Prima pagină » National » ANM a anunțat prognoza meteo care va fi în următoarele zile. Cod galben de vijelii în toată ţara
ANM a anunțat prognoza meteo care va fi în următoarele zile. Cod galben de vijelii în toată ţara

ANM a anunțat prognoza meteo care va fi în următoarele zile. Cod galben de vijelii în toată ţara

12 mai 2021, 12:50,
Alexandru Ifrim în National

Administrația Națională de Meteorologie a anunţat că începând cu ziua de astăzi, 12 mai 2021, cu ora 16:00 vremea se va înrăutăţi iar codul galben va dura până vineri, ora 21:00. În mod special în zona Banatului, Crisana şi sud-vestul Olteniei va fi cod galben de ploi şi vijelii.

Vor fi perioade în care în care instabilitatea atmosferică va fi mult mai accentuată, iar la început vor fi afectat sud-vestul şi vestul ţării şi după uşor uşor se vor extinde şi în restul ţării. Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, izolat, grindină.

În scurte intervale de timp se pot acumula cantităţi de apă care vor depăşi 15-20 l/mp, iar pe arii retranse 25-30 l/mp

Instabilităţi în toată ţara

Începând cu ziua de astăzi, 12 mai 2021, 16:00 şi până la ora 21:00 vineri, 14 mai 2021, se anunță instabilităţi meteo.

”În intervalul menționat vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată, la început în sud-vestul și vestul țării, apoi și în celelalte regiuni. Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, izolat, grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și, pe arii restrânse, 25…30 l/mp.” avertizează Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Vestul țării una dintre primele zone afectate

Oraşele din vestul țării vor fi primele afectate de vremea nefavorabilă, însă instabilitatea atmosferică va fi prezentă doar până joi ,13 mai 2021.

”În intervalul menționat, în Banat, Crișana, precum și în sud-vestul Olteniei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, vijelii, grindină și averse ce vor avea caracter torențial. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp.” anunță ANM.

Prognoza meteo în Bucureşti

Şi în Bucureşti s-a anunţat cod galben în prinvința vremii nefavorabile. În timpul nopţii în Capitală vor fi averse cu descărcări electrice în special în serile de miercuri spre joi şi joi spre vineri. În ziua de vineri vântul va fi cel care le va crea probleme localnicilor, acesta ajungând la 40-55 km/h.

”Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, astfel încât, îndeosebi în cursul nopților de miercuri spre joi (12/13 mai) și joi spre vineri (13/14 mai) vor fi perioade în care se vor semnala averse și descărcări electrice, iar cantitățile de apă vor putea depăși 10 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în timpul ploilor, dar și pe parcursul zilei de vineri (14 mai), cu viteze la rafală de 40…55 km/h. Temperaturile minime vor fi de 10…12 grade, iar cele maxime de 22…25 de grade.” anunță ANM.

Prognoza meteo din judeţul Iaşi

ANM a emis prognoza meteo din perioada 10-16 mai 2021, pentru judeţul Iaşi. În decursul acestei săptămâni ieşenii vor avea parte de valori de peste 20 de grade Celsius, însă vor fi şi zile în care precipitaţiile vor fi prezente în mai multe zone din judeţul Iaşi.

În această săptămână, vremea din judeţul Iaşi va fi un foarte plăcută, chiar dacă vor mai fi şi pe alocuri precipitaţii. În aceste zile locuitorii judeţului Iaşi se pot bucura de temperaturi de peste 20 de grade Celsius, iar vântul va bate slab până la moderat de cele mai multe ori . Săptămâna trecută ieşenii au avut parte de temperaturi puţin mai scăzute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
05 octombrie 2024
05 octombrie 2024