Prima pagină » International » Anthony Fauci, avertisment îngrijorător: „Este foarte important să fim precauţi”

Anthony Fauci, avertisment îngrijorător: „Este foarte important să fim precauţi”

08 dec. 2020, 22:15,
Bianca Rebegea în International

Specialistul Anthony Fauci consideră că America va fi lovită de o creștere a numărului de cazuri COVID-19, în perioada Crăciunului şi a Revelionului.

Anthony Fauci, doctorul care a fost numit consilierul medical privind criza COVID-19 al preşedintelui ales Joe Biden, crede că SUA se confruntă, în momentul de față, cu repercusiunile socializării şi întâlnirilor în cercuri largi, care s-au petrecut de Ziua Recunoştinţei.

Astfel, Fauci vine cu o recomandare pentru toți americanii ca la masa de Crăciun sau de Revelion să se adune cât mai puțină lume. Toți oamenii sunt rugați să fie mult mai prudenți și să evite călătoriile şi petrecerile, pentru că infectările ar putea fi din ce în ce mai mari.

„Nimeni nu vrea un nou lockdown de sărbători, tocmai de aceea este foarte important să fim precauţi şi să ţinem cont de măsurile de siguranţă”, le-a transmis Fauci americanilor.

După Ziua Recunoștinței, care a avut loc la finalul lunii noiembrie, în statul american a fost înregistrată o creștere imensă a numărului de cazuri COVID-19. Multe spitale se plâng că sunt supraaglomerate, iar personalul medical nu mai face față numărului mare de persoane infectate de la terapie intensivă.

Duminică, 6 decembrie, California a anunțat, în doar 24 de ore, 30.000 de cazuri noi COVID-19. Astfel, pentru cel puțin trei săptămâni, California a intrat în lockdown.

Zonele cele mai grav afectate de pandemie sunt New York, Massachusetts, New Jersey, North Carolina şi Virginia. Din martie și până acum, aceste zone au suferit foarte mult din cauza creşterii rapide a infecţiilor cu SARS-CoV-2.

Anthony Fauci asigură că Moș Crăciun nu va avea de suferit de pe urma pandemiei

Dr. Anthony Fauci dă asigurări că Moş Crăciun nu va fi împiedicat, anul acesta, de coronavirus în îndeplinirea misiunii sale.

Iar misiunea sa este să aducă bucurie în milioane de case, în special printre copii. Dr. Fauci a ţinut să-i liniştească pe cei mici, într-o declaraţie citată de presa internaţională.

„Moşul, pe lângă multe alte calităţi, are o imunitate înnăscută. El nu va răspândi infecţia”, a spus specialistul, spulberând, astfel, suspiciunile că Moş Crăciun ar fi în pericol din cauza obezităţii, a vârstei înaintate şi a trecutului de fumător.

Anthony Fauci a criticat viteza cu care Marea Britanie a aprobat vaccinul de la Pfizer

Dr. Anthony Fauci a criticat viteza cu care au aprobat autorităţile de reglementare din Marea Britanie vaccinul anti-COVID-19 al celor de la Pfizer şi BioNTech, scrie Business Insider, conform Mediafax.

„Dacă vă grăbiţi şi acţionaţi superficial, oamenii nu îşi vor dori să se vaccineze. Statele Unite au, cu ajutorul Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente (FDA), cele mai ridicate standarde în ceea ce priveşte abordările normative”, spune Anthony Fauci.

„Marea Britanie nu s-a mişcat la fel de minuţios. Au obţinut un avantaj de câteva zile. Nu cred că acest lucru va schimba cu mult situaţia actuală.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
19 octombrie 2024
19 octombrie 2024