Prima pagină » National » ANPC a închis 22 de unităţi comerciale în Timişoara. Inspectorii au găsit gândaci morţi printre alimente

ANPC a închis 22 de unităţi comerciale în Timişoara. Inspectorii au găsit gândaci morţi printre alimente

02 sept. 2022, 12:03,
în National

Inspectorii ANPC au închis 22 de unități comerciale din Timișoara. Aceştia au descins în piața din oraș și laboratoarele de panificație, unde descoperirea de gândaci morți și produse expirate le-au adus proprietarilor amenzi de peste jumătate de milion de lei.

Comisarii ANPC au anuțat că vor continua cu verificarea tuturor comercianților, mici sau mari, și producătorilor din toată țara.

Gândaci morţi găsiţi de inspectorii ANPC din Timişoara

Inspectorii ANPC au descins în mai multe unităţi comerciale din Timişoara şi au găsit gândaci, mizerie și produse expirate în piețele de lactate și carne. Aceștia au controlat de altfel și laboratoarele de patiserie din oraș unde au găsit nereguli majore. În urma verificărilor, 44 de unități au fost găsite ca fiind problematice.

Comisarii de la Protecția Consumatorului au spus că ei înțeleg că trebuie ca producătorul roman să fie încurajat, dar nu așa, astfel încât să îi prejudicieze pe cumpărători.

În apărarea loc, vânzătorii au spus că nu există gândaci, ci de fapt, ce au văzut comisarii ar fi fost doar nişte bucăți mici de brânză care cad de pe brânzeturi și se îngălbenesc din cauza frigului. Totodată. comercianţii susțin că au analizele făcute pentru produsele pe care le vând și că nu s-a intoxicat nimeni de 30 de ani.

De asemenea, inspectorii ANPC spun că vitrinele frigorifice pe care le-a pus la dispoziție Administrația Piețelor vânzătorilor sunt ruginite și vechi de dinainte de Revoluție.

De altfel, nu au scăpat de ochiul vigilent al inspectorilor în alimentație publică nici laboratoarele de patiserie și panificație din oraș. Pe lângă rafturile pline de mizerie şi rugină, aceştia au mai găsit produse expirate de acum un an și depozitate necorespunzător.

În urma descinderilor, 22 de unități au fost oprite temporal, iar alte 22 au fost închise pentru o perioadă de cel mult 6 luni, amenzile totale aplicate se ridicându-se la peste 600.000 de lei.

Într-un context asemănător, precizăm faptul că în timpul unei inspecţii ANPC în pieţele din Lugoj, echipele de control au descoperit produse alimentare vândute în condiții necorespunzătoare. În imagini se poate vedea cum lângă brânza pe care oamenii o cumpărau pentru consum, zăceau gândaci morţi.

De altfel, lada în care erau depozitate produsele lactate erau pline de murdărie. În urma controalelor desfăşurate, mai multe restaurante şi magazine din Lugoj au fost amendate şi închise.

Supermarketurile din Iași închise de inspectorii ANPC, au fost redeschise

În cadrul aceluiași șir de idei, amintim că inspectorii ANPC au anunțat faptul că aproape toate supermarketurile din Iași care au fost închise de aceștia se vor redeschide marți, 23 august. Inspectorii ANPC au precizat, pentru BZI.RO, că singura excepție este cea în cazul supermarketului LIDL din Tătărași, care a fost închisă de două ori pentru încălcări repetate a siguranței alimentare.

De vreme ce managementul din Tătărași pare că nu și-a învățat lecția, inspectorii ANPC nu au mai fost atât de blânzi a doua oară:

„Vă anunțăm că toate supermarketurile din Iași care și-au remediat problemele constatate de inspectorii ANPC vor putea fi deschise în cursul zilei de marți. După ce verificăm remedierea problemelor, unitățile vor putea fi accesibile publicului. Menţionăm că vom reverifica locațiile respective. Singura excepție reprezintă supermarketul LIDL Tătărași care va rămâne închis”, au transmis inspectorii ANPC.

Acum însă, după ce au găsit gândaci morţi și produse expirate, inspectorii ANPC au închis mai multe unități comerciale din Timişoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *