Prima pagină » Sanatate » Angina pectorală se poate vindeca? Află în ce constă tratamentul acestui tip de durere

Angina pectorală se poate vindeca? Află în ce constă tratamentul acestui tip de durere

28 iul. 2022, 15:38,
BZI.ro, în Sanatate

Întrebarea care stă pe buzele multor oameni este următoarea: „Angina pectorală se poate vindeca?”. Ei bine, acest simptom important al bolii coronariene poate fi ameliorat cu ajutorul unui tratament adecvat.

Angina pectorală este un tip de durere toracică provocată de scăderea fluxului sanguin către inimă. Aceasta este caracterizată de o senzație de presiune, greutate, strângere sau durere în piept. Persoanele care se confruntă adesea cu angină spun că se simte ca o gheară care apasă pe piept.

Angina pectorală este confundată, de multe ori, cu disconfortul provocat de indigestie, cu durerea pulmonară sau pleurală și cu durerea toracică din cauze musculare sau articulare. Aceasta poate fi diferențiată prin apariția următoarelor simptome: amețeală, oboseală, greață, respirație dificilă sau transpirație.

În cazul în care te confrunți cu aceste simptome, nu mai sta pe gânduri și solicită ajutorul medicilor. Ar putea fi vorba despre o problemă medicală gravă, ce nu necesită amânare.

un medic care ține o inimă roșie în mâini

Angina pectorală este confundată, de multe ori, cu disconfortul provocat de indigestie, cu durerea pulmonară sau pleurală și cu durerea toracică din cauze musculare sau articulare.

Angina pectorală se poate vindeca? Tratament recomandat de medici

Angina pectorală nu se poate vindeca, dar intensitatea acesteia și simptomele care o însoțesc pot fi ameliorate. De regulă, pentru tratamentul anginei există mai multe opțiuni, printre care se află și mici modificări ale stilului de viață.

Adesea recomandate de medici sunt medicamentele. Acestea includ: nitrații (dilată vasele de sânge), beta-blocantele (blochează efectele hormonului epinefrină, cunoscută și sub numele de adrenalină), blocantele canalelor de calciu (dilată vasele de sânge, scad tensiunea arterială și scad forța de contracție a inimii), aspirina (reduce capacitatea sângelui de a se coagula, facilitând fluxul de sânge prin arterele cardiace înguste) și alte medicamente. În această din urmă categorie intră clopidogrel (Trombex) și ticagrelor (Brilique), medicamente care previn formarea cheagurilor de sânge, făcând ca trombocitele să fie mai puțin susceptibile să se lipească unele de altele.

Uneori, sunt indicate și statinele, medicamente folosite pentru scăderea colesterolului din sânge. Acțiunea acestora este de a bloca o substanță de care organismul are nevoie, pentru a produce colesterol. Mai mult, statinele sunt capabile să reducă dimensiunea plăcilor de colesterol din pereții arterelor, astfel scăzând riscul de ruptură.

o femeie cu angină pectorală

Angina pectorală nu se poate vindeca, dar intensitatea acesteia și simptomele care o însoțesc pot fi ameliorate.

Alte variante de tratament pentru angina pectorală

Dacă medicamentele și schimbarea stilului de viață nu dau roade, sunt recomandate diverse proceduri medicale și intervenții chirurgicale.

Des întâlnită este angioplastia coronariană cu stent, care presupune introducerea unui mic balon în artera îngustată. Acest balon este umflat, pentru a lărgi artera și, apoi, este introdusă o mică plasă de sârmă, cunoscută sub denumirea de stent. Rolul lui este de a menține artera deschisă.

De asemenea, medicii recomandă și intervenția de by-pass coronarian. Operația are scopul de a mări fluxul de sânge către inimă și de a reduce angina pectorală. Aceasta este o variantă de tratament indicată pentru angina instabilă, dar și pentru angina stabilă, care nu a răspuns la alte tratamente.

un pacient consultat de medic

Dacă medicamentele și schimbarea stilului de viață nu dau roade, sunt recomandate diverse proceduri medicale și intervenții chirurgicale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *