Prima pagină » Local » Aniversarea de 200 de ani a Poliției Române. Ana Nenu: „Meseria de polițist este una vocațională“

Aniversarea de 200 de ani a Poliției Române. Ana Nenu: „Meseria de polițist este una vocațională“

24 mart. 2022, 00:01,
Andreea Andrei în Local

Pe 25 martie 2022 este ziua națională a Poliției Române, iar polițiștii ieșeni au pregătit diverse activități aniversare. Polițistul anului 2021 este un agent din Iași ce a dezvăluit unele din detaliile profesiei de polițist femeie.

Ana Nenu este un agent al Poliției Rutiere din Iași ce a primit distincția de „Polițistul Anului 2021”. Aceasta dezvăluie gândurile și întâmplările unei femei agent de poliție.

 multiple flyere ale politiei romane

Cu ocazia anuversării Poliției Române, IPJ Iași are diferite activități în școli

Anan Nenu, polițistul anului 2021, felicitată de un inculpat

un agent și un caine al politiei iasi, mai multe autospeciale in fundal

Polițiștii din cadrul mai multor birouri al IPJ Iași coleboarează la acțiunile aniversare

Orice ieșean s-a întâlnit măcar o dată cu agenții din cadrul Poliției, fie că au văzut agenții de la secțiile de poliție patrulând pentru a asigura ordinea pe străzile orașului sau că au fost opriți pentru control în trafic de Poliția Rutieră, este aproape imposibil să nu-i fi văzut.

Unii ieșeni cu siguranță au întâlnit-o pe Ana Nenu în trafic, acolo unde își desfășoară activitatea de agent în cadrul Poliției Rutiere.

Cu ocazia aniversării de 200 de ani a Poliției Române, Ana Nenu ne dezvăluie unele dintre detaliile profesiei de polițist.

Întrebată de situațiile inedite pe care le-a întâlnit pe parcursul profesional, Ana Nenu a menționat o întâmplare simpatică.

„Un caz amuzant a fost atunci când un inculpat dintr-un dosar penal față de care s-a dispus trimiterea în judecată, încarcerat ulterior în Penitenciarul Iași, a trimis o scrisoare la sediul Biroului Rutier prin care m-a felicitat cu ocazia zilei onomastice”, a povestit Ana Nenu, agent în cadrul Poliției Rutiere Iași.

Agentul Ana Nenu consideră atribuțiile unui polițist rutier ca fiind unele foart clare și menite să prevină faptele ilegale și să ajute la desfășurarea traficului rutier în condiții optime, respectându-se reglementările în vigoare.

Ana nenu politist rutier iasi

Ana Nenu a fost felicitată de onomastică, chiar de la un inculpat încarcerat

Activități aniversare ale IPJ Iași

autospeciala și agent de politie inconjurat de mai multe persoane

IPJ Iași organizează multiple activități în unitățile de învățământ din județ

Agenții din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași au început încă de pe data de 21 martie 2022 activitățile cu publicul cu ocazia aniversării a 200 de ani de la atestarea documentară a Poliției Române.

Printre activitățile specifice aniversării, polițiștii ieșeni au mers prin mai multe unități de învățământ. Aceștia au prezentat pentru elevi echipamentul polițistului, dotările autospecialelor și le-au povestit cum este să ai profesia de polițist.

„În opinia mea, meseria de polițist este una vocațională. Deși este posibil să vă întâlniți cu multe interdicții și incompatibilități, precum și cu oprobriul din partea unor cetățeni, satisfacția lucrului bine făcut și rezultatele muncii depuse vă vor face sa vă simțiți împliniți atât din punct de vedere profesional, cât și personal”, a declarat Ana Nenu, agent în cadrul Poliției Rutiere Iași.

Începând cu anul 2017, Anca Nenu este agent în cadrul Poliției rutiere din Iași și își duce misiunea cu onoare și perseverență. Dovadă a acestor două calități a fost distincția de Polițistul anului 2020.Vor urma și alte activitâți ale Poliției până pe 25 martie 2022 când se sărbătorește Ziua Națională a Poliției Române.Cea mai importantă activitate va avea loc pe 27 martie 2022, la Palatul Culturii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *