Prima pagină » National » ANM avertizează: ploi și scăderi de temperatură în ultima săptămână din septembrie. Ce prognoze anunță meteorologii
ANM avertizează: ploi și scăderi de temperatură în ultima săptămână din septembrie. Ce prognoze anunță meteorologii

ANM avertizează: ploi și scăderi de temperatură în ultima săptămână din septembrie. Ce prognoze anunță meteorologii

22 sept. 2024, 15:40,
în National

Meteorologii au emis prognoza pentru ultima săptămână din luna septembrie. Urmează zile ploioase, cu temperaturi scăzute și vânt. Iată în ce zone vremea va fi frumoasă și ce temperaturi se vor înregistra în Capitală.

Temperaturile sunt într-o continuă schimbare în ultimele zile. Luna septembrie a venit atât cu vreme frumoasă și însorită, cât și cu ploi, vijelii și fenomene extreme. Ne apropiem tot mai mult de toamnă, iar acest lucru vor simți și românii pe propria piele în zilele următoare.

Cum va fi vremea în ultima săptămână din luna septembrie

Ultima săptămână din luna septembrie vine cu temperaturi atât mari, cât și scăzute, în funcție de zonele din țară. În anumite regiuni va ploua moderat și va fi instabilitate atsmoferică, în timp ce în alte zone va fi soare.

Așadar, începând de luni până marți, vremea va fi frumoasă și caldă, inclusiv în București, unde temperatura maximă va fi de 28 de grade Celsius. Situația se schimbă de marți, însă, când reapar ploile în jumătatea de vest a țării. Apar și descărcări electrice în Maramureș, Banat, Crișana și pe arii restrânse în Transilvania și Oltenia.

În restul țării temperaturile vor fi puțin mai mari decât cele normale. În București vremea se menține caldă. Luna septembrie se termină cu temperaturi specifice perioadei în toată țara și ploi moderate în vest, nord și centrul țării.

Ce spun hidrologii despre posibile inundații

Inundațiile din Budapesta au stârnit o mulțime de semne de întrebare în ceea ce îi privește pe români. Debitul Dunării a crescut semnificativ și continuă să crească în zilele următoare. Hidrologii au transmis un anunț cu privire la posibile viituri.

”Debitele medii zilnice vor fi, în general, în scădere, exceptând râurile din sudul ţării unde vor fi relativ staţionare. Sunt posibile creşteri izolate de niveluri şi debite, în a doua parte a intervalului de prognoză, pe unele râuri mici din zonele de deal şi de munte, cu probabilitate mai mare în vestul ţării, ca urmare a precipitaţiilor sub formă de aversă, mai însemnate cantitativ prognozate şi propagării”, au transmis hidrologii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
27 septembrie 2024
27 septembrie 2024