fauci, depre vaccinarea anti-COVID-19 în SUA: „100 de milioane de vaccinați în doar 100 de zile“

Anthony Fauci, depre vaccinarea anti-COVID-19 în SUA: „100 de milioane de vaccinați în doar 100 de zile“

18 ian. 2021, 11:47,
Cristian Zavastin, în Coronavirus

Anthony Fauci, directorul Institutului Naţional pentru Boli Infecţioase şi Alergii din Statele Unite, a vorbit despre campania de vaccinare anti-COVID-19 din SUA.

Anthony Fauci a precizat că obiectivul preşedintelui ale Joe Biden de a livra 100 de milioane de doze de vaccinuri pentru Covid-19 în primele 100 de zile ale preşedinţiei sale „este absolut posibil”, transmite Reuters.

Anthony Fauci a menționat la emisiunea „Meet The Press” de la NBC că două noi vaccinuri, dezvoltate de companiile AstraZeneca şi Johnson & Johnson, ar putea fi prezentate foarte curând spre aprobare autorităţilor de reglementare, ceea ce ar creşte ritmul vaccinărilor.

„Suntem la săptămâni distanţă, nu la luni. Dacă vom putea vaccina marea majoritate a populaţiei, vom fi în formă foarte bună şi am putea învinge chiar şi mutaţia”, a declarat Anthony Fauci.

Anthony Fauci susține că numărul mai mare de vaccinări ajută la combaterea noul coronavirus

Directorul Institutului Naţional pentru Boli Infecţioase şi Alergii din Statele Unite a arătat că numărul mai mare de vaccinări, cuplat cu purtarea măştilor şi evitarea aglomeraţiei, va fi cea mai bună cale pentru ca Statele Unite să combată tulpina mai contagioană a noului coronavirus.

Acesta a făcut remarcile pe fondul criticilor referitoare la ritmul prea lent la care sunt administrate vaccinurile pentru boala care a ucis peste 390.000 de oameni în Statele Unite.

Până în prezent au fost vaccinaţi aproximativ 10,6 milioane de americani, aproximativ jumătate din numărul la care spera preşedintele Donald Trump să se ajungă până la sfârşitul anului 2020. Preşedintele ales Joe Biden a declarat că accelerarea vaccinărilor va fi una dintre priorităţile sale, după învestirea sa în funcţie, pe 20 ianuarie.

„Nu s-au sărit etape în testarea vaccinurilor“

Directorul Institutului Naţional pentru Boli Infecţioase şi Alergii din Statele Unite a susținut că vaccinurile anti-COVID-19 au trecut prin toate etapele de testare.

„Este o întrebate foarte bună, dar și cea mai comună dintre toate. Nu s-au sărit etape, siguranța nu a fost compromisă, nici integritatea științifică. Cred că oamenii trebuie să înțeleagă că viteza a avut legătură doar cu înaintările extraordinare ale științei din ultimii 10+ ani. Acum, poți obține secvența genetică a unui virus, apoi poți lua și o poți introduce în aceste platforme noi și extrem de eficiente de vaccin și asta nu pune în pericol deloc sănătate. Acest lucru a fost pur și simplu o înaintare tehnologică.

Moderna a avut 30.000 de testări, Pfizer a avut 44.000 de persoane, iar aceste lucruri au avut loc în mijlocul unei epidemii feroce. Când încerci să demonstrezi că un vaccin funcționează și sunt doar câteva infecții pe ici, pe colo în societate, poate dura șapte ani să creezi un vaccin. Au fost atât de multe infecții încât am trecut de la secvențiere la vaccinarea oamenilor în mai puțin de un an. Este istoric, dar este istoric din punct de vedere științific. Nu s-au sărit etape deloc”, a mai spus Anthony Fauci.

Ce șanse sunt de apariție a unor efecte secundare

Medicul Anthony Fauci că sunt șanse mici să apară efecte secundare ciudate la câțiva ani distanță de la administrare.

„Șansa ca acest lucru să se întâmple este spectaculos de joasă. Vă spun și de ce. Dacă ne uităm în istoria vaccinului și ne întrebăm când au apărut aceste așa numite efecte pe termen lung, 90%+ au apărut între 30 și 45 de zile după terminarea testărilor clinice.

De aceea, FDA a spus că, pentru a oferi o autorizație de urgență, trebuie să aștepți 60 de zile de la momentul în care 50% dintre persoanele din testări au primit ultima doză. Deci, dacă aștepți 60 de zile, ești deja cu mult peste clipa când practic toate efectele pe termen lung apar”, a explicat Anthony Fauci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *