Prima pagină » Titlurile zilei » Anica Băbuță, dezvoltator imobiliar cu milioane de euro, la 76 de ani! Mama afaceristului Lucian Stoean a construit blocuri în Iași, cu patronul de la „Fratelli”. Averea copiilor a fost ascunsă înainte de divorț – FOTO

Anica Băbuță, dezvoltator imobiliar cu milioane de euro, la 76 de ani! Mama afaceristului Lucian Stoean a construit blocuri în Iași, cu patronul de la „Fratelli”. Averea copiilor a fost ascunsă înainte de divorț – FOTO

22 dec. 2020, 02:00,
Ciprian Boaru, în Titlurile zilei

Afaceristul Lucian Stoean și-a mutat toate afacerile pe numele mamei, Anica Băbuță. Totul vine în contextul în care se află în plin divorț cu Lucia Vali Stoean, fostă Cozma. Blocurile din Iași au fost construite în parteneriat cu Bogdan Gheorghiu, patron „Fratelli”. Femeia de 76 de ani construiește 6 blocuri în comuna Rediu. Până acum, din proiecte a fost obținută suma de aproximativ 8 milioane de euro

Anica Băbuță, o femeie de 76 de ani, din Bârlad, județul Vaslui, a construit în Iași mai multe blocuri, putând fi pusă fără probleme pe lista dezvoltatorilor imobiliari locali. Femeia este nimeni alta decât mama lui Lucian Stoean, fostul patron al firmei de distribuție Megadeth Impex SRL, falimentată în urmă cu 7 ani. Cum a ajuns o femeie simplă să aibă pe mână milioane de euro? Explicația este simplă. După ce a falimentat firma de distribuție, Lucian Stoian avea nevoie de un paravan, ca să scape de creditori. Așa că și-a folosit mama în toate combinațiile imobiliare. După faliment, a convins-o pe soția Lucia Vali Stoean să vândă un teren de pe strada Argeș, nr. 25, din cartierul Alexandru cel Bun. Era printre ultimele bunuri ale familiei Stoean. Pe un preț de nimic, terenul a fost trecut pe numele soacrei. Afacerea parcă anunța destrămarea familiei Stoean. În 2019, bărbatul a cerut în instanță divorțul, iar magistrații au fost de acord pe data de 05.11.2020. Însă, toată averea lui Lucian Stoean a fost mutată pe numele mamei, așa că fosta soție nu a mai văzut nimic, deși a investit banii personali în firma de distribuție.

Au vândut peste 100 de apartamente, combinația fiind făcută cu patronul de la „Fratelli”

Primul bloc de 8 etaje din cartierul Alexandru cel Bun a fost vândut ca pâinea caldă. Imobilul a fost construit în parteneriat cu Bogdan Gheorghiu, patronul clubului „Fratelli”. Adică se presupune că femeia de 76 de ani ar putea avea o relație de afaceri strânsă cu patronul clubului. La scurt timp, în anul 2016, Bogdan Gheorghiu și Anica Băbuță scot o autorizație de construire în cartierul Nicolina 2, pe strada Clopotari 28. A fost aprobat un regim de înălțime de D+P+8E, după care imobilul a fost supraînălțat cu un etaj. Acum, cele aproximativ 60 de apartamente au fost vândute în totalitate. La o suprafață utilă de 2.943 metri pătrați, imobilul a generat un venit de aproximativ 4 milioane de euro. Un venit asemănător a fost obținut și din blocul din cartierul Alexandru cel Bun. Lucian Stoian a mai construit și trei duplexuri în zona Bucium, fiind vorba de Complex Bucium 68. Și de aici a încasat aproximativ un milion de euro. Apelată telefonic, Anica Băbuță nu a răspuns pentru a oferi un punct de vedere.

Lucian Stoean nu a mai putut ascunde evidența, deși s-a autoproclamat fără venituri

Atât la procesul de divorț, dar și atunci când a fost întrebat de reporterii BZI, Lucian Stoean a declarat că nu are venituri. Însă, afaceristul investește în proiecte imobiliare. Ultimul proiect a fost demarat în comuna Rediu, pe strada Dealul Zorilor. Aici ar urma să fie construite 6 blocuri de locuințe colective cu trei etaje. Autorizația de construire a fost emisă de Primăria Rediu pe data de 22.05.2020. Beneficiarul investiției este Stone Real Estate SRL. În firmă, Lucian Stoean apare ca administrator, în timp ce mama Anica are calitatea de unic acționar. Societatea a fost înființată în luna aprilie a anului 2019. Însă, pe data de 29.10.2020, Anica Băbuță devine administrator și unic asociat în firmă și schimbă sediul social în blocul de pe strada Clopotari, nr. 28. Ieri, Lucian Stoean a fost prezent pe șantier, fiind observat la volanului unui BMW seria 7, cu un preț de catalog de 100.000 euro. De precizat că numărul de telefon al afaceristului este prezent în anunțurile de vânzare ale apartamentelor din comuna Rediu, din complexul denumit Luxury Residence. Un metru pătrat construit se va vinde cu aproximativ 1.000 de euro, conform anunțurilor publicate. Deocamdată, zona arată ca după bombardament. Accesul în cartier se face printr-o porțiune de drum fără asfalt, plină de glod.

Afacerile lui Lucian Stoean – Anica Băbuță sunt derulate prin mai multe firme

Lucian Stoean nu s-a oprit. Reporterii BZI au descoperit că operează prin intermediul mai multor firme. Este vorba despre Ghesto SRL, unde Lucian Stoean este administrator, iar părțile sociale sunt împărtășite între Bogdan Gheorghiu și Anica Băbuță. În 2019, firma cu obiect de activitate „dezvoltare imobiliară” a înregistrat o cifră de afaceri de 1.639.004 lei, pierderi de 2,9 milioane lei. Dar, pe data de 02.09.2020, Bogdan Gheorghiu devine unic asociat în firmă, iar Lucian Stoean este revocat din funcția de administrator. Anica Băbuță apare și în firma de taxiuri, STO SRL. Mama are 90 la sută din părțile sociale, iar fiul doar 10 la sută. Societatea are 4 angajați și o cifră de afaceri de 260.664 la nivelul anului 2019. Aceeași activitate este identificată și pe societatea Euro Trans Luc Iași SRL, unde apar aceiași asociați. Anul trecut încasările au fost de 152.752 lei, cu un număr de 2 angajați.

Lucian Stoean și-a lăsat familia pentru basarabeanca Marcela Borodachi

Povestea divorțului dintre Lucian Stoean și soție începe în 2016, după vânzarea blocului din cartierul Alexandru cel Bun. Bărbatul a început să-și schimbe ținutele și investea în lucruri de lux. Femeia a devenit suspicioasă și a apelat la un detectiv particular. Bănuielile s-au adeverit. Afaceristul a fost prins cu o femeie într-o cameră de hotel din centrul Iașului. Deja dădea semne de plictiseală în relație, fiind abonat al site-ului de întâlniri apetisante.ro. Ulterior, pe alt site de întâlniri, Tinder, și-a găsit o nouă amantă, basarabeanca Marcela Borodachi. În vara anului 2019, Lucian Stoean a părăsit oficial căminul conjugal și s-a aruncat în brațele noii achiziții. Ibovnica a fost angajată la agenția imobiliară Stil Imobil. La procesul de divorț, Lucian Stoean l-a chemat ca martor pe dezvoltatorul Aurel Rascenco. În sala de judecată, bărbatul infidel de 48 de ani a declarat judecătorilor că a fost agresat fizic de soție. Dosarul de divorț afectează trei copii, dintre care doi minori. Deși magistrații de la Judecătoria Iași au hotărât desfacerea căsătoriei, decizia poate fi atacată cu apel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *