Prima pagină » Stiri si curiozitati » Anime Kage: Faimoasa platformă de anime din România

Anime Kage: Faimoasa platformă de anime din România

14 feb. 2022, 12:45,
în Stiri si curiozitati

În ultimul timp Anime Kage a căpătat audiențe din ce în ce mai mari, iar repertoriul lor de anime este într-o continuă creștere.

Industria anime-urilor este încă în dezvoltare în România, dar numărul persoanelor interesate se dovedește a fi destul de mare. Această modă a pornit o extindere mare în lume chiar înainte de anii 2000, dar mulți oameni nu au dat o prea mare importanță.

naruto grafica anime kage

Naruto este unul dintre cele mai cunoscute anime de pe planetă

Ce înseamnă anime?

Cuvântul în sine are originea din limba engleză și provine din derivațiile cuvântului „animation”, termen folosit exclusiv pentru a se referi la animațiile produse în Japonia. Ceea ce face întregul fapt să fie total diferit de animațiile existente în lume, la ora actuală, este că stilul si designul folosit în realizarea lor este unul aparte.

Originea acestui stil de animație, cât și temele abordate, își au originea în operele tradițional japoneze numite „manga”. Acestea se prezintă a fi niște povestiri ilustrate, iar istoria spune că primele dintre ele datează chiar din secolul al XII-lea. Dar atunci se găseau doar sub forma unor interpretări în papirusuri, ceea ce a evoluat mai târziu, în secolul XVIII, spre a reda povestiri istorice sau culturale.

personaj din attack on titan

În Attack on Titan se prezintă o mulțime de idei ce pun mintea la muncă

Ce se poate găsi pe Anime Kage

În cadrul domeniului Anime Kage se pot găsi atât cele mai recente anime-uri precum Attack on Titan, Kimetsu no Yaiba, dar și episoadele din Boruto, anime ce continuă celebra serie animată Naruto, cât și serii mai clasice de tipul Rurouni Kenshin, Dragon Ball Z sau chiar Sailor Moon. Persoanele de 30 de ani și chiar peste, ce au avut curiozitatea de a explora canalele televizoarelor în perioada copilăriei trebuie să simtă acum un ușor gol în stomac.

Dat fiind faptul că pe canalele televiziunilor din țară au loc mereu modificări, nimic produs cu mai mulți ani în urmă nu mai este redat sau doar prea puțin redat. Mulți oameni au avut impresia că acestea au dispărut subit fără vreo urmă, spre fericirea multora și-au găsit locaș pe Anime Kage. Povestea acestor serii de anime a fost similară cu cea a desenelor animate din copilărie precum seriile cu Bugs Bunny, Diavolul tasmanian, Peanuts, Ciocănitoarea Woody sau multe altele ce ne-au colorat copilăria, iar apoi s-au rărit treptat și dispărut total în favoarea a ceea ce este difuzat la ora actuală.

sailor moon de pe anime kage

Sailor Moon a fost eroina multor fete încă de la prima apariție din 1992 până chiar și în ziua de azi

Categorii de anime

Seriile animate japoneze oferă o gamă variată de categorii pentru a cuprinde un public cât mai larg. Chiar dacă aceste povestiri au fost folosite în secolele trecute pentru a ilustra strict evenimente istorice sau a acompania manuscrise cu tematici culturale, în ziua de azi sunt zeci, dacă nu chiar sute, de subiecte abordate.

Poate că în majoritatea lor se reflectă cultura specific orientală, dar în mesajele educative și informațiile ce se vehiculează la nivelul lor, se pot găsi o multitudine de lucruri cu specific european. Astfel, atât în categoriile de psihologie, logică sau istorie, se pot găsi personalități importante și persoane de diverse etnii din întreaga lume.

himura battousai din rurouni kenshin

Himura Battousai este un personaj ce este încadrat în perioada Meiji a Japoniei

În toate aceste categorii, cele mai căutate de pe Anime Kage sunt cele ce surprind bătălii între diverse tabere. Scriitorii japonezi se remarcă prin modul foarte captivant în care descriu acțiunea, aceștia creează personaje cât mai unice și îi aruncă dintr-o ipostază dificilă în alta, pentru a oferi publicului, indirect, o întreagă învățătură ce se desprinde din deciziile lor, fiind astfel similar chiar operelor lui Dostoevsky.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *